Herkes sizin hakkınızda iyi veya kötü şeyler düşünür. Siz de başkaları hakkında iyi veya kötü şeyler düşünürsünüz. Peki başkalarının sizin hakkınızda iyi veya kötü ne düşündüklerine önem verir misiniz?Jason reyiz ne düşünüyorsan kafana göm, bana söylersen deşerim der gibi bakmış :)
Başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğüne önem verir misiniz?
Vermiyorum. Beni tanıyan zaten iyi düşünürdü. Bana yapılan hatalar sonucunda, mesafe koyunca da sorun onda olur. Bizim olayımız; sohbet, muhabbet ve eğlence. Uzaktan bakıp düşünceceklerine, yakına gelebilirler.
Önem veririm ama umursamam. En önemli olan benim kendim için ne düşündüğümdür. Kimse benim bir şeyimi yargılarken, benim yaşadıklarımı, benim hissettiklerimi, yürüdüğüm yolları bilmez. Bilse bile anlayamaz tam anlamıyla. Kimse kimsenin acısını anlayamaz mesela tam olarak. Aşkını anlayamaz..
Ama tabiki insanlar eleştirirken yaşadıklarımı değil de dışarıdan nasıl göründüğümü, hatalı davranışlarımı eleştirirse bunlara da önem vermek gerekir. Kendimi nasıl yansıtıyorum, doğru mu yansıtıyorum, hatalarım neler, neleri düzeltebilirim bunları karşıdan beni gören insanların dediğine göre değerlendirip ne yapmam gerektiğini daha iyi anlayabilirim. İnsan her zaman gelişmeli ve değişmelidir. Birde tabiki benim hakkımda düşüncesi olan insan önemli. Yakın ve sevdiğim biriyse daha çok dikkate alırken, uzak sevmediğim ve umursamadığım biriyse hep dediğim gibi.. Sanane Arizona kertenkelesi 😛
Evet veririm ama üç beş dakika. Sonra unutuyorum verdiğim önemi çünkü ben popüler birisiyim yoldan geçen eziklerden değilim. Hakkımda düşüncesi olan çok kişi var. Hangisine gerekli önemi uzunca bir süre verebilirim ki.
Anlık önemler verip sonra defediyorum verdiğim önemi, unutarak..
Başkalarının ne dediğini umursamayı bırakalı çok oldu. Sadece iş ve sosyal hayatımda kelime hatalarından dolayı ya da ruh halimden dolayı yanlış anlaşılmamak için açıklama yaparım onun dışında isteyen istediğini düşünebilir
Benim için gerçekten 'başkası' olanları önemsiz. Ailemin ne düşündüğüne önem veririm. Dostlarımın ve düşündüğüne, patronumun ne düşündüğüne önem veririm.
Hayatta önem vermem , sonucta tek hesap verecegim ALLAH. Kim ne düsünmüs ne demis benim hakkimda hic önemi yok. Herkes bi dönüp kendine baksin, hepimiz insaniz hata da yapariz hatasiz kul da yok zaten oyüzden yasicaksan kendin icin baskalari icin degil.
Hayır. Başkaları beni kendi tanımak istedikleri şekilde tanırlar. Kurgular, yazar, çizer kendilerince birisini yaratırlar. Onların yarattığı bu kişi açıkçası umurumda değil. Ben gerçekte olduğum kişiyi biliyorum sonuçta.
Bir kişi değil de bir kaç kişi olur iyi veya kötü anlamda hakkımda bir şey nitelendirirse o zaman durup düşünürüm, hele bu söyledikleri şeyin zaten ben de farkındaysam o zaman iki defa düşünürüm. Davranış değişikliğim toplumu hoşnut etmek adına olmaz ancak kendimi düzeltmek adına olabilir. Ayrıca yapılan yorumların alayı da sahte. Birisine 5 kilo fazlan var desen gider 1 hafta odasına kapanır gelmiş buraya umrumda olmaz diyor ahhaha
Şimdi buraya hayır umrumda olmaz gibi şeyler yazılacak ama kabul edelim hepimiz elalem ne der diye büyütüldük. Bi nebze de olsa önemli diğerlerinin ne düşündüğü maalesef.
Kişiye göre değişir. Benim için özel biriyse tabiki hakkımda kötü şeyler düşünmesi beni üzer eğer benim için anlamı olmayan biriyse de hiç umrumda olmaz..