1 yılBazı yaraların asla kabuk bağlamadığını öğrendim. Kaç yaşına gelirse gelsin insan yarası hep taze kalıyor, içinde bir yerlerde kanamaya devam ediyor. Neler öğrendik hayattan; Kimseye yaranamayacağımızı, yaranmak zorunda da olmadığımızı. Zamanımızı dikkatli ve değeceklere kullanmamız gerektiğini. Fedakarlığın fazladan taşınan yük olduğunu. “Hayır”demeyi öğrenmenin gerekli olduğunu. Zalimin sesinin mazlumdan gür çıktığını. İnsanlarla mesafeli olmanın her zaman fayda getirdiğini. Hayatta hiç kimseye güvenilmeyeceğini. Yüzümüze karşı gereksiz övenlerin arkamızdan sebepsiz de sövebileceğini. İyi bir komşunun on bin akrabaya bedel olduğunu. Her tatlı sözün kalpten sızmadığını. Ailemizin gerçek, gerisinin yalan olduğunu ve yaşamak için doğduğumuzu ölmek için yaşadığımızı. Bu kadar ders bize yeter hayat.
85 Yorumla- 1 yıl
@ertugrulkartal1903 yaa çok güzel açıklamışsın canım kesinlikle öyle 👍 eline emeğine sağlık 🙏🌺❤️
- 1 yıl
Rica ederim canım 🌹😊🥰
- 1 yıl
🙏🙏🥰❤️
- 1 yıl
En İyi Cevaplar
Gerçek sevgi ve aşk insanı bambaşka bir hale getirirmiş. Bazıları ise inandığın bütün değerleri, mutluluk ve sevinçleri paramparça eder arkasına bakmadan gidermiş. Sonunda dönüp bakıyorsun ki, hakikatan değmezmiş @r_engarenkyollar ne üzülmeye, ne kıymet vermeye, ne de gözyaşı dökmeye değmezmiş.
43 Yorumla- 1 yıl
@o-m kesinlikle öyle çok haklısınız 👍 biz bunları öğrendik ama biraz geç öğrendik işte hayatı çok geç keşfettik
- 1 yıl
Kesinlikle öyle nasip diyelim ozaman 🙏 👍 her şerde bir hayır vardır nasipten öte yol yok demişler 🙋
- Kişilik & Karakter konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u 1 yılKırıp dökmeye gerek yokmuş, sessizce kabullenip devam etmeyi öğrenmek gerekirmiş. Olmuyorsa zorlamanın anlamı yokmuş. Tek taraflı çabayla insan ilişkisi yürümezmiş. Bazı şeyler o an anlamlıymış, kaçırınca geriye dönmek imkansızmış ve zaman ayırmak çok kıymetliymiş, öğrendim.. Biraz zor oldu ama o meseleyi hallettim. Hayır, biraz değil, çok zor oldu. Hatta bir gece öyle dipteydim ki sabaha çıkmam sanıyordum. Göğsümün tam ortasındaki sancı ete kemiğe bürünseydi belki anlatabilirdim. Sonra bir sabah geçti. Belki izi kaldı ama geçti. İz derin ama geçti.. bu gece sabah olmaz dediğim sabahlarım da oldu.. hiç bir acının öldürmediğini, gecelerin aslında uzun ve sessiz olduğunu da öğrendim.. insan yaşamaya görsün her şey öğreniyor.
60 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılYolun yarısına geldiğim bir yaştayım diyebileceğim yaş 60 65 yaş ona da Allah ömür verirse daha çok olduğu için şimdiden o zaman için ne düşünürüm ne söylerim bilmiyorum Hayata güzel izler bırakmak dolu dolu yaşamak en önemli şeylerden bir tanesidir
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
u 1 yılBen şu an bile o kadar çok şey öğrendim ki hayattan.. bunun için 50 yaşında olmama bile gerek yok.. kimseye güvenmemek gerekiyor.. bu kısıtlı kısa süren hayatta ise sevdiklerinin değerini bilmen gerekiyor.. 2 şey için kalp kırmamak gerekiyor küçük şeyler için kimseyi üzmemen gerekiyor bir den ölebilir ya da kaybedebilirsin onları sonra da pişman olur insan hayat boyu..
birde ne olursa olsun zamanı boşa harcamamak lazım..
20 Yorumla
1 yılAslında baya şey var. Misal ben sıcakkanlı ve insanlarla hemen kaynaşan biriyim ama bunun zararını çoğu kez gördüm biraz mesafeli olmak gerektiğini öğrendim bu hayattan.
43 Yorumla- 1 yıl
Bu konuda çok haklısın gülüm 👍🌺❤️
seni en iyi anlayan ben olurum çünkü çok samimi ve iyimser bir insanım bunun bana kârdan çok hep zararı olmuştur hiç bir zaman mesafeli olmayi öğrenemedim ya da uygulayamadım çünkü yapımda kişiliğimde yok , ama mesafeli olan bunu başaran insanlara da ozenmiyor değilim kimseyi umursamıyorlar değer vermiyorlar benciller oyuzden de az zarar görüyorlar burada bile biraz insanlara samimi ol içten yaklaş değer ver hemen tepene çıkıyorlar oyuzden mesafeli olmak herzaman iyidir 👍 - 1 yıl
Evet ablam sen de benim gibisin ☺️ ama napalm biz de buyuz 🌺
- 1 yıl
Haklısın canım 🥰Aynen kişiliğimiz bu şekilde yapacak bir şey yok
Kişilik & Karakter konusunda 5,8b cevap paylaştı. Mutluluk her yere arasa da mutluluk dış dünyada olmadığını mutluluk iç özünden gelen ve onu inşa etmesi gerektiğini öğrendim. Kendini tanımayan insan dünyayı tanımaz. Ancak kendini tanıyan kaliteli birey hayır demesini bilir, kimseden üstü altı görmeyen elalem ne der duygusu taşımayan kimseye takmayan kendine güvenen öz insandır. Bu gibi farkındalıkları yaratan kendileri özgürdür. Kendini sevmekten ve kendini değer vermekten daha önemli olmadığını farkına varır. Kendini değer verdikçe başkalarında değer verir etrafından sevilir..💫
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
10 sene evvel derdim, insanlar menfaatçi ve çıkarcı oscarlık oyuncu göründüğü gibi değiller olduğu gibi görünmüyorlar. Nesilden nesile daha da kötüye gidiyor insanlar ve insanlık hemen hemen her şey!
Köprüyü geçene kadar herkes melek rolünde oynuyor!
İnsan evladı çiğ süt emmiş nankör her şey beklenir!
İnsanların insan olmadığı...12 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle çok haklısınız 👍 menfaati Yoksa sende yoksun
- 1 yıl
maalesef öyle hepsinin canı cehenneme 🌸🫡
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılNeler öğrendimden çok neler gördüm demek lazım. Ne yqzık ki herkesin sadece kendi çıkarlarına odaklandığını gördüm, insanın, şnsan gözünde değeri kalmadığını gördüm, tokun açın haliden anlamadığını gördüm, herkesin pervasızca birbirini kırdığını gördüm bu liste çok uzayabilir
12 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle 👍 çok haklısın
- 1 yıl
😔😔😔
1 yılKimseye güvenme bu bir, iki kesinlikle hayallerinden vazgeçme..
43 Yorumla- 1 yıl
Ve asla hiç kimseyi merkezin yapma önce kendine değer vermeyi bilmek gerekiyor, sen kendine değer vermezsen başkası hiç vermiyor çünkü
- 1 yıl
Kesinlikle 👍😊
- 1 yıl
🥰❤️🌺💙😘
Herşeyin boş olduğunun tek aşkın Allah olduğunun farkına vardım
32 Yorumla- 1 yıl
Gerçekten öyle çok haklısın 👍 ölümden başka her şey yalan
Kişilik & Karakter konusunda 320 cevap paylaştı. Hayatın en küçük bir anının bile kıymetli olduğunu. Zamanın en iyi ilaç olduğunu. Pazitif düşünmenin ne kadar önemli olduğunu. Hayatın akıp gittiği sürçte, sevdiklerinle ne kadar vekit geçirirsen o kadar mutlu olacağını. Önyargılı olmamanın kıymetini. İnsan hayatına dokunabilmenin ne kadar mutluluk verici olduğunu öğrendim.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 401 cevap paylaştı.
1 yılHiç bir insanın toplu iğnesi ucu kadar iyilik yapmaya değmeyeceğini ve yine hiç bir insana asla güvenilmeyeceğini öğrendim.
11 Yorumla- 1 yıl
Cok haklısınız 👍 ve ne kadar fedakarlık yaparsan üstüne düşersen okadar kaybetmeye mahkum oluyorsun
1 yılKimseye güvenmemeyi tabiki.. Her ne olursa olsun ilk güvendiğin insanlar sırtından vurur..
30 Yorumla
1 yılHayatta her seyin olacağına vardıgını endişenin yersiz olduğunu öğrendim
21 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle 👍 her şey olacağına varıyor sen. Üzülsende ağlasanda akacak kan damarda durmuyor
- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
u 1 yılDost biriktirmek para biriktirmekten çok daha önemli bir şeymiş...
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle çok haklısınız 👍👍 güzel insanlar güzel anılar biriktirmek gerekiyor
Öğrendiğim insanlara güvenmemek, adamına göre muamele, herkes aynı değeri vermemek, ve en çok değeri kendime vermem gerektiğini, Gereksiz takıntıların ne kadar boş olduğunu, hayatının baharında ölen insanları görerek anlamış oldum. Hayat kısa, dünya fani..
ama, bildiğimi uygulama konusunda zayıf kalıyorum. Buda insan doğasında olan bişey. napim..😑
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılSadece acıyı mı öğrendin?
Hiç güzel bir şeyi öğrenmedin mi?
Böyle söyledikçe ve bunları öprendim dedikçe beynine kazınıyor söylediklerin ve hep böyle yapacak insanlar geliyor karşına belki de.
Dillendirme sallama. Öğrendiysen de içinde kalsın geç git. Kötüymüş çünkü öğrendiklerin.
İyi şeyler de öğrenmişsindir onları hatırla..
Hep onlardan bahset onlarla dolsun hayatın.00 Yorumla Gereksiz insanlardan uzak durmayı öğrendim
21 Yorumla- 1 yıl
En güzeli 👍
1 yılÇok düsünmemeyi ve ciddiye alınacak üzecek konularda bile hatırladığımda gülüp geçmeyi öğrendim🌸✨
00 Yorumlaİnsanları tanıdıkça aslında göründükleri gibi olmadığını insanlardaki iki yüzlülüğü gordum
21 Yorumla- 1 yıl
Çiçeğim 🌺 her kötülüğün içinde bir iyilik her iyiliğin içinde bir kötülük mutlaka vardır , hiç kimse anlatıldığı kadar kötü göründüğü kadar iyi değildir ve her insan yanıltır bunu unutma 🙋❤️🌺🥰
Kaybederek kazandık hep düşmeden kalkmak olmaz ki. Hani sorarlar ya neyin var diye. Benim bir şeyim yok güçlüyüm devam ediyorum aslında siz görmüyorsunuz.🙃
14 Yorumla- 1 yıl
@y-kt ne güzel iade etmişsin eline emeğine sağlık 🙏 gerçekten öyle çok haklısınız 👍🤗🙋
- 1 yıl
Rica ederim ne demek 🙋 asıl ben teşekkür 🙏🤗
1 yılŞunu öğrendim , ne kadar çabalarsan o kadar kaybediyorsun. Bu sebepten sakin yaşıyorum kendimi yıpratmadan yürüyorum
10 YorumlaCahil ar damari çatlamış insanları öğrendim
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı. Kırılıp dökülen olmamak için kimseyi dinlememek gerektiğini, sevdiğin için her zaman suçlu olacağını ve hissedeceğini... Sevmeee sevmeeee :D
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 425 cevap paylaştı.
1 yılYolun kalan kısmını nasıl tamamlayacağımı öğrendim sadece. O sırada başıma gelenler ne olur bilmiyorum. Onlarla nasıl mücadele ederim bunu da bilmiyorum. Sadece kalan tarafı güzel yürüyeceğimi biliyorum.
00 Yorumla Çok şey öğrendim insanların sahate sevgisi hele bu en yakınızsa feleyin çemberinden geçmiş insanım şunu unutmayalım mutlaka yüzünüze gulen insanlar mutlaka size birgün kazık atacaktır
011 Yorumla- 1 yıl
Hiç kimse göründüğü kadar iyi anlatıldığı kadar kötü değildir ve her insan yanıltır bunu unutma
- 1 yıl
Aynen öyle insanların göstermektedigi ikinci bir yüzü mutlaka vardır hic bir şey göründüğü gibi değildir
- 1 yıl
👍👍🤗🥺😌
- 1 yıl
Açıklama kısmına yazmıştım zaten okumadınız mi
- 1 yıl
Aynen öyle 👍
- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılYalnızlık gibisi yok kimse senin günahına girmez sende kimsenin günahına girmezsin doğduğun gibi saf temiz bir şekilde göçüp gidersin cesedinde fotojenik olur yıpranmazsın
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
s 1 yılÖnemli olan tek kişi kendinsin. Anne baba eş çocuk hepsi gider ama gün sonunda hep kendinle başbaşa kalırsın. O yüzden kendinle aranı iyi tutman lazım.
13 Yorumla- 1 yıl
Kazık yiye yiye oldu bende. Bir süre sonra kendinin değerini anlıyorsun. Mesela hobi edindim, yalnız kalınca zevk almayı öğrendim. Yaralarımı sardım. Herkeste süreç farklı ilerler, kimi 40 yaşında yapar kimi 18 de
Kış hasadı denen bir şey olduğunu öğrendim, yolun yarısına merakım yeni bitmişti şimdi ona odaklandım. Hoob bir bakmışım yaş 70. Sabırsızlıkla bekliyorum.
00 Yorumlaİnsanlara hemen inanmamayı
33 Yorumla- 1 yıl
Ve kimseyi merkezin yapmamayı , önce kendine değer vermeyi öğrenmeli insan çünkü sen kendine değer vermezsen başkası hiç vermiyor çünkü
- 1 yıl
🥰❤️🥰❤️
Cok gencim ya cok bisey ögrenmedim bu zamana kadar sadece insanlara inanmamak ve güvenmemeliyiz onu biliyorum
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 15,8b cevap paylaştı. Dünyanın yalan olduğu gerçeği
23 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle canım çok haklısın 👍 🥰 dünyada ölümden başkası yalan
- 1 yıl
🥰❤️🥰❤️
1 yılKimin ne zaman öleceği belli değil belki yarıladık belki yarilamadik.
03 Yorumla- 1 yıl
Sabah sabah iyi edebiyat sıktım ahaja
- 1 yıl
@freshcilek senin canın sağolsun çiçeğim 🌺🙋🥰🌹
- 1 yıl
😘😘😘😘
Bu genç yaşımda çok şey öğrendim henüz faaliyete dokemesemde insanların ne dediğini umursamamak gerekiyor
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılYolun sonu görünüyor şarkısı geldi aklıma vay lelele tey tey yet aheyyy aheyyy aheyyy yolun sonu görünüyorrrr
00 Yorumla
1 yılYolun neresinde olursam olayım ne görmüş ne yaşamış olsam bile daha çok öğreneceğim, göreceğim, yaşayacağım çok şeyler olduğunu
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. https://www.youtube.com/embed/GDTBZpq8lg4Bunun sözlerini söylerdim ona
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Vurup geçmeyi öğrendim
13 Yorumla- 1 yıl
Haydaa neden peki
- 1 yıl
tamam peki 🙋
1 yılGünaydınnnn ablacığım ( afiyet olsunnn 💅💖😻)
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim çiçeğim sağolasın 🙏❤️🥰 biraz geç oldu sanada tünaydın diyim ozaman 😘😘🌹🌷
1 yılsenin yemek yapabildiğini öğrendim
12 Yorumla- 1 yıl
Yaa işte insan neler öğreniyor dimi 🤣
- 1 yıl
tatlı kadın bana börek yapmayıda öğretirmisin 😊😄
Günaydın. Ben hala kendim için yaşamayı öğrenemedim
10 YorumlaHer şeyin geçici olduğunu öğrendim. Geçmiş için daha az üzülüyorum artık 🫠
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılDaha ağır versiyonları olmasına rağmen kibarını yazacağım İnsanoğlu çiğ süt emmiştir
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılHiç bir şey demicem yaşamın her dakikası tecrübe ablayabilene
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı. Daha bir şey öğrenmedik afiyetler olsun arkadaşım
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Narsistler ve sevmeyi bilmeyenler den uzak durmayı öğrendim güzel insan..
00 Yorumla
1 yılİyi insanların karşımıza çıkması zaman aldığını ve sabretmem gerektiğini öğrendim😁
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 669 cevap paylaştı.
1 yılBence Akışına bırak yoksa boşuna yıpranmış kağıt parçası gibi yanmayı beklersin..
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı. Dur be daha yola cikmadin😂 izinlisin bugun sanirim yasiyosun bu hayati😉
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Dünyada ölümden başkası yalan derdim 🚬🚬🚬
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle çok haklısınız 👍 dünyada ölümden başkası yalan
- Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
1 yılDünyada hiç bir şey benim keyfimden kıymetli değil, canım nasıl istiyor ise öyle..
00 Yorumla
1 yılHer şeye adapte olmak gerektiğini, düne değil yarına da değil, anı yaşamaya
Hepsinden de öte; ölüp de sorguya çekildiğinde her şeyin hesabını verebilecek şekilde yaşaman gerektiği00 YorumlaGünaydınlar efem
14 Yorumla- 1 yıl
Tünaydın diyim geç oldu çünkü teşekkür ederim 🙏🙋🥰❤️
- 1 yıl
🌺🥰🌷🌹🤗🥰🌸🌺🌹🌷
1 yılBayılırım kahveye ya Mutlu günler 🤗
00 YorumlaO yüzden ne diyoruz en iyisinin qm
03 Yorumla- 1 yıl
Haha 😂 süpersin 👍 aynen öyle 👍
- 1 yıl
👍👍😂🙏
1 yılAfiyet olsun bana yok mu kahve
06 Yorumla- 1 yıl
Efkara bağladın yine 😅
- 1 yıl
Haha benim sağım solum belli olmaz 😂 her an herşeye bağlayabilirim 😂 bir kahve almazmıydınız 😂
- 1 yıl
Olur senin ellerinden almaz olur muyum hiç konuşmuştuk daha önce zaten
- 1 yıl
Eee hani nerde kahvem
- 1 yıl
Buyrun kahveniz hazır ☕☕☕☕ afiyet olsun 🤗
- 1 yıl
Teşekkür ederim çok güzel olmuş ellerine sağlık bu kahvenin yanında güzel bi sohbet iyi giderdi
- Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
1 yılHer şeyi öğrendim derim..
00 Yorumla Hem çok şey hemde hiç birsey
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kafaya hiç bir şey takma
00 Yorumla
1 yılBirlikte ayni pipetle icelim 😍😍😍😍
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılİyilik yap ama önce kendin.
00 Yorumla
1 yılSigara kullanmamayı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYalnız kalacağımı
00 Yorumla- Devamını Gör (6)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem