Alevi ve Sii (Sia) arasindaki farklar nelerdir?

1-Aleviler camiye gitmezler ve namaz kilmazlar cem evi denen yerde kadin erkek karisip semah denen ibadeti yaparlar, SIILER CAMIYE GIDERLER VE 5 VAKIT DEGILDE 3 VAKIT NAMAZ KILARLAR.
2-Aleviler Hazreti Alinin oldurulmesinden Sunnileri suclarlar ve cocuklarini oyle yetistirirler. SIILERDE AYNI.
3-Aleviler Hz Ayse, Abu Bekir, Omer, ve Osmandan oyle nefret ederlerki onlarin adi gectiginde Lanetullahialeyh (Allahin laneti uzerlerine olsun) derler. SIILERDE AYNI.
4-Aleviler cinsel iliskiden ve cunuplukden dolayi gusul almayi geteksiz gorurler. SIILER GUSUL ALIRLAR
5-Aleviler ramazanda oruc tutmaz Muharrem ayinda 12 gun oruc tutarlar. SIILER RAMAZANDA ORUC TUTARLAR
6-Aleviler hacca inanamaz ve hacca gitmezler. SIILER HACCA GIDERLER.
7-Alevilerin kiblesi kabe degildir ve kiblesi yoktur. Allahin evi insanin kalbidir derler. SIILERIN KIBLESI KABEDIR.
8-Alevilerde ortunme tesettur yoktur , sadece geleneksel ortunme vardir. SIILERDE ORTUNME VE TESETTUR VARDIR.
9-Aleviler seriat kanunlarina (Allah kanunlari) inanmazlar laiklik kanunlarini benimserler. SIILERDE SERIAT KANUNLARNA INANIRLAR.
10- Aleviler Allahdan korkmaz sadece Allahi severler. SIILIKDE ALLAHDAN KORKMAK VARDIR.
11-Alevilerde Alevi dedeleri vardir ve cok onemli dini oteritedirler. SIILIKDE AYETULLAHLAR VARDIR.
12-Alevilikde gecici nikah (muta) yoktur. SIILERDE VARDIR.
13-Alevilikde Anal iliski yoktur. SIILIKDE ANAL ILISKI VARDIR VE MUBAHTIR.

BUTUN BU BILGILER EGITIM AMACLIDIR KIMSE CARPITMASIN. YANLISIM VARSA BUYURUN DOGRU OLANI KANITLARIYLA SUNUN.
Güncellemeler
+1 yıl
Yukaridaki bilgiler sadece Alevi ve Sii (sia) arasindaki farklardir. Sunnilikle hic alakalandirmadim. Konu sadece Alevi ile Sii (sia) benzerligidir.
Güncellemeler
+1 yıl
Bazi Yorumcu Arkadaslar bilgiler yanlis diyor ama kimse cikipda bu yazdilarimi madde madde duzeltmiyor.
Ben bu bilgileri saatler harcayarak titizlikle hazirladim.
Bilgilerin yanlis oldugunu soyleyen arkadaslardan rica ediyorum madde madde kanitlarinizla beraber duzeltirmisiniz?
Alevi ve Sii (Sia) arasindaki farklar nelerdir?