- Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence yok. bu tür tabirleri de gereksiz buluyorum işte alfa kadın alfa erkek.. bir kişi mesela karşı cins peşinde koşmadı diye alfa diyorlar direk.. ne ilgisi var belki istemiyor ya da gizliden koşuyor yürüyordur.. bu yüzden de bir insanı değerlendirirken ben sadece karakterine bakarım ya iyi insandır ya da kötü insandır.. ya da zor ya da basittir. birde genelde baskın özellikleri olanlara alfa derler.
283 Yorumla- +1 yıl
vay be yorum tutmuş sjsj
- +1 yıl
Adam 😃
- +1 yıl
Adamsın abi :D
En İyi Cevaplar
+1 yılAlfa kadın terimi, toplum içinde güçlü, kendinden emin, liderlik vasıflarına sahip ve genellikle kendi kararlarını alan, özgüveni yüksek kadınları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Alfa kadınlar, geleneksel cinsiyet rollerine uymayan, kendi istekleri doğrultusunda yaşayan ve toplumsal normlara meydan okuyan kadınlardır. Onlar, kendi hayatlarını yönetme konusunda bağımsızdırlar ve genellikle kariyer, ilişkiler ve diğer yaşam alanlarında liderlik rolleri üstlenirler. Alfa kadınlar, genellikle güçlü bir iletişim becerisine, kararlılığa, özgüvene ve liderlik yeteneklerine sahiptirler.
Türkiye'de de alfa kadınlar bulunmaktadır, ancak toplumun yapısal özellikleri ve kültürel normlar bu kadınların yaşam deneyimlerini etkileyebilir. Türk toplumunda geleneksel cinsiyet rolleri hala güçlüdür ve kadınlar genellikle aile içinde daha geleneksel rollerle ilişkilendirilirler. Ancak, son yıllarda Türkiye'de kadınların eğitim seviyesinin yükselmesi, iş gücüne katılımının artması ve kadın hakları konusundaki bilincin artmasıyla birlikte, alfa kadınların sayısında artış görülmektedir. Özellikle büyük şehirlerde, kariyer odaklı, liderlik vasıflarına sahip ve kendi hayatlarını yöneten kadınların sayısında artış yaşanmaktadır. Ancak, toplumsal normların ve beklentilerin etkisiyle, alfa kadınlar hala bazı zorluklarla karşılaşabilirler ve toplum içinde farklı yargılara maruz kalabilirler.
10 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 730 cevap paylaştı.
+1 yılAlfa kadın olmak çok şişiriliyor.. Kadına bi kere beta olmak yakışır.. Güçlü kadın algısı ile tüm sorumlulukları tek başına gögüsleme moduna sokuyorlar insanı. Herkesi parmagında oynatan, zayıflık belirtisi vermeyen, görev ve sorumluluklarını kimseye ihtiyaç duymadan yapan, ya da yaptıracak kadar dominant, dik başlı baskın ve kuralcı oolan kadınlara diyorlar genel de alfa kadın diye. Ama bu havalı dursa da çok iyi bişey değil. İnsanız ve zayıf yönlerimiz var.
Zaten bir insanın tek tip kategorize edimesi çok saçma. Yerine ve durumuna göre değişmeli bu kalıplar..
Alfa, beta ve sigmayım.. Tam da olması gerektiği gibi.. Bu nerde durup nerde hareket edeceği, nerde zayıf nerde güçlü olması, nerde çocuklaşıp nerde olgun olması gerektigini bilmek gibi bişey..
44 Yorumla- +1 yıl
Alfalar da zarif olabilir. 😊
Sen narin demek istediysen işte o da beta oluyor.. 😄 - +1 yıl
🤐 sustum 😄
+1 yılAlfa kadın günümüzde maalesef dediğim dedik tarzı bir kadın gibi yansıtılıyor. Ama alfa kadınlar genelikle ilişkilerinde kimseyi hayatın merkezi yapmazlar ve kariyer aşk dengesini çok güzel dengelerler ve hiçbir ortamda kendinden ödün vermezler kimse için.
42 Yorumla- +1 yıl
Güzel tanım
- +1 yıl
Teşekkürler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 9,7b cevap paylaştı.
+1 yılBen Alfa kadın madın bilmem 😂 en güzel kadın oturup kalkmasını bilen nerde konuşup nerde susması gerektigini bilen kadındır... der ve susarımm
71 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılAlfa ne demek sigma ne demek ben bunlari neden öğrenmek zorundayim
14 Yorumla- +1 yıl
Ben google da yazmak zorunda değilim bugün "zorunda mıyım" modunu açtım jsjsjsj
- +1 yıl
Bugün idare edin artık beni jsjs
- Kişilik & Karakter konusunda 8,4b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet alfa kadın diye bir şey var. Fakat erkeklerin tercih ettiği bir durum değil. Bence kadın alfa beta sigma karışımından oluşmalı yerine göre hepsi olabilmeli.
20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılAlfa beta kavramları sadece erkeğe özgü kavramlardır ex enişte, bir erkeğin yüksek değerli olup olmadığı, kadınlar tarafından tercih edilip edilmeyeceği genelde bu kavramlar üzerinden değerlendirilir. Kadında alfa diye bir şey yoktur fakat alfa ile eş anlamlı eş özellikte kullanabilecekleri şey kadınsılıkları, feminenlikleridir. Güçlü kadın zekası vasıtasıyla feminenliğini kullanabilen kadındır, bu etrafta dolanan ben otoriter kadınım, ben güçlüyüm, ben erkeğin yardımına muhtaç değilim, ben oyum ben şuyum gibisinden dolaşan kadınlar bir zahmet askere gitsin. Zaten akıllı bir kadın bu toplara girmez. Amma çok açıklama yaptım yav neyse güzel kızlara selamlar buradan
11 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılAlfa falan bir kenara ben kadınları 2 gruba ayırıyorum.
1) Güçlü ve zeki kadınlar.
2) Ağlak ve ezik kadınlar.
İlk grubun kadınları hayatında yaşarsa yaşasın bir şekilde dik durur, iyi bir annedir, kimseye eyvallah etmez, mantıklı bir yol göstericidir.
Diğer grubun kadınları ise ağlaktır bir erkek için yapamayacakları şey yoktur yeri gelir bir erkek uğruna çoluğunu çocuğunu bırakır, tüm hayatı sadece bir erkek üzerine kuruludur ve genelde de hep bir memnuniyetsiz, şikayet eden bir enerji yayar.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 7,5b cevap paylaştı.
u +1 yılAlfa gibi tabirlere takılmamakla birlikte, bir duruşu olan zeki bir kadın, özgüvenli, bilgisi kadar konuşup bilmediği konu da konuşmayan, ne istediğini bilen ve yapan, kendisine ait fikirleri olan, sürüye kapılmadan gerçeğin arkasında duran, adalet anlayışı yüksek olan, empati dolu, havalı (cool), yeri geldiğinde espri yapabilen, yeri geldiğinde seks makinesine dönüşüne (iddialı bir kelime oldu) kadındır. Bir kırbaçım yok ama elbet bir gün olacak.
22 Yorumla- +1 yıl
Bir erkeği kırbaçlamadan ölmeyelim 😹.
+1 yılHer insanın kendisine ait bir tarzı, duruşu, karakteri ve üslûbu vardır ve o insanı seven insan için en güzeli odur her zaman. Karakterin sağlamlığı ve ruh sağlığı vardır, karşılıklı sevmenin ve sevilmenin gücü vardır.. Alfa erkek nasıl olur bilmediğim gibi, alfa kadın nasıl olur bunu da bilmiyorum çünkü özelliklerini meraktan okudum ama aklımda kalmadı 😃 Bence en güzel ışın frekansı kendisi olmak, içten ve samimi, hesapsız ve doğal olmak..
40 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Alfa kadın özgüvenlidir, kendi işini kendi yapar , güçlü bir psikolojiye sahiptir ve sevgi dilenmez. Ama bizim ülkemizde bu tarz kadın seven adam azdır. Erkek kahraman olmak ister kadın benden birşeyler istesin, bana muhtaç olsun ister genelde..
12 Yorumla
+1 yılbir şey diyim mi? Beni seven olduğum gibi sevsin ya.. taktikler bir yerden sonra işe yaramaz kii seven sever sevmeyen sevmez doğal ve kendi halimde olmayı tercih ederim elbette kendime özel bir duruşum ve sınırlarım olur ama taktik yapmam özellikle peşimden koşsun beni sevsin diye severse sever sevmezsede kendi seçimi
12 Yorumla- +1 yıl
Bu arkadaşlık ilişkileri aşk ilişkileri her tarz ilişki için geçerli bir durumm
Gizli Üye(30-35)+1 yılYoktur alfalık maskemi alfalığınla düşür diyen kadın vardır tjffjkg
31 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 22,3b cevap paylaştı.
+1 yılAlfa kadn
Beta kadn gerçekten var
Bazı kadınların aurası yeter başka hiçbir şey yapmalarina gerek yok
Bazılarıysa her zaman silik ve görünmez21 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılNe biliyim ya alfa beta sigma mi mega mı sfsfsg öyle şeyler ergen işi gibi geliyor ya daha çok, şimdi ben sey dicem ne sigmasın falan 🫤
21 Yorumla Hayvan olmadığımıza, sürüyle gezmediğimize göre erkeği de kadını da yok. İlkel topluluklarda olur belki😁
22 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılAlfa kadının oluşum süreci yaşadığı ilişki, terk edilme sonrası oluşan yüksek hipergaminin sonucu oluşur. İlişkide baskın olması, sürekli sorgulaması, alternatif birilerini yedekte tutması alfalık göstergesi. Bu tiplerin çoğu borderline, narsist ruh hastalıklarının esiri durumda olup , temelde çocukluk dönemlerinde istedikleri sevgiyi alamadığı için özgüvensiz büyümüşlerdir.
10 Yorumla
+1 yılkadınların alfalık derdi yok ki alfa olana sahip olma derdi var.
buna sahip olmak için de çekici ve güzell olma dertleri mevcut. akıllıysa da ondan daha akıllı gibi nasıl görünmem derdi var. (genelde pek akıllı olmayanlar, zeki olduğunu gösterme çabasına giriyor.)
ha bu derde sahip olmayanlar yok mu tabii ki var. onlar hayatın akışına göre nimetlerden faydalanıyorlar ya da faydalanamıyorlar. gerçi faydalanmak gibi bir dertleri de yok sanırım.10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAlfa kadın beta sigma bu kalıplara inanmıyorum.
Ben güçlü olan kimseye eyvallahı olmayan
Kendi ayakları üzerinde dimdik duran kadınlara inanıyorum hakkını koruyan haksızlık karşısında susmayan erkeklerin fiziksel ve psikolojik şiddeti karşısında susmayan adaletini arayan kadınlara inanıyorum yani tam olarak bu saydığım ben..🧚♀️🧚♀️10 Yorumla Evet buyrun benim 🙃
Alfa kadın, özgüvenli, kendi kararlarını alan, güçlü, bağımsız ve kararlı biri olarak bu özelliklerde olduğunu biliyorum. Muhakkak vardır böyle kişiler26 Yorumla- +1 yıl
Bunlar benim tayfa 😄
- +1 yıl
Hangi lider? Alfa kadınlar lideri mi 😄 sen tamamsan bize uyar 😂😂😂
- +1 yıl
@Degisik_-_ yaa süpersin narcos başkanı alt etmişsin 😀
+1 yılGeldim geldim 😬
Bana seslenmişsin :) var elbet :)
22 Yorumla- +1 yıl
Hoşbuldum alfa beycim :)
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAbuk subuk kelime grupları. Saçma geliyor Alfaymış, betaymış, sigmaymış. Varsa da bana göre yok kuşak sınıflandırması bitti birde bunların sınıflandırmasıyla uğraşamam.
12 Yorumla- +1 yıl
Sana kızmıyorum -_-
- Kişilik & Karakter konusunda 637 cevap paylaştı.
+1 yılKendi ayakları üzerinde durabilen, kendini geliştiren, donanımlı, kendini mutlu etmesini bilen ve olumsuzluklar karşısında dik durabilen her kadın alfadır
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılLiderlik ruhu her cinsin içinde gizlenmiş bir dürtüdür. Ben bazı konularda kendimi lider olarak tabi edebiliyorum. Alfalığım tutunca bu tatlış halimden eser kalmıyor. 🤣
20 Yorumla
+1 yılKırbacı kullanmayı bilenin kullanması taraftarıyım kadını erkeği yok 😂😂
311 Yorumla- 1 yıl
Sanırsam bilginiz var :) @peripellonis
- 1 yıl
Size ne
- 1 yıl
Evet bana ne ama tanışmak istedim hem de çok
- 1 yıl
Tamam sen konum bırak ben geliyorum
- 1 yıl
:) yazabilir misinz rica etsem..
- 1 yıl
Yok şey yap sen takip at ilk adım atma özürlüsüyüm ben 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
- 1 yıl
Ya uff rica ettim ama engellersin sonra :)
- 1 yıl
Kabul etmeyi unuttum ya takibi dur bi'saniye 🤦🏻♀️
- 1 yıl
Geç dalganı geç 😂
- 1 yıl
Selam
+1 yılahahah var var komikler ama böyle hanımağa modunda. zerafetten dişilikten uzak buram buram maskülen kokan... tiksinç...
12 Yorumla- +1 yıl
Maskülenden öte varoş bana göre
- +1 yıl
Varoş çok güzel uydu
- Kişilik & Karakter konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇok alfa kadın gördüm sonra kedi oluyorlar :D Hayatımda gördüğüm en alfa kadın anaannem di. Ağa hanımı otoriter acımasız.
11 Yorumla
+1 yılVar olmaz mı? Dediğim dedik ki tek başına yaşamayı bilen kadınlar var. Öyle kadınları çok takdir ediyorum. Her istediklerini koparıyorlar.
40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılVardır. Kendi ayakları üzerinde durabilen, kimseye kolay kolay güvenmeyen, özgüvenli ve kendinden emin olan, kimseye eyvallahı olmayan kadın alfa kadındır.
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSağolasın
+1 yılAlfa kadın ne ya ergenlerin değişik tabirleri işte öff
12 Yorumla- +1 yıl
Estağfurullah narkozcum 😌
- Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
+1 yılSanki diğerlerinin değerini çok bildiniz de onunkini bileceksiniz sjjdjd
12 Yorumla- +1 yıl
İşine gelmeyince sus jdsjsj canım tezzek arkadaşım ndjdj
- Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılAlfa mı beta mı bilmem ama şarkıcı sıla ve Nesrin cavadzade diye bir gerçek var
15 Yorumla- +1 yıl
Çirkef karı ya o mine tugay desen olurdu. Allah gibi kadın 🫠
- +1 yıl
Ney neyy🙄
- +1 yıl
Kuzenim yazmış yavrum 🥹 çocuk işte gö7ü başı ayrı oynuyor 🥹
- +1 yıl
tam inanıcam bi gülme geliyor 😂
+1 yılAlfa beyfendi bile karşılarında şapka çıkartıyor
10 YorumlaAlfa ne beta sigma bile var
21 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılnerede konuşacağını ve nerede susması gerektiğini bilen kadın alfa kadın diye bir şey yokki erkekler için geçerli o durum
20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇok nadir bir türdür ve ülkemizde pek rastlanamamaktadır..
12 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı, koruma altına alırız en azından.. 😅
+1 yılKadının alfası olmaz. Alfa erkekle uzun süreli ilişki kurabilmis yüksek değerli feminen kadın olabilir bunun karşılığı...
10 Yorumla
+1 yılAlfa kadın değil de alfa insan var, beta insan var. alfa karakteri baskın ve dobra olandır beta karakteri ise çekinik karakterdir 🙂.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 615 cevap paylaştı. Süründürür peşinden koşturur hatanı misliyle ödetir hiçbir dünyevi zevk uğruna kişiliğinden odun vermez
10 YorumlaAksine. Kırbaçtan korkmaz. Şahsen alfa kadının güzel görünmek uğruna ya da kendine aşık etmek uğruna asla takla atmayan biri olduğunu düşünüyorum.
10 YorumlaBu ergen jargonlarının çok abartıldığını düşünüyorum. Kime göre neye göre alfa kadın-erkek tartışılır.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTestosteronu fazla kaçan kadinlar alfa oluyor iste. O tupleri gorunce uzak dururum kldirimda gorsem karsi kaldirima gecerim
Erkegin kadinsi olani nasil iticiyse kadinin da erkeksi ozellikler barindirani o kadar iticidir10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılAlfa mıyım bilmiyorum ama güçlü bir kadınım.
20 Yorumla
+1 yılVarr , dominant olmayı ben sevmem ama gerektiğinde bi alfa kurt da oluruz
20 YorumlaVar da sen alfa olursan miyavlatırsın. Paraya bakar.
20 YorumlaBir nevi dominant kadındır. Öyle bir şey var gerçekten ama bazen yanlış algılanıyor bu durum.
10 Yorumla
+1 yılKendi ayakları üstünde durur, gururlu ve adildir. Dürüst ve dobradır.
10 YorumlaYok sadece cok bilmişlik ve kendini ön plana atlmayi seven kadin var diyelim
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Vardır çok uzatmadan al yazmalım filmindeki Sultan karakteri. Mesela annem.🙂
10 Yorumla
+1 yılAçıkcası alfa kadın ne demektir bilmiyorum 🤔
10 Yorumla
+1 yılBenim bildiğim, güçlü kadına alfa kadın deniyor. Onun dışında tabir varsa bilemiyorum.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılAlfa kadını bilmemde alfa erkek vardır tıpkı ben gibi..
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Alfa yok beta var. Daha evrimini tamamlamamışlar deneme sürümü gibi bir şey
10 YorumlaSaçma sapan şeyler kadın kadındır erkek erkektir.
10 Yorumla
+1 yılBence vardır
31 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,1b cevap paylaştı. 😂😂evet geziuordur kim bilir 🤣🤣🤣
22 Yorumla
+1 yılKarakterli bir kadındır. Kovalamaz, acele etmez, istenmediği yerde kalmaz, gururunu doğru zamanda kullanır, tripli ve kaprisli değildir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlfa, beta, omega vs. deli zırvası bana göre.
10 YorumlaBence var ama daha denk gelmedim hiç
21 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı. Var şekil 1a ben
14 Yorumla- +1 yıl
Takip ettiğimin hepsi alfa 😄
u +1 yıl@Degisik_-_ eheeh😎
- Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir, pek bilgim yok.
20 Yorumla
+1 yılAlfa kadın adamdır 😂
Kendini savunur 😂20 YorumlaBu erkeklerde olan bir şey
20 Yorumla- Devamını Gör (41)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası