Ben bu bilgileri saatler harcayarak titizlikle hazirladim.
Bilgilerin yanlis oldugunu soyleyen arkadaslardan rica ediyorum madde madde kanitlarinizla beraber duzeltirmisiniz?
Su 13 maddenin belki 1 bilemedin 2 tanesi doğrudur
evet aleviler Allahtan korkmazlar içten özü gönülden severler bizler cocuklarımızı su nu yaparsan allah çarpar diye yetiştirmeyiz ALLAH (C. C) sevdiğimiz için ibadet eder ve içimizde hissederiz korkulayarak yapılan bir ibadetin ne kadar samımı ve içten olduğunun kararını sana bırakmak isterim gusüle gelince her mezhep toplumunun içinde bir kesim çıkar günümüzde bir çok sünni de var abdest almayan rahat olan bunu mezheplere ındırgenemen saçma
cami derken PEYGAMBER EFENDİMİZ zamanında mescitler vardı cami emeviler dönemin de üretilmişir emevi ve yezit kim araştır
oruç konusunda insanlığın en kutsal ibadetititr sadece aç kalınarak tutulmazki son beş senedir oruç tutma oranını araştır sünnilerde bırakmış durumda muharrrem orucuna gelince kuran-ı kerim deki peygamberlerin müjdeleri ve mucizeleri hep muharrem ayında olmuştur ve müjdelenen bir aydır
Yukarıda belirtmiş olduğun halifelere gelince peygamber efendimizin cenazesini yıkamaya nail olmamış öldükten sonra hilafet kavgasına tutumuş ve kendilerine göre bir sıra belirleyerek halife olmuşlardır ama peygamber efendimiz hz ali efendimize kendisinden sonra müjdelemiştir gerçekten araştırın köyünüzden sokağınızdan çevrenizden duygunuz yazılarla buraya yazmayın kardeşim karalamak ve yazmak çok basit
Burada elestiri yapmadim ve sunnilerle kiyaslamadimda sadece Alevi sii (sia) farkini isledim.
farklardada yanlışlar var kardeşim ayrıca cinsellik konusu altında sorman ve yazmanda yanlış ilgi çekmek için olabilir bunada saygım var ama mesela burda ensest ilişkide dünayda 4 avrupada 1 yiz bunu yazabilirdin müslüman bir ülke olarak cocuk ıstısmarı en fazla olan ülkeyiz bunun nedenlerini yazabilirsin müslüman bir ülkede dişi at eşşşek köper kısacası hayvana bile hallenen ender insanlarınız bunu yazabilirsin yani olmadı yakışmadı toplumun dınamitleriyle oynamasın kimse kimsenin farklarını söylemesin yazmasın malzeme yapmasın bugün şeriat gelse kaçınız bunu tasdik edicek dışarı çıktığınızda bile kız potansiyeli yüksek yerler arıyoruz ki ruhumuz açılsın insan et kemik orbası değil duyguları ve sezileri var ki türkler tarih boyunca hoyrat ve rahatına düzgün bir millet olmuştur övündüğümüz osmanlıda bile kadılar karaların %80 ni geleneklere göre %20 sini dini kurallara göre almıştır
biriyle cinsel münesabet te yakalansan recm edilsesen sey uğruna eşit oldunmu diyecekler
Farzedelim ki peygamber efendimiz halifelik konusunda bir sıralama yapmadı ve ölümünden sonra onlar kendi kafasına göre yaptı bu onların kötü olduğunumu yoksa gaglete düşerek dünya hırsına kapıldıklarınımı gösterir? hiç biri efendimizin izinden sapmamış ki zaten peygamberimizede kendinden sonra ne olacağını Allah cc ona bildirmişti diyemezmiydi benden sonra iktidar kavgalarına düşüp ümmeti bölmeyin diye? Hepside aynı hükümdedir ashabın birine inanıp birini inkar etmek düşünce sahibi insanlara yakışmaz
Gundeme yazmistim yanlislikla cinsellige gitmis.
Ibadet edilen yerin adinin camii ya da cem evi ya da mescid olmasina yani adina niye bu kadar takiliyorsunuz anlamadim. Ona bakarsan peygamberimiz zamaninda cen evi de yokmus. Onemli olan ibadet yaptigin yerin adi degil, icinde yaptigin ibadet. Benim enistem de Alevi. Alevi'leri gayet iyi taniyorum. Kimin ne ibadeti yaptigini da cok iyi biliyorum. Benim kizdigim nokta, insanlarin inanclarina karsilikli saygi duyulmamasi. Iki tarafta kendi inancini karsi tarafa neredeyse zorla kabul ettirmeye calisiyor. Buraya cok sey yazmak isterdim ama sunni oldugum icin yazdigimi dusuneceksiniz o yuzden yazmiyorum. Birak bu inanclarinizi karsi tarafa zorla dogruymus gibi kabul ettirmeyi. Kim neye inanirsa inansin. Saygi saygi saygi.
Alevilik Hz ali yi çok sevmek ve onun gittiği yolda gitmektir Hz. alinin gittiği yolda bellidir Hz peygamberin izi, günümüzde hz. ali yi tutup diğer sahabeleri saymayanlar alevi değil dine hurafe karıştıran kendi yaşantılarına uydurmaya çalışan mezhep düşmanlarıdır. Şia lıkla günümüzde yaşayan bazı aleviler arasında bir kaç farklılıklar dışında çok fark yoktur. Senin yukarda yazdıkların alevileri temsil etmiyor gerçek aleviler senden benden daha çok islama bağlı ve çoğu islam hükümlerini yerine getirirler
Ben şiileri alevilerden daha kötü bilirim ama senin tansıtman öyle olmamış. Müslümanların başını keserler baş belaları değil mi?
Ben burada ne siiyi nede Aleviyi kotulemiyorum. Sadece Aleviler ve Siiler aradindaki farki anlatmaya calistim.
Sunnilikle hic bagdastirmadim. O ayri bir konu.
Peki
Cevap
4Cevap
bir gereksiz bilgileri nerden buldun.
Ayrica sen kimsin ki Cem evi denen. Semah denen gibi cümleler kuruyorsun
Sabah sabah kellen govdene agir geliyo galiba?
Yav arkadas rica ediyorum dogrusunu biliyorsan buyur ogret.
Alevileri yerden yere vurmuşsun yanlış bilgiler var
Canim kardesim bu bilgileri internetteki Alevi ve sii web sitelerinden ve Alevi ve sii arkadaslardan toplayana kadar canim cikti.
Peki yanlis nerede buyur soylede ogrenelim.
Arkadaş çok yanlış doldurmuş kim seni doldurduysa böyle bir şey yok yazık yazık
Ben aleviyim hocam sunnileri ne suclama falan yok Sen bir yere bakarak knsma lutfen epey arastr oyle bunlari gercktn dogru seyler degil..
sia şarkıcı
Al bir mal daha
ama kanka ya
@HürreninTacı 😊
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar