Her şey tamam ve senin için en harika olana, mükemmele ulaştın.🏆🏆
Bu ulaşılan her şey ve tamamlanmış olan hedefler seni sonsuz mutlu hissettirir mi?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Her şey tamam ve senin için en harika olana, mükemmele ulaştın.🏆🏆
Bu ulaşılan her şey ve tamamlanmış olan hedefler seni sonsuz mutlu hissettirir mi?

Bence bitirmez.. asıl önemli olan insanın sahip olmaya çalıştığı onu mutlu edecek hayallerine ve hedeflerine ulaşmasıdır.. bunu yaptığı taktirde de zaten mutlu olur elinde ki ile ya da mutlu olması lazım
Motive-mutlu olmak konusunda katılıyorum. Haklı söylemler dediklerin👍🏻
Mükemmellik arayışı, insanın kendini geliştirme ve daha iyi olma çabasını ifade eder. Ancak bu arayış, doğru yönetilmediğinde mutluluğun önünde büyük bir engel haline gelebilir. Mükemmelliğe ulaşma isteği, genellikle kişiyi sürekli olarak eksikliklerine ve hatalarına odaklanmaya iter. İnsanlar, belirledikleri yüksek standartlara ulaşamadıklarında hayal kırıklığı, stres ve kaygı yaşamaya başlarlar. Bu durum, mevcut anı takdir etmeyi zorlaştırır ve hayatın küçük zevklerinden keyif almayı engelleyebilir.
Mükemmellik, çoğu zaman ulaşılması imkansız bir hedef olarak karşımıza çıkar. Bu hedeften sapma ya da ona ulaşamama durumu, kişide sürekli bir tatminsizlik ve memnuniyetsizlik hissi yaratabilir. İnsanlar, "mükemmel" olma arzusuyla, sürekli olarak daha iyisini arar ve bu arayışta sahip olduklarını görmezden gelmeye başlarlar. Bu da, kişinin mevcut durumdan mutlu olmasını zorlaştırır ve sürekli olarak daha iyisine ulaşma çabası içinde kaybolmasına neden olur.
Ayrıca, mükemmellik arayışı, kişinin kendine karşı acımasız ve eleştirel olmasına yol açabilir. Kişi, her hatasında ya da her başarısızlıkta kendini suçlayarak, kendine olan güvenini kaybedebilir ve bu da mutluluğun önündeki bir başka engel haline gelebilir. Kendiyle barışık olmayan, sürekli eksikliklerini düşünen bir kişi, gerçek anlamda mutlu olamayabilir.
Ancak, mükemmellik arayışı tamamen olumsuz bir şey olarak görülmemelidir. Eğer bu arayış, kişinin kendini geliştirmesi ve potansiyelini en üst düzeye çıkarması yönünde bir motivasyon kaynağı olarak kullanılırsa, bu süreçte tatmin ve mutluluk bulmak da mümkündür. Burada önemli olan, mükemmel olma arzusunun kişinin kendine zarar vermesine, kendini yıpratmasına ya da hayattan keyif almasını engellemesine izin vermemektir.
Özetle, mükemmelliğe ulaşma çabası, yanlış bir şekilde ele alındığında mutluluğu bitirebilir. Ancak, mükemmelliği ulaşılmaz bir hedef olarak görmek yerine, bir gelişim süreci olarak kabul etmek ve bu süreçteki ilerlemelerden mutluluk duyabilmek, hem başarıya hem de mutluluğa ulaşmanın anahtarı olabilir. Önemli olan, mükemmelliği mutlak bir son hedef değil, kişisel gelişimin bir parçası olarak görmektir. Bu denge sağlandığında, mükemmellik arayışı mutluluğu bitirmez, aksine onu besleyebilir.
Umarım yararlı olmuştur. 10 dakikadır yazıyorum. Gerçi alıştım zaten.
Oyy kıyamam ya parmaklarını yormasaydın o kadar🙂💜
Eline sağlık çok güzel olmuş💜
Sorular geneldir. Ama okuyanlara eminim faydalı olacak bebeksi🌸🌸
Rica ederim, her zaman 😉.
💜💜
Güneşte bile lekenin olduğu bu evrende her şey mükemmel olamaz. Benim gibi mükemmelliyetçi bir ruh hastası bile bu durumu biliyor 😅.
Soruya gelecek olursak. Mutlu olmak için kendi yaşadığın hayattan keyif alabilmendir. Eğer kabullenip keyfini süremezsen zaten hiç mutlu olamazsın.
Peki sen hocam mutlu musun?
Mutluyum şükür👍🏻✨
Ulaşana kadar ve ulaştıktan bir süre sonraya kadar mutluluk verir sana sahip olduğun istediğin her şey ve bunun içinde her zaman yeni arayışlarda olur insan.
İnsan dinamik bir varlık.👍🏻
Whuu🤣🤣😎🥳🥳
Hee gece gece de çok ıslık çalınır🤣🤣🤣
Cevap
18Cevap
Hayır çünkü insanoğlu ulaşamadığı herseyin müptelası ulaştığı herşeyin nankörüdür oyüzden başka hedeflere yönelir mutluluğu orada aramaya başlar
Çok haklı cümlelerin🌸💜
Teşekkür ederim 🙏❤️
💜💜
Her şeye ulaşmak bence mutluluğu bitirir, hayatın bir anlamı kalmaz
Evet balım💜
Benim dünyamda bitmez. Ben ve eşim çocuklarım mutlu ise sırada mutsuz ve yoksulluk çekenlere yardım etmek onları mutlu etmek vardır.
Ne güzel✨
Robin Williams’ a sormak lazım.. Adam bu hayatta her şeyi elde ettim yapacak bir şeyim kalmadı diyerek intihar etmişti.. Eldekiyle yetinebilmek büyük mutluluk ya da mutluluğu aslında dış koşullara bağlamamak sağlıklı olan.. Kısa vadeli bir doyuma ulaşıyorsun ve sonra sıradaki, sıradaki ve sıradaki diyorsun.. Sonunda tükeniyorsun..
En büyük korkum bu olabilir. Sınırsız bir mutluluğun, her şeye sahip olduğum bir hayatın hayalini hiçbir zaman kurmadım. Çünkü öyle olursa büyük bozulur.
Hayatın dengesini, heyecanını ve anlamını kaçırırız. Bu da bizim tadımızı kaçırır. Az ve öz konuşmak, küçük hediyeler vermek ve gösterişsiz yaşamak mutluluğun anahtarı bu yüzden.
İnsanoğlu doyumsuzdur. En tepeye, en mükemmele de ulaşsa daha başka şeyler ister. Tabi ki erişilecek ve yapılacak şeyler bir bir azaldıkça mutluluk haliyle azalır
Aynen öyle her şeye ulaşmak mutlu etmiyor dediğin gibi👍🏻
Bunu her şeye ulaşmış olan birisi gibi söyledin :D
Hayatta birçok şey diyebilirim. Ulaştıklarımı şükürle selamlıyor, gerisini sabırla diliyorum:)
Umarım hak ettiğini düşündüğün her şeye ulaşırsın
Teşekkürler dileyen emek veren herkes🙏🏻✨
Amin
hedefin ne olduğuna bağlı ruh tatmini diye bişi var bazıları bunun farkına varmıyor bambaşka zevkler arıyorlar o kısım tehlikeli biraz
Ruh tatmini tehlikeli ve zaaflarında en kolay kullanılabilir kısmı doğru👍🏻
İkisi ayrı olar bir şeye ulaşmak için enerji hırs cesaret illa ki yıpratır, mutluluk haz sadece
Evet yıpratır.
Bunun sınırı yok olmaması da lazım zaten çünkü gelişmek iyileşmek için sürekli en iyisini istemek gerekir mesleki olarak şu an bu zihniyetteyim ben ayda 1 kendime yeni bir şey katmadıysam o ayı boş geçmiş gibi görüyorum.
Evet kiyemt bilmeyen kişiler için mutluluğu bitirir hayatı anlamsızlaştirir
Evet her şeye ulaşmak artık merak uyandırmıyor.
Hayatla hep bir yarışta hep bir rekabette olduğun için, Evet! Mükemmeliğe ulaşmak nerdeyse mümkün değil, ve insan mümkün olayan şeye doğru koşarsa, hiç bir zaman o zirveye ulaşamaz ve mutsuz olur...
Merhaba,
Mükemmele ulaştık diye mutluluğu bitirenlerin de canı cehenneme! 😅
Bende biten bir şey yok! 😅
Mükemmele ulaşmak sonsuz mutluluğu getirmez ama tatmin eder benimkisi kızıl elma gibi yaklaştıkça hedef daha uzağa gidiyor.
Kişinin tutumuna bağlı olduğunu düşünüyorum
İnsanlar hiçbir zaman mutlu olmaz her şeyin daha fazlasını ister
Bitirir bence ama zaten bence Mükemmel diye bir şey yoktur.
Artık amacımız kalmaz
Mükemmel hiçbir şey yoktur. Var diyen de yalan söylüyordur hani şu instagramda her güzeliz, hep mutluyuz pozları verenler gibi.
Mükemmele ulaşmak mutluluğu daha da arttırır.
🏆🍻🩷
🧚🧚
Amaç kalmıyor olabilir herşeye ulaşınca puff
Benim için işte o zaman mutluluk başlar.
Hayır, aksine.
Mutluluk tamamen birlikte olduğun kişilerle olur
Amaçlarını bitirmezsen hayır.
Degişir kişiye göre
Bitirir
Hatta söyle bi söz var. Mükemmel çocuklar değil mutlu çocuklar yetiştirin diye
Evet görmüştüm bu sözü çok😊
Evet
Mükemmel var mı ki?
Bitirir..
Bitiriyeah.
Sanmam ya