Bir arkadaşım Müslüman evlendirmeyi düşünüyoruz bir genci tanıdık çok iyi biri ama Alevi. Şimdi Müslüman kız- Alevi erkek evliliği caiz mi?
Cevabın nedir?
Ben aleviyim bence o alevi erkek senle evlenmesin insan ayrımı yapmadan seni kabul ettiği için şu yazdığın soru dan dolayı sana aciyorum hoş görüy mus sizin islamiyet anlayışınız insan ayrımında başka birşey yok Sünni olunca Hanifi olunca müslüman mi oluyorsun kusura bakmayın ama 5 vakit namaz kılmaya alkol alan hırsız olan kul hakkı yiyen zina yapan birsürü müslüman var hersey bitti siz müslüman bizlerden namaz kılmayan olunca alevi olduğu için müslüman değil olemi kızım bu adam sünnetli müslüman olmanın şartı değilmi sünnet bu ülkede alevilik sıkıntı diyenler olmuş en büyük sıkıntı sizlersiniz sizin gibi insan ayrımı yapanlar kusura bakma önce siz kendi muslumanliginiz i sorgulayin o müslüman kızlar int erkeklerle konuşup dudak bizleri dekolte li fotolar atarken müslüman lik sorgulamiyorsunuz ya da erkekler elin karısına kızına yazarken açık saçık fotolar videolar bakarken muslumanliginiz i sorgulamiyorsunuz siz Müslümanlığı sadece ben Sünni yim ben Hanifi yim işte annem kapalı babam hacı ailem namazli e bende arada cumaya gidiyorum bide oruç var oda tamam diyip gibi bişey sanıyorsunuz sanırım kusura bakmayın Peygamberimizin mezhebi mi var di kendinizi gerçek müslüman mezhep ilan ediyorsunuz bu işler mezhep le olmuyor niyetle oluyor ha ben alevi olarak size göre müslüman değilse m olmamak daha iyi cunki benim kendini ayrı gören insanı otekelistiren bir anlayışla işim olamaz benimde eşim Sünni ben aileme soledigim de annem bana şunu dedi kızım kim olduğu önemli değil iyi bir insan olsun seni mutlu etsin bizim için önemli olan o dedi kusura bakmayın sizler kendini çok doğru gören sizler önce Müslümanlığı sizler öğrenin bize öğretmeyi n hiç bir alevi den duydum mu ya sen nasıl müslüman sin bu böyle olmaz diyip öldürdüğünü duymazsin cunki sayımız vardır ve yorumda yapmayız ama sizler resmen insanı disliyor ve saygı göstermiyor baskı ve öfke ile davranıyorsun uz kusura bakmayın bunca ezilmslige rağmen biz elimize silah almadık tek silahımiz turkulerimiz oldu
80 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu ne biçim soru ya! Ben de bir Alevi genciyim. Allah'a inanıyorum. Peygamberimize inanıyorum. Ehlibeyte inanıyorum. Hz. Ali'nin yolundan gidiyorum.
Sizler birşeyin farkına varamamışsınız. Hz. Ali, Hz. Muhammed'in hem amcasının oğlu, hem damadı. En önemlisi de ilk Müslümanlardan bir tanesi. Neden Hz. Ali'ye ve bizlere karşı bu kadar kin duyuyorsunuz?
Bir defa şunu da düzelteyim Bizler de Müslümanız. Bizim inancımızı sorgulamak veya bizi sınıfandırmak size düşmez. 5 vakit mamaz kılıp her türlü pisliği yapan mezhepdaşlaınıza neden birşey söylemiyorsunuz?
Ben ibadetlerimi yapmıyorsam o benimle Rabbim arasında bir mesele buna karışmamazsınız.
Şuda bir gerçek ki bizlere Sunni mezhebinden bir damat ya da gelin aldığımızda o kişiye ve ailesine hoşgörüyle yaklaşılıyoruz ama biz Alevi gençlerinden Sunni mezhebinden birisiyle evlenen olunca aynı hoşgörüyü ve anlayışı göremiyoruz.
Sizler bu ayrımcılığı yaptığınız, bu kafada ilerlemeye devam ettiğiniz sürece birbirini seven ve ayrı mezheplerde olan insanlar " Ailem istemez, anlaşamazlar. İleride çok sorun yaşarım beni kabullenmezler. " endişesiyle belkide çok mutlu olabilecek insanlar ayrılmak durumunda kalacaklar.
Benimde ailem Sunni mezhebinden birisi ile görüşmemi istemiyorlar. İleride çok sorun yaşayabileceğimi, sevdiğim insanın ailesinin beni dışlayabileceklerini söylüyorlar.
Ben ki ayrımcılık yapmayan biriyim. Bu konuda endişelerim var.
Eğer aileleriniz kabullenmişse, sizler içinde bir sıkıntı yoksa evlenebilirsiniz. Yok eğer aileler anlaşamamış karşı çıkıyorlarsa bu sevdadan vazgeçin. İleride çok büyük problemler yaşarsınız. Çevremde bu konuda çok örnek mevcut.
41 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru konuşmuşsun canım bnde sünniyim hz aliyi seviyorum peygamberimizi seviyorum bence alevi Sünni diye ayrım yanlış Allaha inanıyorsa bir kişi Sünni olsada alevi olsada evlilik olur böyle ayrım yaparak yok evlenilmez demek çok yanlış lütfen arkadaşlar yorum yapmak için konuşmayın
+1 yılVah vah demek Alevi o zaman bi Katolik falan bulun. Lan soruya bak cahile bak, yavrum sen nerede yaşıyorsun bu ülkenin bir sahibi falan yok herkes eşit bir şekilde yaşıyor, burası özgür bir ülke yavrum benim, hala öğrenemedi mi o küçük ilkel beynin. Yıllardır medeniyet için çalıştık sonuç bu mu? Bu soruyu mu sordun o aptal teneke kutu beyninle yavrum. Ermeni, Türk, Kürt, Çerkez, Azeri, Alman, Japon herkes bu ülkede yaşayabilirler ve evlenebilirler.
Sen git o beynini aldır yavrum yük yapar yazık. Bu çağda soruya bak. Kim hangi ideoloji senin boş kafatasının içini dolduruyor. Çok meraklı isen bu soruyu din görevlisine sor, müftülük var, diyanet var, hoca var kalkmış böyle bir sitede ne konuşuyor. O aklını alırım senin yeni yetme.
Medeni ol.101 Yorumla- +1 yıl
Anlamaz boşuna anlatma. Nato mermer nato kafa...
+1 yılevet kız tarafı ataist te olsa erkek evlenir islama göre ama erkek tarafı mutlaka müslüman olmalıdır. Alevilik daha çok siyasi bir islami mezhep diyebiliriz..Allah,kuran,muhammed(s.a.v) onlarda inanıyor ama hz.ali ye imam olarak tabiler..alevilerde de 5 vakit namaz vardır(bozulmamış olanlarda). özellikle kızılbaşlar namaz kılarlar.ben alevi değilim ama alevi arkadaşım çok. bence müslümanım diyorsa evlen , yok islama bir düşmanlığı var ve sapıtmış alevilerdense evlenme. tabi senin için zor olabilir bu ama diğer dünyadaki zorluklarla kıyaslayacak olursak kesinlikle böyle yapmalısın kardeş :D
513 Yorumla- +1 yıl
O zaman neden isimleri alevi müslümanız desinler ya ?!1?
- +1 yıl
onlara göre alevilik islamın bir mezhebi. onlarda dedeler sohbetlerinde kuranı açıp ayetler okuyarak sohbet edilir. bana soracak olursan alevilikte diğer mezheplere göre yanlışlar daha çook ve hiç bir alevi kardeşimin alevi olmasını istemezdim ama bu onların seçimi , saygı duymalıyız. seninde mezhebine küfürler , hakaretler çok olsaydı sende özellikle sünniyim,şafiyim yada hanifi yim derdin. adamları diri diri yakmışlar bee sırf alevi olduklarından:(
- +1 yıl
evet dediğine katılıyorum.bencede öyle aleviler sıkıntıdır ama saygı duymak lazım yinede nasıl ki bir ataiste de saygı duyuyorsak en azından kendim için diyorm. dışlamamak gerekir. ama bu ülkedeki çoğu alevi senin soruna "ben islam dininin alevi mezhebine tabiyim" der kardeş. kulaktan duyma sözler yerine gidip oranın halkıyla konuşmak daha mantıklı. nasıl ki onlar islamın diğer mezheblerini dışlamıyor ve düşman değiller bizlerde onların bize verdiği saygı kadar onların inançlarınasaygılı olmalyz
- +1 yıl
Yazdığım yorumu niye sildiler anlamadım ama önemli değil. Ben saygı duyarım duymasına konu zaten o değil, konu müslüman bir kızın başka din mensuplarıyla evlenebilme meselesi.
- +1 yıl
Alevilik siyasi islamdir diyerek haddin olmayan bir tanimlama yapmissin.. Aleviler islama kilic ceken müslüman kani döken daha sonra cikarlari ugruna Müslümanligi secen ve kilicla basaramadigini islama halife olarak gelip islami günümüzün kan ve gözyasina ceviren zihniyete karsidir yani Hz:Peygamberin benim soyum Ehlibeytim dedigi insanlarin yolundan islami yasarlar.. haram yemezler hirsizliga rüsvete siper olmazlar cikarlari ugruna bir faninin dötünde KIL olmazlar sadece Allah'a inanir ve Allah'in tüm yarattiklarina saygi duyarlar. BAK senin DiYANETiN FETVA vermis babanın, kızını şehvetle öpmesi, kızına şehvetle sarılması durumunda kızın annesi bu babaya haram olur. Ancak bu tür sonuç doğuracak tutmanın, teni tenine değerek olması ya da altının sıcaklığını iletecek kadar ince bir örtüden olması gerekir. Kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duymak, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir. Bu yezitlige Peygamberi alet etmeyi
- +1 yıl
Bak sizin diyanet fetva vermis... ALINTI babanın, kızını şehvetle öpmesi, kızına şehvetle sarılması durumunda kızın annesi bu babaya haram olur. Ancak bu tür sonuç doğuracak tutmanın, teni tenine değerek olması ya da altının sıcaklığını iletecek kadar ince bir örtüden olması gerekir. Kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duymak, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir. Şehvet duymanın işareti, erkeğin organında bir uyanma, uyanıksa uyanışının artması, kadının da kalbinin heyecanla çarpmasıdır.” Iste biz bu muaviye zihniyetini Kabul etmiyoruz o yüzden Hz. Peygamberin Ehlibeytim dedigi insanlarin yolundan islami yasiyoruz.. gösterissiz sessiz sadece Allah ile medyaya konuya komsuya oynamiyoruz , harama rüsvete hirsizliga fitne ve iftiraya alet olmuyoruz yakiliyoruz katlediliyoruz ama intikam almiyoruz cünki Allaha inaniyor ve ona havale ediyoruz ve Allah'in yarattigi tüm canlilari seviyoruz.
- +1 yıl
Müşrik kadınları, iman etmedikçe nikâhlamayın. Bir müşrik kadın, sizin hoşunuza gitse bile, iman etmiş olan bir cariye herhalde ondan daha hayırlıdır. Müşrik erkeklere de mümin kadınları nikâh ettirmeyin. Bir müşrik, sizin hoşunuza gitse bile, mümin bir köle elbette ondan daha hayırlıdır. Onlar sizi ateşe davet ederler, Allah ise, kendi izniyle cennete ve mağfirete davet ediyor ve âyetlerini insanlara açıklıyor. Umulur ki onlar hatırda tutup, öğüt alırlar. Bakara suresi 221. ayet
- +1 yıl
“İslam’a göre Müslüman bir kadın ancak Müslüman bir erkekle evlenebilir. Allah’a, Hz. Muhammed (s. a. s.)’in Allah’ın elçisi olduğuna, onun ümmetine tebliğ edip hayatında uyguladığı dini hükümlere inanan ve bunları kabul eden herkes Müslümandır. Bu itibarla evlenirken aranan nokta, kişinin Müslüman olup olmadığının tespitidir. Müslüman olanla evlenilir, olmayanla evlenilmez” denildi.
Mezhebe değil müslümanlığa bakılır
“Görüldüğü üzere birisiyle evlenmenin caiz olup olmaması, kişinin etnik, siyasi, kültürel, mezhep, meşrep, tarikat yapısıyla ilgili değildir; müslüman olup olmamasına bağlıdır” - +1 yıl
‘Müslüman olmayanla evlenilmez’
“Dinin kesin hükümlerinden birini veya bir kısmını inkar eden, söz ve davranışlarıyla dinin sınırları dışında bulunduklarını ilan ve ızhar eden kimseler ise Müslüman sayılmazlar. Günümüzde Sünni veya Alevi kökenli olup da bu iki geleneğin uzağında hatta alakasız nitelikte olan mesela ateist olan insanlar da vardır. Bir Müslümanın böyle kişilerle evlenmesi caiz değildir. Ancak iman esaslarına inanan, İslam’ın şartlarını kabul eden, -bir kısmını uygulamasa bile- bunları reddetmeyen kişiler ise Müslümandır. Böyle kişilerle hangi mezhepten olurlarsa olsunlar evlilik yapmak caizdir.” - +1 yıl
evlenebilir bacım ben aleviyim bizde şu vardır Allah Muhammet Ali bizde kuranı kerime inanıyoruz bizde farklı olan ibadet şeklimiz ki bütün mezheplerde de namaz kılınışı oruç ve orucun bozulması bile farklılık gösterir biz hoşgörüye bağlıyız bizde ikrar vardır düşmanlık olmaz biz elimize dilimize belimize sahip oluruz ve bunu çekemeyen insanlar alevileri karalamak adına her türlü faaliyette bulunuyorlar yalanlara inanmayın soruna cevabım ise eğer ki gönülden seviyorsan karşı cinsin de seni çok seviyorsa ister alevi ister sünni dini dili ırkı etnik kökeni yerin dibine batsın insan olsun yeter seviyorsan evlenirsin
- +1 yıl
AYNEN ALEVİLİK MEHZEP DEĞİLDİR. BİR GÖRÜŞ VE TARAFTARLIKTIR. 4 BÜYÜK MEHZEPTE DE YOKTUR. KİMSE İSLAMİYETİ SAPTIRMASIN. KURANI KERİMDEN AYRILAN MÜSLÜMAN OLMAZ. NAMAZ EMROLUNMUŞTUR. KİMSE YOK SAYAMAZ. KABUL EDİPTE YAPMIYORSA EĞER AYRI BİR KONU. İNKAR BAMBAŞKA. KİŞİ EĞER DİNİN GEREĞİNİ KABUL EDİYORSA EVLENİLEBİR. FAKAT İNKAR VARSA YAPACAK BİRŞEY YOKTUR.
- +1 yıl
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
24Cevap
Ben sünni bir müslümanım
Hazreti Aliyi seviyorum.
Ehli beyti seviyorum.
Onları sevenleri de seviyorum.
Sevenler;
Aşk ile bir araya gelsin
Ayrım gayrım yapmasın.
Alevi kim sünni kim ?
sen kimsin ben kimim ?
aslında Hepimiz biriz.
Gelin canlar
Bir olalım
Sevelim sevilelim.162 Yorumla- +1 yıl
+ İşte bu ya...
- +1 yıl
Seni seviyorum abicim ❤😊
Alevilik nedir öncelikle onu bilmek gerek. Aleviliğin açılımı Hz. Aliyi sevmek demektir. Ancak günümüzde eleştri olacak ama alevilik farklı bir din gibi görülmektedir. En bariz örneği ise, Camiye gitmemeleri ve bunun nedeninin Hz. Ali'nin cami de şehid edilmesi olarak öne sürülüyor. Böyle bir inanış sistemi İslam'ın hiç bir mezhebinde olamaz. Eğer böyle bir inanca sahip ise, zaten farklı bir din sistemi ortaya atılmış olur ki, ehl-i kitap sayılmazlar, dolayısı ile evlenmeleri haramdır. Ama gerçek mana da Alevi ise, biz de Hz. Ali'yi seviyoruz ve onun yolunda yürümeyi her Müslümanın üzerine borç biliyoruz. Bu durumda sıkıntı yoktur elbette. Tabi bir de kızın durumunu da düşünmek gerek. Müslümanım deyip, namazdan oruçtan uzak yaşıyorsa zaten bunun da Müslümanlığına şehadet edilmez İslam hukukuna göre. Böylesi uzaklaşıp sadece lafta Müslümanım diyenle dediğim şekilde tabir edilen alevilik arasında pek fark yoktur.
17 Yorumla- +1 yıl
Cem evi ibadet yeri olamaz mı illa cami mi olmalı ibadet yeri cami dışında ibadet kabul olmuyor mu ya yorum yapmayın ya da gidin bir cem evine sorun dede ye ya da gidin cem evlerinde alevilik kitapları var alın okuyun kulaktan dolma laflar yarım yamalak islami Bilginizle burada şunla evlenilir bunla evlenir diye yorum yapma bu soruyu soran arkadasa da tavsiye sakin sakin bu alevi gençle evlenme ben bir alevi olarak istemiyorum evlenmeni çok yazık cunki o çocuk seni sevmiş ve seninle evlenmek dogrumu yanlısı diye sormam is ki sora sen nasıl hisseder nasıl düşünürdün bana kocam desek ben senle evlenen önce hocaya sordum alevi bir kız evlenme k dogrumu diye sakinca yok dedi ondan evlendim dese boşanma sebebim hoca evlenme dese evlenmicekmisin der çeker giderdim beni kimliğimle sorgulayan dislayan bir insanla ne işim olabilirki kusura bakmasın ben ona saygı duyuyor onu kabul ediyorsam onun bunu yapmaması çok kırıcı ve resmen ikinci sınıf muamele her kimsen git ayril seninki sevgi değil
+1 yılSize Aleviliği nasıl anlatmışlar bilmiyorum ama sorunuz kesinlikle yanlış. Ben Aleviyim ve kimliğimde müslüman yazıyor. Alevilik bir mesheptir tıpkı sünnilik gibi. Hatta bir kültürdür yaşanması, öğrenmesi gereken bir kültürdür. Merak etmeyin aleviler insan yemez ve en az sizin kadar inançlıdırlar sadece değerleri ve öğretileri farklıdır.
73 Yorumla- +1 yıl
müslümanın peygamberi Hz Muhammed'dir
- +1 yıl
3 eksileyen olduğuna göre anlamayacaklar...
Güzel yazmışsın. Teşekkürler. - +1 yıl
Peki aleviler kapalı bir kıza karşı olurlar mı
Gizli Üye(36-45)+1 yılalevi mi sunni mi farketmez
öncelikle islamın şartlarına ve imanın şartlarına uyuyor mu?
peygamberimiz s.a.v peygamber hz aliyi halife kabul ediyor mu?
bir de islamda belirtilen ibadetler var mesela boy abdesti, namaz oruç vs
bunları yapıyor mu?
namazı orucu nefsine yenik düştüğü için yapamıyor ama şart oldugunu kabul ediyor ise, o zaman sorun olmaz sadece günahkardır
ama namaz oruç boy abdesti şart değildir derse, ve peygamberimizi son peygamber,islamı din, allahı rabb olarak labul etmez ise
maalesef evlenmesi caiz değildir
bakın bu sunniler için de geçerli
adam sunni kökenli ,ama ayetlerin kimisini reddediyor öyle olmaz diyor
veya hadislere kendi başına uydurma diyor
namaz kılmam, allahın benim namazıma ihtiyacı yok diyor, bunlar hep küfürdür
ha nefsine yenilmişsin yapamıyorsun ama farzdır diyorsun o ayrı
dini bilmeyen biri farzları da bilmez, önce dini öğrenicek10 Yorumla
+1 yılalevilik sunnilik gibi insanları ayrıma götüren soruların, bu sitede artık gizliler tarafından özellikle sorulduğunu düşünüyorum..bu gibi ilmi konular buradan verilen fetvalarla anlaşılmaz.öğrenmek isteyen zaten öğrenir..insanları birbirlerine düşürmekten bıkmadınız mı?
10 YorumlaYıl 2012 olmuş..
Kaçıncı yüzyıldayız yahu!
Bi kendinize gelin.
Bırakın artık şu alevi muhabbetini.
Bu çekememezlik nedir?
Böyle fitnelerden dolayı aleviler öldürüldü, katledildi, yakıldı..
Madem alevi arkadaş çok iyi, evlenmeyi düşünüyor hatta arkadaşın, ee sorun ne?
Onlar mutlu olmaya kalksalar, siz zaten rahat vermezsiniz.
Sorunda iş yok bir kere senin..
Müslüman kız-alevi erkek.
O erkekte biraz akıl varsa sizin gibi cahillerin içine umarım girmez, yazık olur.
Nokta!01 Yorumla
+1 yılnasıl bi ayrımcılık bu ya ? önemli olan insan olması degil mi?sanki sünnilerin hepsi namaz kılıyo,hepsi cok duzgun insanlar da baska mezheplere laf atılıyo. hayır anlamıyorum,ne farkeder? insan gibi olsun yeter.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı. cahil cahil konuşmayın aleviler müslüman değilmi sanıyorsunuz?
81 Yorumlavalla alevi bir arkadaşım vardı(hiç sevmem tanısanız siz de sevmezsiniz alevi olduğu için değil) kapalı bir kızla takılıyordu (takılır o ciddi düşünmez kızda da salaklık) kızın tesettürüne takmıştı açtırıcam diyip duruyordu kız dinine bağlıysa sorun olabilir
01 Yorumla
+1 yılAleviler de müslümandır ama şimdiden onları kendi dininden görmediğine göre evlenme. Ona yazık edersin.
50 YorumlaYuh sana..Aleviler müslüman değil mi?Bir insan bu kadar cahil olamaz...
110 Yorumla
+1 yılbu ülkenin hali içler acısı durum çok kötüye gidiyo çoook. bir adım gelişmemiz mümkün değil. bu kadar zor bişey mi önce insan olabilmek ?
51 Yorumla- +1 yıl
İnsan olmayı öğrendiğimide çok şey değişecek ama öğrendiğimiz de...
hayır olamaz.hiç eksilemeye falan kalkmasın kimse.kültür meselesi bu.sevenler varsa gönüller birleşirmiş falan demeyin müslümansan müslümanla olucaksın.herkes kültürünü korusun ve devam ettirsin görüşündeyim.
15 Yorumla- +1 yıl
Yorum yapmışsın beğenmiyosak eksiliycez. Boşuna koymamışlar o butonu oraya kardeşim.
- +1 yıl
bencede bir ALevi senin gibi muaviye soyu ile evlenmemeli Bak senin DiYANETiN FETVA vermis ALINTI... babanın, kızını şehvetle öpmesi, kızına şehvetle sarılması durumunda kızın annesi bu babaya haram olur. Ancak bu tür sonuç doğuracak tutmanın, teni tenine değerek olması ya da altının sıcaklığını iletecek kadar ince bir örtüden olması gerekir. Kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duymak, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir. Şehvet duymanın işareti, erkeğin organında bir uyanma, uyanıksa uyanışının artması, kadının da kalbinin heyecanla çarpmasıdır.” ... Busunuz Aleviyle evlenilmez ama kendi kizina.. Allah belanizi versin
- +1 yıl
mevlana , yunus emre tavsiye ederim biraz beyninizi yumuşatır
140 Yorumla
+1 yılAleviler de müslümandır.Ayrıca her insan birbirleri ile evlenebilir, caizdir.
94 Yorumla- +1 yıl
+++ E yani.
- +1 yıl
aleviler müslüman olduklarını zannederler. sünnilerin inandıkarına inanmazlar. namazı bile inkar ederler.
- +1 yıl
lordostrofobi nereden gelmişse onu oraya yollamalı... Bizi bizden daha iyi tanımlayacak nerdeyse du bakem...
Aile & Toplum konusunda 383 cevap paylaştı. hayatımda gördüğüm en sacma soru:S
İnsanlar kürt alevi müslüman diye ayrılır olmuslar vay be..
Aleviler müslüman olmuyor mu be hey dürzü.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevlenemezler. Aleviler müslümansa camiye gidip razamanda oruç tutsunlar değillerse zaten başka bir dinin mensubu olmuşlar. Hz. Ali'yi yevmeyle camiye gitmemenin Ramazan ayında pruç tutmamanın ne alakası var ?
53 Yorumla- +1 yıl
+++
- +1 yıl
bencede bir ALevi senin gibi muaviye soyu ile evlenmemeli Bak senin DiYANETiN FETVA vermis ALINTI... babanın, kızını şehvetle öpmesi, kızına şehvetle sarılması durumunda kızın annesi bu babaya haram olur. Ancak bu tür sonuç doğuracak tutmanın, teni tenine değerek olması ya da altının sıcaklığını iletecek kadar ince bir örtüden olması gerekir. Kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duymak, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir. Şehvet duymanın işareti, erkeğin organında bir uyanma, uyanıksa uyanışının artması, kadının da kalbinin heyecanla çarpmasıdır.” ... Busunuz Aleviyle evlenilmez ama kendi kizina.. Allah belanizi versin
+1 yılaleviler de müslümandir din farki degil mezhep farki vardir. önce neyin ne oldugunu ögrenin sonra ayrimcilik yaparak evlenme planlari kurun.
64 Yorumla- +1 yıl
Aynen.
- +1 yıl
Hani neden bitmiyor terör diyoruz ya bitmez. bu kafada bukadar insan varken, ayrıştırma, bölme, parçalama bitmez. Eeee müstahaktır demekten başka birşey kalmıyor.
alevide insan sonuçta insan olarak bakın din mezhep ırkı boşverin
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir Aleviyim, öz Türk'üm, elhamdülillah müslümanım.
Sonradan devşirilmiş arap özentisinin bizi müslüman yerine koymamasına gıcık oldum.
Sunni arkadaşlarım var ama bu kadar saçma bir şey görmedim.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldünyada hiç kullanılmamış küfürler dilimin ucuna geldi soruyu okurken. bu ne cahillik anlamadım ki? buraya soru yazacağına ilk önce bi araştır bakalım alevilik müslümanlık mı değil mi. ayıp
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılalevileri musluman olarak saymıyo musunuz nasıl bi cahillik bu?
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu zamanda tr de yaşayan aleviler dinden çıkmışlardır.bu yüzden evlenemez. kız dinden çıkmış, yahut yahudi,hristiyan biriyle evlenmeye niyet ettiği anda müslümanllıktan çıkar. dinsiz olur.
00 Yorumlaey cahil kendini bilmez kardeşim aleviler müslümandır müslüman
40 Yorumla
+1 yılCaiz değil müslüman bir kız müslüman olmayanla evlenemez.
05 Yorumla- +1 yıl
aleviler müslümandır kardeş. geneli.
- +1 yıl
Kominist kardeş, Aleviler Kuran'ın bir çok emrini yok sayıyorlar, Wikipedia'da İslami bir inanış diye yazması onları müslüman yapmaz.
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılhristiyanla evlenirim, yahudiyle evlenirim ama aleviyle evlenmem ( büyük konuşmak istemiyorum ama böyle düşünüyorum)
19 Yorumla- +1 yıl
Bencede evlenme zaten. Kıza yazık olur
Cevap sahibi+1 yılsaçma sapan din uyduranlarla işim olmaz, en azından onlar Allah'a inanıyorlar dinlerinin görevini yerine getiriyorlar, onlarında Allah tarafından gönderilen kitapları var ya alevilerin neyi var? ali ali ali ali diyesiye kadar musa diyin isa diyin yada MUHAMMED (SAV) diyin
- +1 yıl
beyin firarda...
Cevap sahibi+1 yıllevel 1 hadi yürü başka kapıya
Cevap sahibi+1 yıldüşünceme saygı duyun
+1 yılArkadaşlar , arkadaşa yuh filan demeyin..
Bilmiyor olabilir lütfen saygılı olalım...20 YorumlaAlevi de müslümandır.
30 YorumlaKafanıza saksı mi düştü
Aleviler de Müslüman00 Yorumla
+1 yılİslamıda skm aleviliğide sikm sunniliğide sikm
00 YorumlaSevişirken sorun yaşamıyorlarsa problem yok
20 Yorumlaalevilere ne demek istiyon sn şimdi
25 Yorumla
Soran+1 yılAleviler Müslüman mı?
- +1 yıl
cemevine gidip camiye giden alevi gördün mü hiç
Gizli Üye(30-35)+1 yılAleviler müslüman değil mi?
Saçmalığa bak.20 Yorumlane alevisi?fetva vercem çok hazırım şu an buna.
00 YorumlaSanmam.Evlendirin gitsin :)
10 Yorumla
+1 yılAleviler zaten müslüman.
10 Yorumla
+1 yılsünniyse evlenemez
20 Yorumla
+1 yılevlenemez,
32 Yorumla- +1 yıl
ulan gerizakalı mal sen alevilik hakkında ne biliyorsunda evlenemez diyorsun hayvan oğlu hayvana bak alevisinden alevisine göre değişir daha doğrusu mezhep fark etmez eğer allahı kabul ediyorsa emir ve yasaklarını yerine getiriyrsa evlenilebilir her ne mezhepten olur ise olsun
- +1 yıl
evlenırler ama aılelerkabul etmez
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsize caiz değil. yakmayın çocuğun başını.
20 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem