Wow güzelmiş. Buna benzer bir anım benim de var. Hiç dersimin olmayan beni gıyabımda tanıyan öğretmenin. Acil kriz durumunda önemli bir evrağa bana teslim edip: Bunu dedğimmyere sağl Salim teslim etmezsen işimden olurum sana güveniyorum demesi
Ben pek inek değildim ya😄 Ödev yapmayan dışardan okul birincisi olduğu belli olmayan biriyimdir …. Dersi derste anlayıp gevezeliğimş dersi işleyerek ve herkese yardımcı olarak geçti… güvenilirdim popüler ve sosyal rahat başarılı okul hayatım geçti Basketbolcu ve matematikçi çocuktum… mutluyum okul dönemiyle alakalı
Hatırladığın bir şeyi unutmak zordur. Unutana kadar zamanın geçmesini beklemen gerek kaldı ki onda da ara ara bir şey olur gene aklına gelir. Bu bir kişiyse onunla daha önce gittiğin bir yere gitmek onu hatırlatacaktır illa ki. Korkuysa o korkuyu yenmen lazım bunun için de o korkunun üstüne gitmen lazım. Öbür türlü o korkunun seni yönetmesine izin vermiş olursun.
Aklından hiç çıkmaz. Önemli olan kendi aklına oyun oynayacaksın. Bunu öğrendiğin zaman hiç bir şeyi kafanı takmıyorsun. ya da kötü anları güzel anlarla bağlanabiliyorsun
İnsan kendine iyilik yapanıda kötülük yapanıda unutmaz unutamaz çünkü insan beyni bu şekilde tasarlanmıştır geçmişini yaşadığın olayları sadece hatırlamak istemezsin ama hep aklının bir köşesinde kalırlar bunun nedenide zihninimi ve düşüncelerimizi tamamen kontrol edemediğimiz içindir
maalesef gerçeklerden acıda olsa kaçamıyoruz bazı şeyler için çok üzülsekte hatırlamak istemesek te elimizden bir şey gelmediği için çok çaresi kalıyoruz zaten hayatın anlamıda bu oluyor aslında herşeye yüzleşmek acıyıda sevincide üzüntüyüde hissetmek yaşamak onun için fazla düşünme istersen öldükten sonra bu dertlerin hiçbiri kalmıyıcak sen mutlu olki seni görende mutlu olsun
Unutmanın bir çaresi yok, sadece alışma evresi var. Ne yaparsan yap, hangi çözümü üretmeye çalışırsan çalış, bu yeterli olmuyor. Sadece yapılabilecek olan onu hatırlatacak her konudan uzaklaşmak.
Birde unutayım diye ısrarcı olmamak gerekli. Unutmaya çalışıyorum dedikçe, tekrar tekrar insan kendine hatırlatıyor. Buna alışmak ve kabullenmek yeterli gibi.
Zamanla hatırlamaya çalışmanın yollarını arar oldum bu benimle alakalıdır herhalde, artık insanlara hiç güvenmediğim için hayatımda ne kadar büyük yer kaplasalar dahi çıktıklarında çok kısa sürede unutuyorum, bana göre unutmak iyi bir şey değil her şeye rağmen hissetmek güzeldir can yaksa bile, kötü olaylar, ölümler, anılar da buna dahil. Hafıza silindikçe kimlik belirsizleşir.
Çok basit: Gün içinde kendini sürekli meşgul etmek. Mümkünse kişiyi hatırlatacak eşya ve sair malzemeleri tümden kaldırmak ve gece yatağa yatınca derhal uyuyacak kadar yorgun olmayı başarmak. ( dolayısı ile hiç hatırlamayacaksın. ;-) )
Bir şeyi unutmamaya çalışmak daha çok hatırlamamıza sebep olur o yüzden ben ne zaman bir şeyi, durumu unutmak istesem anında kafamı farklı bir şeye odaklıyorum.
Sadece bi kez kıyafet üstünden ellenmiş olmaktan başka hiçbir cinsel hayatım olmamasına rağmen bana biz bu yurtta eskort barındırmış oluyoruz diyen Kyk müdür yardımcısı.. Bu söz her gece aklıma gelip uykumu kaçırıyor bu sözü asla unutamıyorum inşallah bedelini öder çocuğundan çıkar
Kizlar bide yani %0.01 ihtimal bile yok. Hey Allahim cidden dünyada unutulmaz hatirlanmak istenmez aci cekme duygusu sevgililik sanmak ne kadar dar kalip
Ama ben genelleme yaptım bir kaliba koymadim ki hersey olabilir sonucta sıkıntı mi biter. Aklina gelince olay bitmiştir. Senin hüznün odur ve unutmak istersin. Hüzün ayni seydir.
Tabiki hersey olabilir ama sana yardımcı olabilmek adınada insan ogrenmek istiyoda olabilir lütfen 😀 ben neden aşk açısı cekmiyosun diye itiraz etmiyorumki sadece anlamak istiyorum. Tamam olabilir. Bisey söyliyimmi boş ver herneyse aklina gelsin gelsin dursun zaten hic bisey sonsuza dek sürmez ya mululukta acıda bir yerde biter.
Bitecek bana güven bu arada seans ücretini çıkatiginiz zaman sekreterime birakırsanız sevinirim bedava psikoloji danismanliğı olmaz 😀 ve başka sıkintilarıniz olursa dm atabilirsiniz cünkü ben atamiyorum 😀