https://youtube.com/shorts/hYyyNF4FXFE
Görüyorum seni,
Benden kaçamayacağını ikimiz de biliyoruz.
Tek farkımız, senin hatırlamıyor olman...
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer https://youtube.com/shorts/hYyyNF4FXFE
Görüyorum seni,
Benden kaçamayacağını ikimiz de biliyoruz.
Tek farkımız, senin hatırlamıyor olman...
İntikam duygusu en çok insanın kendisine zarar verir. O yüzden hiç bunlarla vakit kaybetmeyip insanın kendi hayatına bakması lazım. Hayat intikam almaya zaman ayıramayacak kadar kısa.
Neyseki film sahnesi. Yoksa adama pek zarar vermiş gibi görünmüyor. Günaydın
Günaydın
İntikam Neyin zıttı dır?
"Gerçekten biz her şeyi Zıttı ile uyumlu bir ölçüde, bir yasaya (kadere) göre dengeli yarattık. Kim bu yasaya karşı çıkarsa karşılığını bulur." Kamer Suresi 49. Ayet
Bilimde denge; farklı yöntem ve bakış açıları kullanarak araştırmaların doğru ve güvenilir olmasını sağlar. Eşitlik ise, herkese aynı fırsatları vererek adil ve çeşitli bir çalışma ortamı oluşturur. Bu iki kavram, birlikte çalışarak bilimsel gelişmeyi destekler ve topluma fayda sağlar.
Dengeli Yaşamın Bilimsel ve İnanç Boyutları; Denge, hem bilimsel hem de dini inançlara göre, var olan her şeyin sürdürülebilirliği için temel bir ilkedir. Her maddenin, nesnenin ve enerjinin belirli bir denge ve düzen içerisinde olması, onların varlıklarını sürdürebilmeleri için gereklidir. Dengede olan bir madde ya da cismin, diğer varlıklarla da uyum ve senkronize bir yapıda olması gerekir. Bu prensip, bize zıtlıkların mantığını ve anlamını gösterir: (+/-), (Ağır/Hafif), (Beyaz/Siyah), (İyi/Kötü), (Güzel/Çirkin) gibi zıt kavramlar arasındaki denge, varlıkların sürdürülebilirliği açısından önemlidir.
Bir tarafın diğerinden fazla ya da eksik olması durumunda denge bozulur. Dengede olan ya da denk olan varlıklar arasında eşitlik sağlanmazsa, bu durumda da denge ve düzen ortadan kalkar. Bu dengesizlik hali devam ettiği sürece, sistemde kaçınılmaz olarak bir çözülme meydana gelir.
Evren, mutlak bir denge ve ahenk içerisinde ilerler. Ancak, insanların çoğu yaşamlarının birçok alanında bu dengeyi korumak istemeyebilir. Yaşamın doğal dengesinde var olması gereken olumlu ve olumsuz zıtlıkları kabul etmezler. Bu durumu kabullenmeyen insanlar, yaşamlarını benimseyemez hale gelirler ve sonuç olarak, mutlak bir sona doğru sürüklenirler.
Sonuç olarak, her şeyin varlığını sürdürebilmesi için yalnızca doğru, düzgün, iyi, güzel ve mutlu gibi olumlu kavramları değil, zıtlarıyla birlikte dengeli bir hayatı kabul etmeliyiz. Zıtlıkların varlığı, hayatın doğal bir parçasıdır ve bu dengeyi kabul etmek, sürdürülebilir bir yaşam için gereklidir.
Her şeyin zıttı ile var olması fikrinden yola çıkarak intikamın zıttını düşünmek, intikamın doğası ve amacı üzerinde düşünmeyi gerektirir. İntikam, genellikle bir haksızlığa ya da zarara karşılık olarak yapılan, bir tür misilleme veya ceza verme eylemi olarak tanımlanır.
Bu bağlamda, Her şeyin zıttı ile var olması fikrinden yola çıkarak intikamın zıttını düşünmek, intikamın doğası ve amacı üzerinde düşünmeyi gerektirir. İntikam, genellikle bir haksızlığa ya da zarara karşılık olarak yapılan, bir tür misilleme veya ceza verme eylemi olarak tanımlanır. Bu bağlamda, intikamın zıttı, zarar veren bir eyleme karşı olumlu ve yapıcı bir yanıt verme yaklaşımı olabilir.
Gerçek olan İnsanlar gerçekten erdemli olsalar KARŞINDA kine Sana zarar verene sen çicek ver ekmekle kovala. İyide Denge ne oldu? Sen sana zarar verene de bağışlayıcı ol, affet, merhametli ol, sabırlı ol... İyi de ben sıradan insanım Peygamber falan da değilim. Bana zarar verenin karşılığı yukarıda yazılanlar ile karşılık vereyim zaten böyle olduğu dengeyi bozduğumuz için ORATLIKTA YÜZSÜZ DENGESİZ İNSAN lar dolaşıyor. En iyi hal indirim ile Keserim cezasını.
Ben intikam almadım denenler doğruysa Allah'tan ceza geldi kıza çünkü neden inadına bilerek isteyerek arkadaşını zor duruma düşürdün? inadına kazık attın? dediğin şeyleri tutmadın? benden sana ceza ömür boyu çek zaten bir yazı var iyiliğe nankörlük edene bu dünyada Allah ceza verir ben fedakarlık yaptım diye bence Allah doğruysa cezasını verdi arkadaşına hiç inanmak istemedin? hep kötü konuştunuz arkasından sonra kuzen ve arkadaşı olayı önüme geldi fırsatlar zaten sezdim zaten hep bu sınavı veriyorum kızın eşini hiç sevmediğim için de tuzaklarını sezdim görmeyerek
Valla billa anlamadım. Önce bana saydırıyorsun sandım. Sonra kız, eşi falan işin içine girince dedim dur olm bi terslik var.
Neyi anlamadın?
Çok gariptir 3 tanıdık var öbürleri tanımadık
Yarı uyku halindeyim valla kafam yandı hahaha
Yansın çok komik
Ölene kadar intikam peşinde koşabilirim. Fakat sırf intikam almak için hırs yapmam, bendeki hırs zaten yetiyor ekstra bir çabaya gerek yok.
Mücadeleci bir amazon ruhu seziyorum 🤣
Cevap
5Cevap
Umurumda olmuyor benim ya sifonu çekiyorum üzerine bitip gidiyor.
Yapmam, hiç benlik şeyler değil...
🤣🤣
Alasını yaparım...
🤣🤣
Akrep burçları intikam almayı sever, yaylar da sallama çayı sever🤣 (konunun burçlarla ilgisi yoktur)
Ben burcumun insanıyım, hırs insanı değilim.
Elhamdülillah 😂
La ikisi de benim şu an kahve yaptım kendime. Acaba bu burçlar da mı bana uygun değildi :(
Kin tutmam gereken yerler oluyor belki ama yapamıyorum yüzüne bakınca gülesim geliyor küsmeyi de sevmiyorum intikam bana göre değil 🥲
Tam kanka ya hahha
Bana zerre uymayan şeyler. Kısasa kısas yapmayı sevmem kendimi düşürmüş olurum. Herkes kendi seviyesinde kalsın mümkünse
Uzak dursunlar he mi 😄
Fena yaparım ve bana yapılan hiçbir şeyi unutma burada unutmadığım öyle insanlar var ki zamanını beklesinler
En iyi intikam kayıtsızlıktr
Yine korkuttu
İntikam ve kin gibi huylarım yok
Hırs yapmam akışına bırakıyorum.
İntikam boş işler yapmam
intikam için uğraşmam
Hayır yapmam
Kinli tavşan 🤣🤣
Yok öyle bişey dkjgjf
Intikam almam ben
Nasıl ya? Hiç beklemiyordum...
Ciddiyim ben bu konuda genelde beddualarım tutar ya da kavga etmişizse hıncımı o zaman almışımdır
Şaşırdım ama helal olsun ne diyeyim. 🙏
Teşekkür ederimm ✨️🙏sonradan bir şey yapmak şerefsizce geliyo bana umursamaz birisiyim cok fazla
Durduk yere şerefsiz olduk iyi mi 🤣🤣
Jahshshd
Hayır.
Hayır
Yoo yapmam
Yapmam
Tabiki hep yaparım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?