Hepimiz zaman zaman böyle hissetmişizdir; belki bir iş kararı, ilişkilerle ilgili bir durum ya da hayatımızın genel gidişatıyla ilgili belirsizlik yaşadığımız anlar olabilir. Burada önemli olan, bu zor anlarla nasıl başa çıktığın, kendini nasıl toparladığın ve ilerlemeye devam ettiğindir. Zorlukları nasıl aştığın, hangi stratejileri kullandığın ya da kimin desteğini aldığın gibi konular da bu sorunun cevabına dahil olabilir.
Sen kendini en çok hangi durumlarda kaybolmuş hissettin ve bu belirsizliklerle nasıl başa çıktın?
Kendini en çok hangi durumlarda kaybolmuş veya belirsiz hissettin ve bu durumlarla nasıl başa çıktın?
İnsanı yoran en büyük şey her zaman belirsizliktir. O araf denilen yerin adı büyük bir çukur ve çamurdur. İnsanda dengesizlik, kararsızlık ve daha bir çok olumsuz duygu oluşturuyor. Kendini toparlamak adına alabileceğin karardan bile vazgeçebileceğin karanlık bir dönemdir.
İş hayatını ve aile hayatını dahi etkileyen biraz iğrenç bir durum. Bence bunu hayatında her insan mutlaka minimum bir kere yaşar.
Bazı zamanlar oluyor ki insan hayatında yönünü kaybediyor, adeta sisin içinde kalmış gibi hissediyor. Böyle bir dönemi ben de yaşadım; sevdiklerimden ayrı kalmak zorunda kaldım, çok zorlandım. O belirsizlik, o çaresizlik duygusu insanı yer bitirir.
Ama ne yaptım biliyor musun? Önce derin bir nefes aldım, hayatın her zaman düz bir çizgide gitmeyeceğini kabul ettim. Zamanla, bu dönemin de geçeceğini kendime hatırlattım. Kendimi yeniden inşa etmeye, hayatıma yeni anlamlar katmaya çalıştım. Destek aldım, sevdiklerimle konuştum, onların varlığı bana güç verdi. Her gün biraz daha güçlü olduğumu fark ettim ve sonunda o sis dağıldı, yolumu tekrar buldum.
Ben kaderciyim vardır bunda bir hayır diyorum önüme bakıyorum artık cidden çok takılıyorum insan büyüdükçe darbe yedikçe aynı eller nasır tutar ya bedende ruhunda aynı öyle oluyor artık acı hissetmiyorum bu durumlarda
Kendimi en çok içinden çıkılmaz durumlarda kaybolmuş ve belirsiz hissettim. Özellikle bir karar vermenin oldukça zor olduğu ve hangi kararı almam gerektiği konusunda zorlandığım anlarda bu şekilde hissediyorum. Sanki olaylar benim etrafımda geliştiği halde onlara etki edebilme yetkisi bende değilmiş gibi oluyor. Bu durumları yaşamak geçiren çok zor ve etkisinden çıkmak ta öyle. Zaten bir insanı en çok yoran şey her daim belirsizliktir bu duygu beraberinde kaybolmuşluk hissini de doğuruyor
Ben tam da şu an böyle hissediyorum. 1 yillik tüm maasimla odemem gereken bir kredim var iken suçsuz yere davalık oldum kavgadan ve sicilime işlerse isimden de olup bir iş te bulamayacağım bu borcu nasıl ödeyeceğim diye düşünüyorum kara kara. Ve bir derdim bitmeden bir dert üstüne ekleniyor sürekli. Uzun ilişkiden de yeni ayrıldım bunun için üzülmeme bile fırsat olmadı hiç. Bazen canıma kiymk istiyorum daha 22 yaşındayım
hiçbir ortama ait olamadığımı ve sevilmediğimi farkettiğim an çok üzülmüştüm psikolojim bozulmuştu aile arkadaş çevresi veyahutta romantik ilişkilerim hicbiri yolunda gitmiyordu başa çıkabildim mi derseniz hayır çıkamadım hala uğraşıyorum bu hissi üzerimden atamayacağım sanırım