Biliyor musun, bence insanın isteğinin sınırı yok.
Suyum olsa süper olacak, buyum olsa harikka olacak diyoruz.
Kimine göre bunlar ev, araba, para.
Kimine göre eş, çocuk.
Hepsine sahip insanlara bakıyoruz asla hiçbirinin hayatı mükemmel değil. Evet herkesin bu tanımı farklıdır, fakat bence insanın istemesinin sonu olmadığı için hep daha hep daha derken kendi mukemmelimize dahi ulasamyoruz.
Varsın mükemmel olmasin, huzurlu olalım da çiçeğim 🌷
Sevdiğim kadınla evlendiğim birlikte her gün mutlu olduğumuz bir hayat olurdu sadece.. aynı zaman da param ve sağlığım da yerinde olmalı elbette.. bu şekilde bir hayat hayal ediyorum ama bakalım.. zaman ne gösterecek
zaten bence önemli olan insanın sade ve huzurlu bir hayat yaşaması
bunun için zenginlik gerekmez.. ya da lüks hayat da gerekmez. sadece sevdikleri yanlarında olsa.. ve değer verdikleri kişilerin değerini bilseler yeterli aslında..
ama günümüz de bu de imkansız gibi geliyor.. kimse kimsenin değerini bilmiyor çünkü
Boğaz manzaralı evim olsa neden orman manzaralı evim yok derim. İnsan oğlu doyumsuz maalesef. Benim için en mükemmel hayat kafanı yastığa huzurlu koyduğun hayattır. Bunun tadı hiçbir lükste yoktur. Birde yanında sevdiğin insan varsa.
Topluma vatanıma milletime devletime sonra en çok kendime faydalı bir yaşantım olsaydı belki mükemmel bir hayat olarak tanımlayabilirdim onun dışında 'mükemmel' hayatın ucu bucağı yok.
Kalabalıktan uzak, doğada güzel bir ev hayal ediyorum meselâ. İçinde kocaman kitaplığım ve sevdiğim insan olsun. Birlikte sağlıklı ve huzurlu olalım yeterli.
Bana göre sağlık ve huzur öncelikli. Maddi şeyleri saymayacağım insan hep daha fazlasını ve iyisini ister, sürekli hayattan bir şeyler istemek yaşama sebebimiz o olmasa umutsuzluk başlar.