Üniversiteye başladığım yıl katıldığım bir eğitim seminerinde anlatılan konu şuydu: Başkalarının senin hakkında ne düşündüğü değil senin kendin hakkında ne düşündüğün önemlidir. Bu söz benim için bir hayat dersi olmuştur. Ben yaptıklarımla ve düşündüklerimle doğru yaptığımı düşünüyorsam başkalarının benim hakkımda ne düşündüğüne önem vermem, doğru bildiğimi yaparım.
Genelde düşünmem umursamam ama hassas zamanlarım oluyor o zamanlarda umursuyorum düşünüyorum.. O zamanlarda da umursamamanın düşünmemenin yollarını bulmak gerek aslında..
Nasıl söyleyeyim... Hiç önemi yok diyemem. İnsanların ne düşündüğüne biraz da olsa önem veririm. Kafama takar mıyım? Hayır. Neden öyle düşünüyor, öyle düşünmesine sebep olacak neyimi gördü merakına düşüyorum. Yani önemsemekten ziyade, çözmeye çalışıyorum.
Hayır, zerre umursamıyorum bunu artık. Önceden sürekli kendimi açıklama gereği falan duyarak yoruyordum fakat insanlar sadece duymak istediklerini duyup, görmek istediklerine takılı kalıyorlar ve ne yaparsan yap onlar istemediği sürece değişmiyor bu...
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Artık yok. Kim ne demiş ne düşünmüş umurumda bile değil artık. Zaten ben ne yapsam, ne kadar dikkat etsem isteyen istediğini anlıyor ve düşünüyor. Kendini parçaldığına değmiyor. Bu yüzden isteyen istediğini düşünsün. Beni bilen bilir bilmeyende kendi gibi bilir.
Yok kimin ne düşündüğü zerre umrumda değil ama yine de hayatıma burnunu sokmalarına göz yumamam. Hakkımda ne biliyorsunuz da konuşuyorsunuz yani? Kimsenin eline diline o kozu vermem, o lüksü yaşatmam. Herkes haddini bilsin
İyisiyle kötüsüyle bu hayat benim. Kimseyi zorla almam, zorla da tutmam. Kendi hayatımı yaşarım kimse benim hayatımda söz sahibi değil. O yüzden de başkaları umurumda değil. 🦁
Kimsenin benim hakkımda ne düşündüğü pek umurumda değil açıkçası :))) isteyen istediğini düşünmekte özgür kimse için o onu düşünmüş diye kendimi bunaltmaya sıkmaya strese sokmaya gerek yok.
Sevdiğim, değer verdiğim insan ise önemli. Diğer insanlara zaten hakkımda ne düşünüyorsun diye sormam ki onlar da hakkımda ki düşünceyi açıklamaya yeltenemezler.
Bencilce bir düşüncem varsa bu bir kişiyi bile rahatsız etse bunu söyleyen kişinin sözlerini dikkate alırım. Sevdiğim insanların düşünceleri yeri gelince dikkate alırım. Her zaman ben haklıyım diyen biri değilim ama onur kırıcı davranış veya düşünceleri önemsemem.
Başkasının gerçekten önemi yok, hatta elin insanı hakkımda bir şey derse açık açık sanane benim hayatım diyorum. Ama babamın, annemin en yakınımdakin dediği önemli, en çokta babamın..