Başkalarının bizim hakkımızda ne düşündüğü, davranışlarımızı ve kararlarımızı etkileyebilir. Ancak, bu düşüncelere ne kadar önem verdiğimiz, kişiliğimizi ve hayata yaklaşımımızı şekillendirir. Peki sizin düşünceniz nedir?
Başkaları senin hakkında ne düşündüğünü ne kadar önemsiyorsun? Bu, davranışlarını ne ölçüde etkiler?
İnsanların sadece konuşup düşündüğünü düşünüyorum. Kendi hayat ya da hatalarına bakmadan eleştiri yapmak onları mutlu ediyor. Hatta sırf bazen kendilerinden daha iyi hayatı olan insanları aşağıya çekmek adına herşeyi yapabilecek canlılar. Bu sebeplerden dolayı insanların düşüncelerini zerre kadar önemsemiyorum ve duymuyorum. Bir tane hayat şansım var onu da kendileri hata ve ayıp içinde dolu olan insanların düşünceleri ile şekillendirip değiştirme yoluna gitmem. Bu hayat benim hatası ile yanlışı ile ve ayıbı ile ve bu durum da kimseyi ilgilendirmez.
Aslında çok önemsediğim veya taktığım söylenemez. Ama şahsıma veya sevdiklerime, aileme tek bir yanlış söze tahammülüm yok. Yalan yanlış söylemlere, eleştiriye, dedikoduya veya iftiraya gelemiyorum. İlk başta yine umursamam ve Allaha havale eder beklerim ama damarıma damarıma basıldıkça eh benim de elim armut toplamıyor der, biraz ben de dokundururum. Karşımdaki insanın psikolojik vaka, aşağılık kompleksi, eziklik, fesatlık yüzünden hakkımda olumsuz düşüncelere kapıldığını farkedersem, ona acırım ve hiç bulaşmam :D ve tabii ki ‘insanların kafasında kurduğu versiyonlarımdan ben sorumlu değilim’
Önemsememeye çalışıyorum. Gerçi karşımdaki kişilere göre de değişiyor, hiç önemsemediğim insanlar da var, mesela sanal ortamda daha az önemserim, sevdiğim değer verdiğim insanlarsa. Reel hayatta daha çok. O da aynı şekilde değer verdiğim sevdiğim insanlarsa.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Ben umursamıyorum hakkımda kimin ne düşündüğünü.. sadece beni seven insanların düşüncelerini umursuyorum o kadar.. geri kalanı da beni ilgilendirmiyor çünkü beni tanımadan herkes yargılar herkes konuşur.. ama önemli olan beni tanıyan insanın hakkımda ki düşüncesidir.. bu zamanda birilerini tanımadan sallamak çok kolay oldu maalesef.. her önüne gelen sırf sevmiyor ya da uzaktan anlaşamıyor diye sallıyorlar ya da hakkında atıp tutuyorlar.. bir insanın arkadaş çevresi çok şey anlatır.
Sadece ailem ve yakın arkadaşlarımı umursarım. Çünkü bilirim onlar benim için kötü düşünmezler ve kötülüğümü istemezler. Bunun dışında kalan kimse zerre kadar umurumda değil. Çünkü herkes kendi kafasına göre bir şey söylemeye devam edeceklerdir.
Açıkçası çokta umursamıyorum. Eğer her şeyi düşünürsek, bize zaman kalmaz. Bırakın konuşan konuşsun. Çok güzel bir söz var, diyor ki "Boş insan kişiyle, kaliteli insan işiyle uğraşır" Bırakın boş insanlar konuşup dursunlar. Eğer gerçekten kaliteli insanlar olsalardı, sizinle uğraşmak yerine, kendi işlerini bakarlardı..
Ben kimseyi duymuyorum dinlemiyorum umursamıyrum isteyen istediğini konuşsun atıp tutsun ben kendimi tanadığım ve bildiğim sürece sorun yok hani derler ya boş teneke çok ses çıkarır bence onların fazla konuşmaması gerek maşallah sesleri filan kısılır kıyamayız yoksa onlara... Herkes karakterini veya karaktersizliğini yorumlarda beli ediyor zaten no problem
Önemsemiyorum beni bilen bilir tanıyan tanır ama işte buradan bazı abla dediğim sevdiğim saydığım mutlu ettiklerim özüm gibi bildiklerim beni arkamdan vurdu sebepsizce hem de, benim tahminim bir grup kurduklarıdır ve beni aralarında dahi istememeleridir kursunlar bana ne zaten beni ilgilendirmez kendilerine söyleyin herkese güvenmesinler benim gibi insan zor bulunur
Eskiden olsa iyi bi profil için yapmayacağım yoktu. Şimdi dünya yansa umrumda değil. Birine ya da birilerine kendimi beğendirmek için yapmayacağım yoktu. Bunun farkında olanlar iş kakalar kendileri yatardı. Şimdi kimsenin bi önceliği yok
Aslında kötü olmak kolaydır. şu an bende bissürü insan için bin türlü iftira ve kötü söz söyleyebilirim evet bunu yapabilirim herkes yapar. Bizi etkileyende kötü insanların söylemleridir. Bu yüzden iyi olabilmek daha önemlidir.
Kişilik & Karakter konusunda 15,7b cevap paylaştı.
Hakkımda ne dediği tamamıyla kendi karakteri gereğidir yani kötü bir şey diyorsa sahibine aittir tabi bundan ayrı olarak arkamdan dedikodu ve iftira dönerse orada dur derim
Başkalarından kastedilenin kim olduğuna bağlı. Eğer yakın gördüğüm biri arkamdan konuşuyor ve beni yaptıklarımla yargılıyorsa ona bu fırsatı sunmam bir daha.
Eğer birilerine zarar verdiğim yöndeyse ilgilenirim ve kendimi düzeltmeye çalışırım. Kimseye zarar vermek istemem. Onun dışında kimin ne düşündüğü umrumda değil
Önemsemiyorum. Kendi kalitemin farkındayım. Zaten bundan 100 yıl sonra bizi kimsenin hatırlamayacağını bilerek yaşıyorum. Canım çekerse sokakta dans eden biriyim.
Ve belirteyim, kötü niyetli insanları önemsemiyorum ama aynı gözlemi birbirinden bağımsız kişilerden duyacak olursam durup kendime bir bakarım, gerekirse de kendimde düzeltmeler yaparım.