Büyükbaba, kayanın üzerinde oturmuş, torununu kucağına almıştı. Biri siyah diğeri beyaz iki köpeğin kavgasını izliyorlardı. Torunu merakla sordu,
"Büyükbaba, sence bu kavgayı hangi köpek kazanır? Siyah olan mı yoksa beyaz olan mı?"
Büyükbaba bilgece gülümsedi ve torununa şefkatle baktı.
"Ben bu köpeklerden hangisini daha çok besler, daha çok sever ve daha güçlü olmalarına yardım edersem, o kazanır," dedi.
Torununun gözlerinin içine bakarak ekledi, "İçimizdeki siyah ve beyaz köpekler gibi, iyi ve kötü yönlerimizi beslerken dikkatli olmalıyız. Hangisini daha çok besler, hangisini daha çok sever ve hangisini daha çok güçlendirirsek, o taraf galip gelir."
Büyükbaba sözlerine devam etti,
"Bu, korkunç bir kavgadır. Siyah yönümüz öfke, kıskançlık, üzüntü, pişmanlık, açgözlülük, kibir, kendine acıma, suçluluk, kızgınlık, aşağılık duygusu, yalanlar, sahte gurur, üstünlük ve ego ile doludur. Beyaz yönümüz ise iyilik, neşe, huzur, sevgi, umut, dinginlik, alçakgönüllülük, nezaket, iyilikseverlik, empati, cömertlik, gerçek, şefkat ve inançtır."
"Büyükbaba, peki bu kavga kimin içinde?" diye sordu torun.
Büyükbaba, torunun gözlerinin içine derinlemesine bakarak,
"Bu mücadele her insanın içinde devam ediyor," dedi. "Önemli olan, hangi köpeği ve kendi yanımızı besleyeceğimizdir. Siyah ve beyaz yanlarımızın güçlülüğü, nasıl bir insan olacağımızı ve nasıl bir hayat yaşayacağımızı belirler."
Her insanın içinde iyi ve kötü yanlar vardır. Hayatta hangi yanımızın galip geleceği, hangi yönlerimizi beslediğimize, sevdiğimize ve güçlendirdiğimize bağlıdır. İyiliği, şefkati, sevgiyi ve huzuru beslersek, bu olumlu duygular ve nitelikler hayatımızda hakim olur. Ancak öfke, kıskançlık, açgözlülük ve kibir gibi olumsuz duyguları beslersek, bu duygular bizi ele geçirir. Bu nedenle, hangi tarafı beslediğimize dikkat etmeli ve bilinçli seçimler yapmalıyız, çünkü bu seçimler nasıl bir insan olacağımızı ve nasıl bir hayat yaşayacağımızı belirler.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer