”İnsanlar, babamı severlerdi; oysa benden sadece korkuyorlar.”
Sevgiden
Korkudan
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

”İnsanlar, babamı severlerdi; oysa benden sadece korkuyorlar.”
Korkmak isterim. Korkulan ya da sevilen biri olmak değil istediğim. Hiçbir şey yapmadan, önemli bir başarı elde etmeden birilerinin saygısını almak da istemem açıkçası. Hak etmem gerekir çünkü. Onun yerine beni korkutacak bir şey olmasını yeğlerim. Korku filmleri artık kesmiyor.
Yok. Olay çıkarma potansiyeli olan kişilerle çok yakın ilişki kurmam sadece. Bazen kaybedecek hiçbir şeyi olmayan adamlardan uzak durmak akıllıca olandır.
Bazı insanlar korkak değildir, evine gidince yüzünü görmek istedikleri vardır, kendilerini ve yaşamı sevdikleri için olur olmaz adamlardan uzak dururlar
Korkudan dolayı duyulan saygının bir şey getirdiğini düşünmüyorum. Huzursuzluktan başka bir şey değil. İnsan isteyerek ve severek saygı duymalı. Veyahutta göstermeli. İşin içine korku girdiğinde ben sağlıklı bir sonuç alınacağını düşünmüyorum
Sevgiden saygı duyulunca boku çıkıyor ve saygısızlığa evriliyor. İnsanlar korktukları şeye hayran olup sevmeye başlıyor ve saygı eksilmiyor korkulan olmak daha iyi
Cevap
18Cevap
Sevgiden tabi ki de.. korkudan duyulan saygı saygı değildir
Saygı korkudan da, sevgiden de duyulmaz. Saygı kazanılır. Bir insanın konumu gereği resmi davranırsın, bu ona saygı duyduğun anlamını taşımaz. Karşındaki kişi konuşmasıyla, hal ve hareketleriyle ve duruşuyla sizin saygınızı kazanır.
Sevgiden olsun başımla beraber derdim. Korkudan dolayı oluşan saygı öfke patlamasına yol açar. Sevdiği için saygı duysun insanlar birbirlerine.
Saygı hak edene duyulur, sevgi saygı duyma isteği uyandırır ama en nihayetinde lider karakterli iyi kalpli yardımsever ve adalet duygusu gelişmiş insani değerlere sahip olan insanlara saygı duyulur
Sevgiden. Korkudan saygı ile ne gercekten saygideger oluruz ne de mutlu. İnsanı saygıdeğer yapan sey kendisidir korku unsurları değil. İnsan ahlakından, düşüncelerinden, iyi tutumundan, aldığı kararlardan, başardığı işlerden vb. durumlardan saygıyı hakedir. Korku ile kişiye saygı duyan insan değil, kişiye itaat eden insan çevresinde olur ve bu itaat bir tehditten dolayı zorlama ile varolur. Sahte bir çevre insanı ne kadar mutlu eder veya saygıdeğer kılar tartışılır.
Yerine göre bazen korku da gereklidir çünkü bazı konularda benden korkmaları çekinmrleri benim yararıma.
Açıkcası kimin ne için saygı duyduğunu bilemeyiz bence saygı duysunlarda korkudan mı sevgiden mi çok düşünemicem
Sevgiden tabiki. Korkudan saygı duyulması kendimi aşırı otoriter ve dikte eden bir karakter hissettirir. Bu da beni rahatsız eder.
Tabi ki sevgiden. Korkudan duyulan saygı geçicidir. Bastirilmıs duygular sonrasında parlayıp ortaya çıkar..
Kimin saygı duyduğuna bağlı açıkçası, en yakınlarım sevdiği için saygı duymalı ama harici çevrem ise korktukları için saygı duymalı.
Korkudan duyulan saygı pek samimi değil, eğer gerçekten seviliyorsam o insanların bana saygı duymasını isterim tabi ki
Sevgiden sadece vefalı insanlar saygı duyar. Sevdiklerimin korkmasına gerek yok
Kalanı korkudan saygı duysun
ortamına göre bu değişir
iş hayatında korkudan
özel hayatımda sevgiden
Sevgiden ama kötü insanlar korkudan saygı duysunlar.
Sevgi gerçektir de diğeri gözden kayboluncaya kadar sonrası kin dolu iç sözleri
İkisi de değil. Ne sevgiden ne korkudan... Ahlaktan
Saygi bir tervcih degildir zorunlukuktir. Sevmezsen sevme ama saygiya mecbursun
Sevgiden saygı duyulmasını isterim korkudan duyulan saygı değildir
Sevgiden tabiki korkudan saygı duyulan insanı yanında tutamazsın
sevgi duyulup duyulmamasını istediğimden emin değilim
Kesinlikle sevgiden. Korkudan duyulan saygı mecburiyettir. Ve bu da samimiyetsizliği doğurur. Ancak sevgiden duyulan saygı, hem samimiyeti hemde sevgiyi çoğaltır.
Bana insan olduğum için saygı duysunlar isterim, sevmelerine ya da korkmalarına gerek yok.
illa birisi olacaksa sevgi olsun ama aksi cevap verirsem şahsi olarak sevmediğim ve korkmadığım insana da saygı duyarım eğer ki saygiliysa. Herkesin kendi karakteri ve doğruları farklıdır sonuçta saygı duymak anlamak gerekli diye düşünüyorum
Korkudan. Çünkü insan sevdiğine zarar verebilir ama korktuğuna zarar veremez.
Sevgiden saygı duyulmasını isterdim, seven insan karşısındaki insanı incitmemek için düşünür her zaman
Korkudan olusan saygi sadece bi süredir
ikisi de değil statüden dolayı diyorum
Sevgiden saygı duyulsun.
Korku iyidir saygıyı tazeler
Sevgiden tabi. Diğeri rahatsız eder
Duymasınlar it kopuk olcam ben
Ne gelecekse bana sevgiyle gelsin.
Korkudan duymaları yeterli
Korkudan çünkü en gerçek saygı budur
Korkudan herkes bana itaat etsin
ikisi bir arada
Sevgiden.