Sen bir soru işaretisin ve muhatabın, sana seni anlatıyor; davranış biçimiyle, dinlemesiyle, sözleri veya samimiyetiyle. Muhatabının sana karşı üslubu, senin kim olduğuna dair bir cevaptır.
Sorunun altındaki yazıyaa pek katılmasam da kendini bir başka insanda tanıyabileceğine çok kalpten inanıyorum. Ama bu alelade bir insanla mümkün değil. Ehline geldiğiniz zaman kendinde fark edemediğin, bilemediğin pek çok halini o insanla tanımış oluyorsun.🌿
İnsanı açıklayacak net bir kavram yok. Ne felsefe ne edebiyat ne de bilim işin içinden çıkamıyor. Bana göre ne olduğumuzu bilmiyoruz çünkü yaradan bunu istememiş. Kendini, hayatı çözersen dünyaya bağlılığın aşırı artar. Bana göre insan figürü işe yaramaz, sürekli tüketen bir varlık.
Kesinlikle katılıyorum. Sebebi insanlar son zamanlarda umursamadığı kimsenin çağrısına bile dönüş yapma gereği duymuyor nitekim insan itibarını kendi oluşturur gerçek manada sözü dinlenen sözünün tesiri varsa bunu kendinden bilebilir
Doğru olabilir aslında. Seçtiğimiz kişi bir nevi bizim aynamız ve benzer yanımız
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Kesinlikle 💯 bazı insanlar kalp gözüyle bakar ve sende senin bile farkında olmadığın , farkında olup dile getiremediğin yanlarını görürler. Bazısı yarana merhem olur kalmak ister bazısı da uğraşmak istemez uzaklaşmak ister 🥀
İnsanın kendisi bir anahtardır aslında insan hamur gibidir nasıl şekillenirsen seni öyle görürler. İnsan kendini kendi özünde tanır bence insanın asıl kimliği kendi isteklerinde ortaya çıkar