Hayal kurma problemim var ne yapmalıyım?

19 yaşımdayım ve hala hayal kurma seanslarım oluyor. Bunun bi terimi de varmış ingilizce maladaptive daydreaming diye. Çocukluğumdan beri var. İzlediğim bir film dizi ya da okuduğum bi kitap olsun sanki bu senaryolarda ben de bi karaktermişim gibi hayal kurmaya başlıyorum. Genellikle bu hayal kurmaları tetikleyen şeyler oluyomuş benim için de bu müzik bi de sıkılınca da geliyo. İşte tanıma göre hayatın monotonluğundan kurtulmak için yapılıyomuş. Hatta son zamanlarda çoğunlukla kurduğum hayal bi sevgilimin olması falan ve resmen şu an baya baya sadece hayalini kurduğum kendimin oluşturduğu birine aşık oldum. Müzik dinlerken işte saatlerce odamda tur atıyorum. Ne kadar boş zamanım varsa da süresi artıyor. Ama hani saatlerce sürüyo. Bazen günlük hayatımı da etkiliyo işte bu hayal kurma tetiklenince yapmam gereken şeyi yapamıyorum resmen sadece müzik dinleyip odamda tur atasım geliyo. Normal olmadığını biliyorum ama aynı şekilde birçok insan da bunu yaşıyomuş tek olduğumu sanıyordum. Ne yapmalıyım?

Güncellemeler
1 yıl
Yani bağımlılık resmen ve kötü yanı da hayatın boşluğundan kaçabildiğin için sana mutluluk katıyor ve daha çok bağımlı kalıyorsun
Hayal kurma problemim var ne yapmalıyım?