Aynı anda olan diyalogdan ziyade iki taraftan birinin verdiği karardan bahsediyorum. Kadın ayrılmaya karar verdiğinde konuşur, erkek ayrılmaya karar verdiğinde susar. Biri konuşarak diğeri susarak gider.

Aynı anda olan diyalogdan ziyade iki taraftan birinin verdiği karardan bahsediyorum. Kadın ayrılmaya karar verdiğinde konuşur, erkek ayrılmaya karar verdiğinde susar. Biri konuşarak diğeri susarak gider.

Kadınlar susmuşsa o iş bitmiş demektir. Hala konuşuyorsa umudu olduğu içindir..
Sessiz sedasız gider kadın. Bedeni yanında olsa bile aklı gider, kalbi gider. En son bedeni de gider ve o erkek dır dır olarak gördüğü her söze hasret kalır..
Gittikten sonra acı çekmez kadın. Çünkü öncesinde elinden geleni yapmıştır. Vicdanı rahattır..
Kalite konuştu.
Buna katılmıyorum.
Kadın zaten bir anda değil de çok önce bitirmistir kafasında. Ayrılırken konuşmaya hacet yok. Ayrilmamaya calisirken zaten çokca konuşmuştur ama asla dinlenmemistir. Bu yüzden ayrılırken konuşmaya luzum duymaz...
Erkekler de genelde içip zaten dagilmisi iyice dağıtıp sacmalayarak ayriliyorlar. Yönetme kaabiliyetleri yok
(Çoğunluk için konuşuyorum , elbette erkekler böyle ama adam gibi adamlar bence ceketini alir çıkar )
Kadınlar susarak gider.
Dökmesi gereken kelimeleri dökmüş, verilmesi gereken tüm savaşları vermiş ve bitirmiştir.
İnancını, sevgisini, hayallerini, umutlarını gömer ve gider. İntikam almaya çalışmaz, can yakmaya çalışmaz. Hazırlanır ve sessiz sedasız gider.
Kıral.
Duyduğuma göre kavga ederek, kalpler paramparça edilerek ayrılıyormuşuz. Bence adam olan susar, içine atar. Canı ne kadar yanarsa yansın acısını kabullenip yolunda yürümeye çalışır.
Ben henüz adam olamamışım. Ya da bazıları bizi o yoldan çıkartıp çekirdek çitlemiş bizi izleyerek. 😂
Valla darmaduman ettim en son. Keşke adamlığımı koruyup sussaymışım demiyor değilim. Kalp kırdığımdan değil, kendime yakıştıramadığımdan. Nitekim benim kalbim kırılırsa dünya yansın umurumda olmaz :)
En çok hak edenin karşısında susmak kişiliğime saygısızlıktır. Benim bahçem yanarken kimsenin bahçesinde gül yetişmez. Bu bencillik de olabilir ki umurumda değil. Tabi sizin karakterinize ben müdahil olup yakıştıramam. Belki de o sizin erdemliğinizdir.
Daim olsun. Yeterince susmak fazlaca itibar zayıflığı doğuruyor. Belki sende eksilen bir şey yok ama gün sonunda “bunu kendime neden yaptım?” Diye soruyorsun. En azından benim için öyle oldu. İster miydim? Asla! Pişman mıyım? Asla! Peki ne olmalıydı? İlk saygısızlıkta “adam” gibi yoluma bakmalıydım. İki defa susunca, üçüncü de bağırmak beni kötü biri yaptı. :)
Rica ederim.
Hikayenin yananı ya da kahramanı olmak üçüncü şahısların nezdinde önem arz etmiyor. Önemli olan başroller olarak biz ne yaptık? Koca bir hiç. Şimdi verdiğimiz “savaş”ın kazananı kaybedeni, “dava”nın haklısı haksızı kim olmuş ne önemi var? Arkana bakıyorsun ki koca bir hiç. Biten bir muhabbetten sonra kendini izahla meşgul olan taraf daim olarak sorunludur. Ortadan kazanan varsa, herkes kaybetmiştir. Selametle.
Cevap
11Cevap
Bence değişir bu insana göre
Kadın susarak gider
Ama içinden çığlık çığlığa,
Gidişini anlatmak zor olur elbette,
Kendi gidip acısını bırakarak ardında.
Bir kadın susarak gider,
Sessizliğiyle haykırır ayrılığı,
Bilin ki,
Çok şey söylemiştir aslında,
O suskunluğunun içinde.
-Cemal Süreyya
Erkekleri bilmiyorum ama kadın eğer konuşuyorsa bitmemiştir. Kadın susarsa o zaman her şey bitmiş demektir.
Susmayın. 😅
Kadınları susturmak kolay değildir zaten. Çok kaşınmış olmaları lazım. Ama susarsak da bi daha konuşturamazsınız işte. Kadınları susacak kadar üzmesinler
Erkekler kapatılsın. Kim uğraşacak ya bu kadar.
Demi aynen bence de kapatalım gitsin
Gidiyom
😂
Kadınlar ayrılık konusunda erkeklerden daha cesur bence
Daha acımasız.
Aynn oyle. Bi kadın süreçte erkek ise sonuçta üzülür
Oha sözün güzelliği.
İçinde fırtınalar koparken konuşmamakta sevdaya dahil mi?
Hayır. O aptallık.
Eyvallah 🤣🤣
Valla. önce bı güzel söverim sonra derin bir sessizlik.. Kadınin umudu bittiyse genelde tartışmaktan vazgeçer önce aklımda sonra kalbinde bitirir o süreçtede susmayı tercih eder..
Kadınlar susarak gider. Bir kadın bağırıyorsa sinirleniyorsa bunu çok sevdiği için yapar ama susup hiçbir şey söylemiyorsa gitmiştir, gitmek zorunda kalmıştır.
Bana tam tersi gibi geliyor. Kadın konuşuyorsa umut vardır, susuyorsa bitmiştir. Erkekler nasıldır bilmiyorum.
Ben eğer konuşuyorsam bir şeyleri düzeltmek istiyorum demektir ama sustuysam her şey bitmiş demektir genelde de gidişlerim sessiz olur.
Benim sürekli konuştuğum doğrudur ama bazen köşeme çekilip susmak isterim. Ruh hâlime göre ayrılık yaşarım.
kadın sırtından vurarak erkekte arkasından ağlayarak ayrılır
Hangisini tercih ediyorlarsa o şekilde ama konuşmak varken neden susayım.
Kim bilir belkide öyledir. Yaşayanlara sormak lazım :)
Tam tersi kadın diyecek bişeyi kalmadığı için susar, erkek behane aradığı için kavga çıkarır
Katılmıyorum. Erkekler kırıp dökerek gider. Kadınlarda durum farklı. Kafasında bittiyse susar, bitiremediyse hıncını alana kadar konuşur.
Asıl kadın susmayı seçmişse, ayrılık olur, kadın konuşuyorsa evliliği kurtarma çabasındandır. Susmuşsa kendini yormuyor artık bitmiş demektir
15 yıl bitiyor ayrılmayı düşünmüyorum asla ama
Artık bende susuyorum Cinsiyetle alakası yok yani bence
Bazen yorulunca da susar insan.
Kesinlikle
Katılmıyorum genelde tam tersi oluyor. Veya bana öyle denk geldi
O halde ben erkeğim
😅
Seversem konuşa konuşa ayrılırımm 😑 şahidim @birisiyim24
tersi olmaz mı
seven konuşur
kadınlar susarak ayrılır
Hayır kadınlar susarak giderler
Tam tersi olacak o
Evet öyle diyebiliriz
Genellikle böyle oluyor sanırım
Ben kadin olarak susarak ayrilirim.
Yo bağır çağır olayım benim
Biliyorum.
Nerden biliyon😅
Kim olduğunu bildiğimden biliyorum.
Oha😅😂kimmişim
İyi günler.
Bende bilmeyince iyi günler diyorum sana da iyi günler
Sağol ablam.
😂ablamm sen bana gıcık olmuşun vay be sen beni tanımıyorsun bile
Gıcık değilim. Saygıdan. Tanımıyorum tabi.
He anladım teşekkürler zıt karakterize gıcık olunabilir bende arada oluyor
Öyle kabul edelim o zaman 🙏
Önce kim olduğunu biliyorum dediniz tabiki yanılma oldu tanımıyorsunuz.. neyse sonra tanımıyorum dediniz siz de çok çelişkilisiniz nötr
Tamam kapattık konuyu. Özür dilerim oldu mu? 😂
Hayır olmadı hiç samimi doğal değilsin bu kadar belli etmemeni tavsiye ederim
Ok
genel olarak evet
Tersi
Ben susarak giderim
Evet öyle..
Tam tersi
İvit.
Ben susarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?