Soruyada bir beğeni bekliyorum yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
İntikam almayı ihtiyaç hisseder misiniz?
Soruyada bir beğeni bekliyorum yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Merhaba,
İntikam, kin gütme ve kafada büyütmek bana göre değil.. Ben genelde Allah'a havale eder ve yoluma bakarım. Çok fazla büyütmem bir şeyleri. Herkes kendi yoluna der işime bakarım. Kimse için vakit kaybetmeye değmez.
Bu tarz durumlarda yapılması gereken birçok suç kaydı olanlara polis ve askerlerimizin susturucu silah ile tam kafadan headshot Katliam ve Soykırım yapması gerekiyor
https://www.youtube.com/embed/vyGC-FQ06hg(Mesela 1,000,000 mermi = 1,000,000 tam kafadan headshot ölü suç kaydı olan insan)
Beklerim düşmesini o düştükten sonra herkesten önce herşeye rağmen ilk koşar ben tutar kaldırırım o zman ki onun o pişmanlık bakışı herşeye bedeldir işte ama bir daha da muhatap olmam
Eskidenndii o cok eskiden🙄
Yani hissetmiyorum şey gibi geliyor bana hiç olmamışş , hayatımda sivrısinek kadar bile yeri yok olması intikamdan daha beter olur hıı☺️
Cevap
79Cevap
Bana yapılan hatayı yüz asır geçse de unutmam, intikam almak yerine affedici olmayı yakıştırıyorum kendime ama yeri geldiğinde de gerçekten ödeşmek çok akıllıca..
İntikam falan hiç benlik şeyler değil, hayatımdan birini çıkarmışsam muhtemelen büyük şeyler yaşamışızdır, sonrası içinde zerre çaba sarfetmem bu intikam dahi olsa.
intikam soğuk yenen bir yemektir.
intikam almak gereklidir. oncın ihtiyaç duyarız.
ama intikam şekli kişiye göre değişir.
kimisi dayaktan anlar
kimisini umursamayacan.
yani sana ne yaptıysa sen de ona aynısını yaşatacan ki anlasın nasıl bir duygu olduğunu. çünkü yanına kar galmasını istemeyiz. sonra geçmişte kendi kendimize diyebiliriz keşke zamnında ben ona aynı şeyi yaşatabilseydim.
Karşı taraf kaşınıyor ise kaşımak adettendir diyerek bir güzel intikam alırım.
Bir kez intikam alma ihtiyacı hissettim ve beklediğimden daha iyi sonuç aldım.
Zaman zaman kendini bilmez, kafasına göre hareket eden, karşı tarafı görmeyen bireylere yapmak istediğim çok güzel şeyler oluyor lakin bir boş ver çekiyorum.
İntikam duygusu benim için fazla negatif.. Bunu kendime yük etmem, fırsat kollama ancak hayat bi şekilde önüme getirirse ve elimde de kullanmak için imkanım varsa yapılanı unutmadığımı zevkle karşı tarafa hissettiririm 🤷♀️
Hiç bir şekilde intikam almayı sevmem çünkü bunun için uğraşmak bile onun için bir şey yapmaktır benim gözümde. Onu dahi yapmayacak kadar s*ktir ederim tüm hayatımdan.
Hakarete varacak derecede bir ithamla karşı karşıya kalmak insanı yok saymaya bedeldir. Buda öz benliğimizi manasız bir şekilde kaybetmemize neden olur ki bu anlıktır. Oturup 5 saat kadar konuyu irdelemeden enine boyuna düşünmeden sağlıklı bir karar alamayız. Eğer o kararı alırsak da sonuç intikam olmayacaktır. Ama bizim toplum ani reaksiyon gösterdiği için biz buna uzaktan bakıp oğlum ayrılın kaç yaşında adamlarsınız diyoruz
İntikam almak istemeye kalksam listem çok kabarık ama ben intikamı sevmem kötü enerjileri yok etmek için o insanın içimde yarattığı duyguları yok etmeyi tercih ederim
İntikam alacak kadar aciz bir insan değilim. Ayrica alçakta olmadım. Karsi taragin yaptığı yanina kâr kalmayacak elbette ilâhi adalete sonuna kadar inanırım. Hayatimdan çıkarmam yetecektir.
intikam alırım bi kız bize kötü bişiler yaptı sonra dışarıda yalanmış bi tatlı bulmuştum arkadaşlarla sonra onun içine çiğnenmiş sakız küçük taşlar falan pis şeyler koydum sonra kızdan özür dileyip bu tatlıyı ona verdim çok iğrençti hatta güldüğüm için ordan gitmiştim bişey belli etmemek için
Kin duymak, nefret beslemek ya da intikam ateşi ile yanmak... Bu tarz duyguları içimde beslemem. Kalbimi kimse için karartmam. Herkesin kötülüğü kendine, beni hiç bir neden kötü olmaya teşvik edemez.
İntikam almayı hiç sevmem.
Bana göre hiç değmez. İletişimi tamamen koparırım. Sonra Allah'a havale ederim. Ne zaman öyle yapsam ilahi adalet yerini buluyor.
Yerine göre değişir. Kötülük yapan beni kaybettiğini anladığında üzülecekse farklı birşey yapmaya gerek yok. Ama umurunda değilsem. Fırsatı gelirse alırım intikamımı 😅☺️
Büyük konuşmak istemiyorum ama çok canim yanarsa yaparım bunu kimse yaptığının karşılığını almadan geberip gitmemeli bu dünyadan...
Her insan ektiğini bicmeden olmicak. intikam. o yüzden almazdım nasıl sa günün birinde bana yaşattığınin aynısını yasicaktir
yok ya hiç içimden geçirmem böyle şeyleri bana ihanet edenleri hayatımdan çıkarır görmezden gelirim eninde sonunda Allah'ından bulur :))))
Kinci biriyim. Evrene sürekli kötü enerji yollamak yerine bir kere de halletmek benim için daha ideal.
İlk sinir anında belki canımı yakanın canının yanmasını isterim. Ama düşündükçe Allah’a havale etmek daha mantıklı geliyor.
Çok da kindar biri olduğum söylenemez. Genelde umursamam ve yoluma bakarım. Çok istisnadır kafaya takıp intikam alma isteğim.
Hİççççç işim olmaz. büyük bir şey olmadığı sürece peşinden koşmam yani. Direk silerim. intikam , kin gibi şeyleri zaten sevmem.
Hakkımı ve hukukumu Allah'a emanet ettim 🍀 Kendimin intikam alacak bir gücüm olsa, en baştan o zulümlere uğramazdım zaten...
Bana kötülük yapan beni kaybetmiş Kendi düşünsün der Allah'a havale eder yoluma devam ederim.. intikam almak için uğraşıp onun seviyesine düşmem..
Çokca damarıma basıldıysa kindar yapım ortaya çıkar, ağzına ederim, etmeden bırakmam. İntikam gerektiği yerde iyidir
Ömrü hayatımda intikam almayı düşünmedim. En güzel intikam umursamamaktır. Başarılı olmaktır.
Zayıf İnsanlar İntikam Alır
Zekiler ‘ De Umursamaz :)
Şu an öyle bi intikam aliyorum ki benimle oynamak neymis göstercem ona onu yasarken öldürcem
Biraz kibirliyimdir. O yüzden kendisi kaybetti kafasında olurum.
Kesinlikle evet bağışlamak Farsça, affetmek Arapça' dır. Çünkü Türk sadece kin tutar.
Hiiiiiç uğraşamam valla :D ama benim ahımm tutar :) o intikam almaktan daha kötü 😅😅
Hayır ne gerek var zaman alıyor bazı şeylerin intikamını ilahi adalete güvenirim
İhtiyaç olarak değilde yapılan güzelliğe güzellik yapmadan geçmem
Çok lazımsa evet
Bazı şeyler var ki altında kalmamak şart
coğu afamadan intikamimi aldim bazilari duruyor bakicagi artik vakti yetisende aliriz ocumuzu
İntikam soğuk yenen yemektir😃 akrep burcu olarak intikamımı *seve seve alırım🥰
intikam almam, ihtiyaç da duymam zamanı gelince hatasını anlar
Çok gereksiz bir hareket benim için. Yolu açık olsun yoluma bakarım.
İntikam alabilecek kadar sabrım yok bi de o kadar katakulli ile uğraşmaya üşenirim ben hdhrjxjd
İntikam zayıf insnaların işidir ben intikam almam Allah'a havale ederim.
İntikam almaya değil de onun yüzüne karşı içimde ne varsa söylemem gerek yoksa rahatlayacak, ben..
evet ben çok kinci bir insanım intikamımı almadan rahat duramam yerimde
Kesinlikle, bana yapılan yanlışın acısını kat be kat çıkarmak çok haz veriyor.
İntikam alacak kadar büyük bir olay yaşamadım, yaşarsam o zaman iyi anlarım.
Evet ama intikam alamam ondan Allaha havale edderim
Genelde hiç cevap vermiyorum. Bu onu daha deli eder...
Beni aldatan sevgilime çok güzel bir intikam almıştım.
@kadinsix çok fenaydı yaaa söylemem burda banlarlar
@kadinsix özel söylerim tatlım kulağına kimse duymasın
@kadinsix tamam yaz tatlım bana
Hayır hissetmem. Yapılan yanlışa yanlışla karşılık verirsem benim karşımdakinden farkım kalmaz.
Allah en güzel intikam alıcı 🙏ne gerek var intikama falan
Yok değmeyen birisi için öyle duyguları içimde tutmak istemem.
Oo kesinlikle biyerde not etmişimdir. Zamanını bekler🐍
Napim güçsüz insanlar kinci olur🤦♂️
Mütevazi de mi olmayak
Asla. Daima ilahi adalete güvenirim çünkü birinden intikam almanın, intikam alan kişi için yeni bir karma oluşturduğuna inanıyorum ve kendimi bu girdaba sokmak istemiyorum. Nitekim hepimiz bir gün ilahi adalete maruz kalacağız.
Ne gerek var ki? İntikam almaya çalışmak insanı yorar, yıpratır. Halbuki Allah'a havale edip unutmak ne güzel...
Beni kaybeden kendisi kaybetmiştir yolu açık olsun.
Canım çok acıdıysa intikam alma isteğime engel olamıyorum ama bununla uğraşamayacak kadar hayatı seviyorum. Evren dersini vermeden bırakmaz, karma asla şaşmaz. :)
Reçete yol yazarım sabah akşam alsın ne uğraşıcam.
İntikam alırım ama beni unuttuğu zaman ve o an onu daha çok yıkarım
Evet bazı konular istediğim gibi gitmezse çok kin beslerim ve eninde sonunda intikamımı doğrudan veya dolaylı yoldan alırım.
Hayır uğraşmam yaa 😄
Hiçbir zaman intikam alma ihtiyacı duymadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?