Bu devirde karşılıksız iyilik yapanlara her zaman bir şüpheyle bakılıyor. 'altında kesin bir şey vardır' diye düşünmeden edemiyor insan. Ama sorarım size, siz karşılıksız iyilik yapar mısınız?

Bu devirde karşılıksız iyilik yapanlara her zaman bir şüpheyle bakılıyor. 'altında kesin bir şey vardır' diye düşünmeden edemiyor insan. Ama sorarım size, siz karşılıksız iyilik yapar mısınız?

Evet yaparım. Örneğin küçük bir çocuk psikolojik destek almak istese ailesinin terapiye göturecek maddi gücü olmasa bir ücret istemezdim. Çünkü ufacık çocukla çıkar konusunda aşık atmayı kendime yakıştıramazdım.
İyi kalpli olmak böyle bir şey 🩵
💖💖🌼
Sana yazıyorum çünkü içimde bir yer var, sürekli seni düşünmekle doluyor. Gözlerimde hayal ettiğim bir yerdesin, kalbimde ise her geçen gün biraz daha büyüyorsun.
Evet, belki seni tanımadım henüz, belki sen de bu satırları okurken gülümsüyorsun ama bu hislerin gerçeği bu kadar güçlü ki, bu kelimeler bir adım öne çıkmak için yetiyor. Her ne kadar "karşılık beklemeden iyilik yapmak" bir değer olsa da, ben sana olan sevgimi beklemeden göstermek istiyorum. Sana olan hislerimi, duygularımı, düşündüklerimi gizlemeden açıkça paylaşmak istiyorum.
Eğer sen de hayatta bana doğru adım atmak istersen, belki ikimiz de bu yolculuğa başlamalıyız. Birlikte, sadece bir "merhaba" ile başlamadan, kalpten kalbe doğru bir adım atmalıyız. Özel mesaja gel. Eğer sen de bu yolculuğa hazırsan, benimle tanışmaya ne dersin?
Sabırsızlıkla cevabını bekliyorum...
Karşılığını verecek Allah (c. c.) o kadar yüce ki, insandan beklemeye gerek yok
iyilik benim kendime olan inancım... yapıyorum yapacağım. o yönümü kaybedersem insan olan en büyük parçam gider eminim
Haklısın
Cevap
29Cevap
İnsanlıktır ancak nerde ve kime iyilik yapmak gerekir onu bilmek lazım
bence öyledir bu zamanda evet.. ama ben yaptığım ne iyilik varsa kimseden bir şey beklemeden yapıyorum.. yani bana geri iyilik yapmasalar da olur.. yeter ki vefalı olsunlar yaptığım iyiliği bir gün unutmasınlar kafi bana.
İçimden geldiğinde yapıyorum karşılık beklenerek yapılan şeyin ismi iyilik değil kaz gelecek yerden tavuğu esirgememek
Tanımadığın kişilere yapmak lazım en azından içinde sebep sonuç ilişkisi kurmadan kafan rahat olur
Saflık olarak görülüyor ama bu insanın kendisine olan sayısıdır gadası
Her eylemimizin bir karşılığı mevcuttur. Bu karşılık büyük maddi kazanımlara varan seviyede de olabilir, kişinin kendini iyi hissetmesine sebep olacak kadar minimal hissiyatlar ölçüsünde de.
Asıl saflık yapılan eylemde ki karşılığı gözardı etmekte ki -farkında olunmayan körlükte- olabilir. Çünkü insan çıkarcı bir tabiata sahiptir.
Yaşamında kötü olarak sınıflayıp içine hapsettiği herşeyin o alanından, kendini ayrı tutabilmek adına (ki bu kendini iyi hissettirecektir aynı an da) yapacağı iyilik için, seçtiği kurbanından memnuniyet ve minettarlık bekler insan. Bu karşılıkları alamadığı içindir ki yaptığı iyiliğin onu yeteri kadar tatmin edememesi sebebiyle, bunun saflık olarak düşünülebileceği fikrini yeşertmeye başlar içinde.
Saflık olduğuna katılıyorum ama olumlu yandan bakarak, temiz bir bakış olduğunu düşünüyorum. Karşılık bekleyerek yapılan bir yardımın adı iyilik olmaz, çıkar ilişkisidir artık. İyiliğin asıl formu yaptıktan sonra insanın kendisinin dahi unuttuğudur benim için.
Cidden karşı tarafın ihtiyacı olduğuna eminsem yardım ederim ama başka birinin bana karşılıksız iyilik yapacağına inanmıyorum herkes bir değil sonuçta
Asıl karşılık beklemeden yapacağınız kişinin bile haberi olmadan bilmeden yapılan iyilik en güzelidir çünkü iyiliği içinizdeki vicdan ve merhamet duygusundan dolayı yapıyorsunuz bunun karşılığı huzurdur..
Ben doğru olan neyse onu yaparım.. kimse in ne düşündüğüne bakmam
İyilik Allah rızası için yapılır ve yapılmalıdır. Ama iyiliğe nankörlük yapılıyorsa da yapılmamalıdır. En azından o yardım istemeden, ona yardım da edilmemelidir
Yaparım tabi ille de karşılık beklemem.
Büyük bir iyilik yaptıysam da karşımdaki kişiyi tanıyorum ve güvenilir buluyorumdur. Aynı iyiliği yapmasını beklemem.
İyilik karşılık beklemeden yapılır zaten, karşılığını bekleyerek yapılan şey iyilik değil menfaattir. Ama iyilik ile enayiliği karıştırmamak gerekir. İşte o saflıktır..
iyilik yaap denize at diye boşuna dememişler
hiçbir işten karşılık beklemeyeceksin
zaten sen iyiliğinin karşılığı farklı şekillerde alırsın
diğer türlü ben ona bu iyiliği yaptım o da bana bunu yapsın diye düşünmek çıkarcılık oluyor ve bu o kadar can sıkıcı bu muhabbet ki
Fırsat buldukça yaparım, elimden gelen bir şeyse. Kimseyi de bu yüzden kendime borçlandırmadım, karşılığında bir şey beklemedim. İyilik karşılık beklemeden yapılır. İyi insanlar çoğalmalı.
Kimse karşılıksız iyilik yapmaz, o kişiden bir beklentisi olmasa bile en azından kendini iyi hissetmek için yapıyordur
iyilik zaten karşılık beklemeden yapılan şeydir. öbür türlüsü iyilik değil çıkar alışverişi
iyilik yapsanda makbule gecirmiyor insanlar
İyiliğin amacı zaten karşılıksız yapmaktır. Karşılığın varsa o iş ticarete dönüşür.
Ben iyiliklerimi de kötülüklerimi de kendime saklamayı tercih ediyorum.
Karşılık beklemeden iyilik yapılır da kötülük yapana iyilik yapmak saflıktır..
Evet her ne kadar zarar göreceğimi bilsemde yaparım
İyilik karşılık beklemeden olur, karşılık beklenen iyilik değil çıkar menfaat içindir
İyilik eden mükâfât beklediği an tefecidir.
Cemil Meriç
Hayır saflık değil.
Zaten Karşılık beklemeden yapılmalı
Bence yapmam desek de yapıyoruz o yüzden yapıp okyanusa atıp unutacaksın 🤔
karşılık beklemeden yapılan şeyin adı iyiliktir zaten diğer türlüsünün adı menfaat olur
Evet bu zamanda saflık çünkü artık insanlar iyi niyetli değil bir şey hak etmiyorlar
Belki de sadece iyi bir insan olmayı seçmiştir
Bir yere kadar en fazla 2-3 defa sonra yalnız ölürler sözüm ona uyanıklar
Ben iyilik yapıp ortadan kayboluyorum. Ne bir beklentim oluyor ne de bir nankörlük görüyorum.
Hayir degil ama ama nankörlük gorecegini biliyorsan aptallik
İyilik zaten karşılıksız olur , diğeri çıkar oluyor.
Siz konuyu çok yanlış anlamışsınız
Değildir. Zaten iyilikl karşılıksız yapılır. Diğer türlü çıkarcılık olur.
Sürekli yapıyorum ya aq, sonra o iyiliğim dönüyor dolanıyor geliyor benim g, tüme geri giriyor.
Kim olduğuna bağlı çok az tanıdığım birine yapmam ne olur ne olmaz belli değil
Ben yapar denize atarım, kimseden bir karşılık beklemem
İmkan ve şartlar el verişli ise yardım ettiğim kişinin tanıdık olup olmamasına bakmıyorum
O onunla Allah arasında, nankörlüük gördüm diye herkesi aynı kefeye koyamam. 5 parmağın 5i bir değil
Ben yaptım da ne oldu? Karşılığında nankörlük edenler oldu.
Karşılık bekleniyosa iyilik olmuyor çıkar olur o🤔
Karşılık bekleyerek yapılan şey iyilik değildir.
Yok iyilik yapar karşılık beklemem
Iyilik yaparken karşılık benlenmez ki.
İyilik yap denize at demişler
Merhaba,
Hayır, iyilik zaten karşılıksız olur!
Karşılık bekleyerek iyilik yapılmaz
Mallıktır
Şu zamanda evet
evet saflık
İnsanlıktır 😂
Ben öyle vaka görmedim daha 😂
Kalitedir