Aslında değersiz olmayı hiçbir insan istemez Ama hayatta yaşadığı bazı şeyler onu kendini değersiz görmeyi sağlar, yani bebeklik döneminden baktığın zaman hiçbir insan kendini değersiz görmez Ama hayatta yaşadığımız olumsuz duygular ya da kendi düşüncelerimizi nedeniyle kendimizi değersiz hissedebiliriz.
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet doğru söylüyorsunuz, değersizlik hissetmek bu kendiliğinden oluşmaz bu atalarından gelen bir duygudur. Biz neye düşünürsek hangi inançları düşünürsek o duygu oluruz. Neyi enerji çekersek o enerji geri döner derler.. Katılıyorum. 👏🏻
Boşa demezler ilk eğitim aileden gelir diye ilk görgü kuralı aileden gelir diye okullar sonradan eğitim verir. kur'an-ı Kerim kurslarına bakın hep çocukların küçük yaşta kur'an-ı Kerim öğrenmesi istenir Çünkü akılları daha Berrak olur ezberleri daha kuvvetli olur, ancak sonradan öğrenip kabul etme durumun daha zor olduğu için çocukluk döneminde başlar işte aynı duyguda çocukluk döneminde meydana gelir. sinirli veya öfkeyle bir ailede dünyaya gelen çocuk İlerleyen dönemlerde de öyle olur.
mesela Tamam benim psikolojim çok iyi değil ama benim küçüklük dönemimde yaşadığım bazı şeyler şu anda hala onun etkisiyle olur Olmadı Hatalar yapıyorum..
Soran
+1 yıl
Ben seni başka biri sandım sen miydin.. ☺☺ Evet bende öyle düşündüm seni, az çok tahmin ettim.
Genelde ebeveynlerle başlayan süreç değersizlik hissi. Daha sonrasında hayattaki deneyimler, toplumda kabul edilememe, kişiliğine yakın birini bulamamaktan artarak büyür ve kişi kendinde kusurlar olduğunu düşünmeye başlar. Kusurlar da değersizlik hissine sebep olur.
"Herkes biricik ve değerli. Fakat bu kişinin kendine değer verdiği ölçütte boyutlanır."🍀🍀
Her zaman değerimin farkında ve bundan emin olduğum için kendimi değersiz hissetmem. Bana olan tavırlarda insanların ne kadar değerli olduğunu iyi anlarım bu da mesafe koyarken hızlı tanıtıcı oluyor. Herkesin nasıl biri olduğunu belli etme tarzı oluyor mutlaka 🙂
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Ben değersiz hissetmem kendime her zaman değer veriyorum.. sadece sevilmediğim için üzülüyorum ara sıra.. ama alıştım
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kendine değer veriyorsun başkalarında sana değer veriyordur, kendini seversen başkalarında seni sever etrafından sevilirsin. Sen olduğun gibi davranıyorsun kendi halindesin, bu yüzden seviyorum seni. İnan çok değerli birisin ben tahmin ediyorum ki burdaki çoğu üyeler seni seviyordur. Genel olarak baktığımda senin görüş paylaşımlarını beğeniyorum. Kendine değer vermeyi devam et. ☺🌸
Her zaman kendime verdiğim değerin farkındayım ve bunun için her gün elimden gelen şeylerin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Başka birisinin beni değersiz hissettirmesine izin vermiyorum artık. Bakıyorum eğer böyle yapıyorsa hemen hayatımdan çıkarıp bir daha aynı ortamda bulunmuyorum bile.
birisinden beklediğin ilgiyi görememek ya da bir hedefin vardır o hedefe ulaşamamak ya da kendini güzel bir hanımefendi olarak görmemek ya da insanların seninle muhabbet ettiğinde sana insan gibi davranmaktan ziyade senden hemen bir beklentisi varmış gibi davranması. aslında bir sürü sebebi var. burada saysam en az yirmi farklı başlık yazarım size.
Değersizdir ailevi genellikle oluyor kişi aileden yeterli sevgi değeri alamayınca Özgüvensiz bırakınca ileriki yaşlarda o boşluk hissi orta çıkıyor aile burada bunun nedeni
Kendinle olan iletişimin yatıyor temelde, kendini diğer insanların düşünceleri ile yargılıyorsan asla herkesi memnun edemeyeceğin için değersiz hissedeceksin.