19 yaşındayım üniversite okuyorum. Erkek arkadaşım 24 yaşında. Kişilik olarak tam istediğim gibi. Çok mutluyuz. Bir dediğimi iki etmez. Bende onun öyle. Çok iyi anlaşıyoruz. Kişisel olarak hiç bir sorunumuz yok. Hatta ciddi bir trafik kazası geçirdik, ciddi yaralar aldık şu dönemde birbirimize destek oluyoruz. Sevgi ve en önemlisi saygı fazlasıyla mevcut. Fakat ben sünniyim o arap alevisi. Ailemden bir kaç kişiye söylemeye çalıştım karşı çıktılar. Baban kesinlikle izin vermez diyorlar. Saçma buluyorum. Kişilik olarak çok düzgün. Onun ailesinde herkes beni biliyor ve tanıyor. Konuyu anneme babama açamıyorum. Karşı çıkacaklar. Ne yapmalıyım?
sunni kiz alevi erkek evlenebilir çünki alevi bir erkek kizin inancina yaptiklarina karismaz ister ibadet edersin ister etmezsin rahat olursun ama alevi bir kiz sunni bir erkekle evlenemez bu sefer baski olur, esi tarafindan olmasada kaynana baskisi olur
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tam tersini söylediler. Aleviden kız alabiliriz ama kız vermeyiz diyorlar.
aleviden kiz alirsaniz o kiz buyuk ihtimal sorun yasar sunnilerin baskici bir yani vardir, es bisey demiyorsa bile annesi bacisi teyzesi her neyse doldurusa getirecek birileri elbet çikar ama aleviler oyle degildir yengem sunni ben bir kere bile baski yapildigini gormedim yillardir orucunu tutar inanclidir kendisi karisanda yok
aynn olmadı kızın aılesı alevıydı kızı dısladılar ayrıldık sımdı durumu cokkotu bı evlılık yaptı hayatı mafoldu aılesı sımdı pısman ama olan yıne ona oldu :(
Sevgiyle yürümüyor kardeşim. Bak annem babam karşı çıkacak diyosun biliyosun. Onları karşına alacaksan devam et, yok alamam diyosan bitirmek en iyisi. Saygılar
Sünni olmasını söylesene bir :D seni ne kadar seviyor görürsün hem
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sen seçecek olsaydın alevi olmak ister miydin mesela ben sünni olmayı tercih ederdim yine dedim. Alevi olmak istemezdim dedi. O zaten razı benim gibi yaşamaya. Ailem alevi olsa da biz birbirimize destek oluruz birbirimize öğretiriz dini diyor. Sevgisinden en ufak bir şüphem yok.
Müslüman erkek ve kadın gayri müslümanla evlenmesi gibirde ondan dinden çıkar islamın 5 şartını yerine getirmesi gerek ya da önemsemezsin ahirette neticesine katlanırsın :)
İnkar etmemesi birseyi değistirmez yapıyormu yapmıyormu ona bak dildeki itikat değil kalpteki itikada bak son sözüm hayatın gerçekleri asla değişmez kullara ya uyarsın ya uymazsın yorumlamak bize düşmez her yol hak kimse kimseye karışamaz ama doğrularıda söylemek gerek dilsiz şeytan olmamak için kal sağlıcakla
En İyi Cevaplar