20 yaşındayım ve hâlâ anksiyetem var. nasıl yenebilirim?

Yıllardır sorulan klasik soru ama ben kendim içinde sormak istiyorum ve görüşleriniz ve fikirlerinizi istiyorum.

20 Yaşındayım 14 yaşından beridir sanayide çalışıyorum. Küçükken ailevi sıkıntılardan dolayı utangaç çekingen birisi olarak yetiştirildim. Minibüse bindiğim zaman inmek istediğim durakta inmeye çekiniyorum, utanıyordum. Başkası inmedikçe inemiyordum. Okul hayatı da olmadığı için hiç bir kızla şimdiye kadar yüz yüze konuşmadım. Eğer bir iki sefer konuşmuşsam kısa dahi olsa heyecandan kelimeleri yutuyorum kelimeleri düzgün söyleyemiyorum. Halbuki eskiden çok fazla kitap okurdum. gerçi 3-4 senedir okumuyorum.

Kendimi beğenmiyorum, şimdiki nesilide az çok tanıdığımdan dolayı millete yazmaya çekiniyorum çünkü beni eleştirip onurumu kıracak bir şey söylerlerse bu beni çok kötü duruma getirir belkide artık kimseye yazacak cesareti bulamam.

Küçüklükten beridir sürekli oyun oynadığımdan dolayı sosyal çevremde yok. Hep hikayeli oyunlar oynadığımdan dolayı sanaldan çok fazla arkadaşım olmadı. Olduğu zaman da fazla konuşmaya çekiniyorum karşıdaki sıkılıp bırakmasın beni diye. 5 yıl önce bir oyunda bir kızla tanıştım çok sevdim sanaldan sevgili olduk. Aşırı iyi bir kızdı. 1 yıl sevgili kaldık sonra ondan yavaş yavaş soğumaya başladım ve şu an 4 yıldır arkadaşlık yapıyoruz neredeyse. Bazen o kadar iyi davranıyor ki bana tek arkadaşım olduğu için de en azından bana değer veren çok seviyorum onu. Lakin bazen o kadar soğuk ki bana karşı sinir oluyorum benim bu kadar değer vermeme rağmen onun değer vermemesi, tartışıyoruz.

Sonuna kadar okuyan varsa teşekkür ederim. Varsa bir abla bir abi olarak nasihatınız veya öneriniz yazarsanız memnun edersiniz beni, saygılarımla.

20 yaşındayım ve hâlâ anksiyetem var. nasıl yenebilirim?