Öfke üzüntü korku gibi duyguları nasıl kontrol edebilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEgzersiz, spor, olumlu düşünme, sağlıklı beslenme, düzenli uyku gibi saçmalıklar her daim dolanır insanların dilinde. Korkarım ki duygularını kontrol etmeyi öğrenmenin tek yolu yaşayarak bazen acı tecrübelerle bazen durmayla bazen koşmayla bazen anlamsızlıklarda boğulmalarla bazen de güzel şeylerle. Kısaca her duyguyu yaşayarak. Herhangi bir duygunun kontrolü bazen bir anda bir cümle ile oluverirken bazen de çok uzun süreler alabilir.
Yaşam tamamiyle bir tecrübe. Son nefesten bir gün önce de birşeyler öğreneceğiz. Sonucu boş ver süreci iyi değerlendir.. :)
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öfke, üzüntü ve korku gibi duyguları kontrol etmek için birkaç yöntem deneyebilirsin. İşte bazı öneriler:
1. Derin nefes al: Sıkıntılı olduğunda derin ve yavaş nefes almak sakinleşmene yardımcı olabilir.
2. Duygularını ifade et: Duygularını ifade etmek, onları içinde tutmak yerine rahatlamanı sağlayabilir. Bir günlük tutabilir, bir arkadaşınla konuşabilir veya terapiye başvurabilirsin.
3. Rahatlama teknikleri: Meditasyon, yoga veya gevşeme egzersizleri gibi rahatlama tekniklerini deneyebilirsin.
4. Olumlu düşün: Olumsuz düşünceler yerine olumlu düşüncelere odaklanmak, duygularını kontrol etmende yardımcı olabilir.
5. Kendine zaman ayır: Kendine zaman ayırmak, stresi azaltabilir ve duygusal dengeyi sağlayabilir.
6. Destek ara: Yakın arkadaşların veya ailenle duygularını paylaşmak ve destek almak da önemlidir. Herkes farklıdır ve herkesin farklı yöntemleri işe yarar.10 Yorumla
+1 yılBaşka şeyler düşünerek. Mesela seni kızdıracak bir şey mi yaptılar, kafanı direkt başka yere yönlendir ne görüyorsan. Örneğin çöp kutusu mu gördün, acaba fabrikada bunu nasıl yapıyorlar diye saçma sapan şeyler düşün. Fiyatı kaç tl olabilir, bunu nereden almışlardır gibi alakasız alakasız sorular düşün. Birkaç denemeden sonra kendini kontrol etmeye başlayacaksın.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
58
Cevap
74Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 210,1b cevap paylaştı.
u +1 yılKendini düşünerek.. kimseyi takmayarak
20 Yorumla
+1 yılAsker üzüntü korku gibi duygularını kendi kendine düzene sokamıyorsan ne kadar denesen de bir psikiyatriye başvur orada sana verdiği ilaçlarla daha düzenli bir psikoloji olacak sen de ve daha davranışlı bir şekilde hareketler alırsın ben de o hareketlerim vardı hani ben psikiyatriye başvurdum ve bana birkaç ilaç yazdı ondan sonra sürekli kızgınlık sürekli bir ağlamam sürekli bir korku falan kalmadı gerçekten hani bu insan uyuşturuyor falan diyorlar ya onlar yalan daha çok hani psikolojini yereden şeyleri daha rahatlatıyor
00 YorumlaBence duygularını yaşamak düzel bişey, her duygu ayrı bişey katar insana ama öfkeliyken kimseyi kırmamak önemli, duygu kontrolüne gelince hayata daha geniş açıdan bakmayı deneyebilirsin, mesela hiç bir duygu kalıcı değil öfke, üzüntü, korku, sevinç, hüzün daha öncekiler nasıl geçip gittiyse bunlarda o anlık olacak, öncekiler gibi boş ve anlamsız.
10 Yorumla
+1 yılTek cümleyle özetlerim yarın öleceğini bilsen bugün öfkeli, olur muydun kendine zarar verir miydin? Ya Allahaşkına bırak insanları onlara hiçbir zaman yeterli olamıcaksın bu yüzden umursama gitsin hepsi bir değişik
30 YorumlaBen baya iyiyim sanırım bu konuda herkes nötr olduğumu söylüyor eskiden çok alıngandım ağlardım sinirlenirdim sakinleştim baya ama nasıl yaptım ben de bilmiyorum sanırım yaşanmışlıkla da alakalı bir de boş vermişlik artık kimseye sinirlenecek bir duygu besleyecek kadar değerli gerekli görmüyorum
14 Yorumla- +1 yıl
o raddeye gelebilmeyi çok isterdim yapamıyorum ama nasıl olucak nasıl başa çıkıcam bende bilmiyorum
- +1 yıl
ben herşeye kızıyorum şu sıralar tahammülsüzleştim
+1 yılÇok basit yolu var bütün bu duygular hormon ve su dengesizlik yüzünden beyin bölgesine amigdala ve talamus gibi bölgelere gereksiz sinyaller verir. bunu atmanin en iyi yolu stres ofke korku aninda spor yapmak yürüyüş gibi ya da kendinizi güvende hissedip her sorununuzu paylaştığınız bir arkadaşınızın aramanizi tavsiye edebilirim.. aslinsa bir çok yolu da var basit bir kavram yaz yaz bitmez hersey sizde baslar sizde biter bunu unutmayin..
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılHepsi ayrı birer duygu durumu ve yönetilme şekilleri farklı
Ancak temel olarak düşünme ve karar verme sırası ile10 Yorumla
+1 yılkafaya takmamayi öğrenmelisin veya duygularını bastırmaya çalışmadan o an o hisleri duyguları yaşamaya izin ver tabi bu öfke nöbeti gibi şeyler ise sakın kalmayı dene dışarı çık hava al düşünceyi degistir anında müzik ac ve dinle geçmiş olsun
00 YorumlaUfak ufak başla en kontrol edilebilir olanı ilk eline al ve kendi kendine sık sık antrenman yap mesela üzüntü çok üzüldüğün konularda kendini ufak ufak sınırlandırmaya başla sonra sırayla diğerlerine geç. Zamanla kavrarsın zaten.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 849 cevap paylaştı.
+1 yılHayqtinda yapacagin en buyuk hata duygularini bastirmak olur. Onune geleni yap demiyorum ama duygularini yasa sevabinj gunahini gor ve ustunden at. Yoksa icindr yara olucajtir. Olmuyan duygularida var zannedeceksin
00 Yorumla bende ofke kontrolunu ogrenirsem super olcak tavsiyesi olan varsa yazsin
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen yanıma kimseyi almam müzik açıp ya ağlarım ya spor yaparım ya da dans ederim.
Bazen üzüldüğümde kahvede içiyorum.20 Yorumla
+1 yılKendi içinize dönerek. Ödül ceza sistemi uygulayabilirsiniz veya her aşırıya kaçtığınızı düşündüğünüzde içinizden sizi tatmin edecek bi sayıya kadar sayın. Mesela 100e kadar sayın bu sırada burnunuzdan nefes alıp ağzınızdan verirseniz bu ileride istemsiz bi sekilde oturup mizacınıza dönüşür
00 Yorumla
+1 yılKorkunu endişeni kaygini mutluluğunu üzüntunu bi şekilde tecrübe ederek kontrol edebilirsin ama sevgini istediğin kadar gizlemeye calış şu dünyada şu gözler kadar ispiyoncu bir şey görmedim gözler bakmaktan çok daha fazlası onalr hayatta yalan söylemezler
02 Yorumla- +1 yıl
Diğer duygulara gelince önceki piskiyatri kontral etmeye çalışmak daha çok kontrolü kaybetmeye sebep olabilir diye düşünüyorum
- +1 yıl
Gol atmaya ihtiyacın var diye tüm odağını gol atmak için uğraşırken
Kontra ataktan gol yemek gibi bişey herhade işte öyle.
+1 yılBu duyguları yaşadığın andaki görünümü değiştirir isen ruh haline bu etki eder. Misal insan aşırı sinirli iken sakinleşmek en azından daha az sinirlenmek için vücut kendini korumaya alır ve güler.
00 Yorumladuygularini kontrol etme boş ver
icine atarsan daha kotu o an neye sinirlendiysen patla durma
eger sonraya saklarsan hep duygularini kontrol edersen illaki bi kirilma noktasi olucak ve daha guclu bir patlama olucak onun yerine her duyguyu aninda yasa sende bi insansin duygularini kontrol etmene cok gerek yok bence 😙😙00 Yorumla
+1 yılÜzüntü korku bende yok da öfke sinir çok var..
Bunu da kontrol edemiyorum çünkü bu bende olan bir şey. O an ne olacaksa olacak yani kimsenin kaçışı yok.00 Yorumla
+1 yılÖfke egoda durursa kontrol edilir. Çünkü ego anında sinirle egoya saparsa ego ve öfke arasında daima panik yaşarsın. Ego yapma dur atla
00 YorumlaHepsini gün içinde pes pese yaşıyor bu durum sürekli halde ise buna tıpta bipolar bozukluk deniyor, ilaç kullanman, terapi alman lazım
00 Yorumla
+1 yılKontrol edersen daha fazla takıntı, stres ve öfke duyarsın. Duygularını kabul edersen ani iniş ve çıkışların o kadar hafif olur.
00 YorumlaAnne adin birde kendi adını bana yaz halledecem. Babam hoca
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 364 cevap paylaştı.
+1 yılYani öfkelendiğinde şu gelsin aklına öfkeli değilim diye
00 Yorumla
+1 yılHepside ayrı ayrı metodlarla öfke soğuk su içmek ve çömelmek ile mesela
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 569 cevap paylaştı. Öncelikle slow müzikler dinle, kendini relax olmaya yönlendir, sonrası gelir zaten
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aile hekimine git bi test yaptır B12 magnezyum demir eksikliği vardır
00 Yorumla
+1 yılAynı duyguları ormana Avcılar girdiğinde Biz de Yaşıyoruz bir yolunu bulursan bize de söyle
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBeynini kontrol ederek. Güçlü bir eğitim gerektirir. Duygularını ezmen gerekir. Duygular beyinden kalbe geçer. Kalbe geçmeden beyinde öldür.
10 YorumlaDuyguları saklamanın en iyi yolu o duyguyu yaşamadan önce nasıl davranıyosan öyle davranmandir. Yani mesela ofkeliysen öfkeli olmadığın anlarda neler yaptığını ve nasil davrandığını hatırla ve bunu uygula.
00 YorumlaKendini sevmeni öneririm bu hayatta kendinden baska kimseyi takma ve kafana takacağın tek sey toka olmalı 🫠
20 YorumlaÖncelikle madde madde tavsiye ve teknik yazan değil, bu işi başarmış, ve başkalarına da yardimci olmayı becerebilmiş birini bulman lazım. Kendi söküğünü dikmiş bir terzi işinizi çözecektir.
00 YorumlaAslında Kural basit ama çoğu insan beceremiyor Ben de dahil
buna kimseyi takmayacaksın olayları takmayacaksın ve kendini çok seveceksin hadi yap yapabilirsen00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl
https://www. KızlarSoruyor. com/nasilim/q22542036-iyi-geceler-nasilimmmm-hahahah? utm_source=dynamic&utm_medium=androidapp&utm_campaign=question&utm_content=q2254203600 Yorumla
+1 yılEğer sinirliysen veya çok telaşlı heycanlıysan bi dk durup derin nefes alıp ver içinden 10 geriye doğru say o anki heycanın sinirin yatışır
00 Yorumla
+1 yılEğer kendine veya etrafındakilere fiziksel şiddet uygulamayacaksan kontrol etmene gerek yok içine atacağına yaşa gitsin
00 Yorumla
+1 yılÖfke ve korku için nefes egzersizi yapabilirsiz. Mutsuzluk için de yapmaktan keyif aldığın kafa dağıtabileceğin bir şeyler yapabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılPsikolojik ilaçların hiç birinin tavsiye etmem 3 yıl kullandım sadece kilo alırıp uyuyor onun yerine farkı hobiler edin daha iyi gelicek
00 Yorumla
+1 yılBence buna en iyi verilebilecek cevap her duyguna yararlı aktiviteler katmak misal sinirliyken kitap oku üzgünken spor yap mutluyken acı gez gibi gibi
00 Yorumla
+1 yılSürekli bu duygu durumunu yaşıyorsan gün içerisinde , üzgünüm sende bipolar bozukluk olabilir iyi bir psikiyatriste git
00 YorumlaDerin nefesler al, parmaklarını say, müslümansan dua oku. Bu ucunu yaptığım zaman içimdeki huzursuzuk hissi yok oluyor her zaman bende. Dene bi
00 Yorumla
+1 yılZor ama kontrol etmeyi öğrenmek gerek, yaşadıklarının sana getirisini mantıkla düşünüp , bir şekilde duygularını yönetmen gerek...
00 YorumlaBence en iyisi derin nefes alip sakinleşmek ve mantıklı düşünmek üzüntü öfke gibi duygular bize yanlış kararlar aldırabiliyor
00 Yorumla
+1 yılKendini tanıyarak, kitap okuyup farkındalığını arttırarak.
11 Yorumla- +1 yıl
@Dilaraaaxxxx kesinlikle katılıyorum 😊👍
Ayni sorun bende de var
16 Yorumla- +1 yıl
Çok basit yolu var bütün bu duygular hormon ve su dengesizlik yüzünden beyin bölgesine amigdala ve talamus gibi bölgelere gereksiz sinyaller verir. bunu atmanin en iyi yolu stres ofke korku aninda spor yapmak yürüyüş gibi ya da kendinizi güvende hissedip her sorununuzu paylaştığınız bir arkadaşınızın aramanizi tavsiye edebilirim.. aslinsa bir çok yolu da var basit bir kavram yaz yaz bitmez hersey sizde baslar sizde biter bunu unutmayin..
- +1 yıl
Arzu bazan geecek dostlar en iyi terapidir siz tereddüt ettiğiniz insanlardan uzak durun. artu su ve egzersiz bunun ana temeli biraz daha dikkat lütfen
- +1 yıl
Vucut genelde su kaybinda bilinc git gelinde hafizaniza oyunlar oynar. bakin arzu hanim söyle düşünün aracin klimanin hep bu tarz aletlerin sogutma sisemi su dur. bu vucut içinde geçerli normalde 3 litre su onerilir saglikli normal insanlara. Fakat bazi insanlar bunu 5 litre tüketmesi gerekir. Su kaybi da vucutta ısıya sebep olur. streslerin korkularin panik ataklarin en yoğun olduğu hastalarda koma halinde hastanemize geldiğinde ilk yapilan tetkikler serum vermek onu rahatlatmak. bu da sivi takviyesi olur. Stres maalesef kisinin de bilinç altındaki saplantılı bir durumdur. Bunu aslinda kokten çözmenin en basit yolu onda buna sebep olan ailevi ya da yasantisi içinde okul iş gezi ya da ikili iliskide olan anisini yakalamak. ozaman konuşarak ilaçsız bir şekilde çözülmesi doğru karardir. uzun olacak fakat alinan hee bir psikiyatri ilaci kisiyi daha bir karamsar yola atarak bunyesine zarar verir.. bazan bu durum lar şizofren tehsisis konan durumlara kadar götürebilir. Saglikli bir sekilde konuşmakta fayda görüyorum saygilar
Duygularını kontrol etme ne olursa olsun haklısındır
00 Yorumla
+1 yılSabırlı olmak lazım , izlemek lazım duyguları geçene kadar.’
00 YorumlaÖfke olunca ben direk salıyorum karşısını kesmiyorum yani yakıp yıkıp geçiyor kendiliğinden
00 YorumlaDuygularını bitir bunun için tıptan yardım alabilirsin
00 YorumlaSamimi Olma her türlü Duyguda Fazla Samimi Olursan tüm Duygular aşırıya Kaçar
00 YorumlaDuyğular kontorl edilmek için değil yaşamak içindir
00 YorumlaSana iyi gelmeyen ne varsa kim varsa uzak dur bence en iyi terapi o diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılEdemezsin sanırım, sadece tepkini kısıtlayabilirsin bence
00 Yorumla
+1 yılYaşayarak ve tecrübe ederek ve baskaisni gözlemleyerek
00 Yorumla
+1 yılDuygusuz olmaya kendini alıştırarak ve bolca kahkaha atarak
00 Yorumla
+1 yılHiçbir şeyi kafana takmazsan o duygulardan men olursun zaten
00 Yorumla
+1 yılHepsini fazlSiyla yasayarak etkisiz hale geliyor bir sure sonra
00 YorumlaKendini düşün kendine zarar verecek herşeyden uzak durarark
00 Yorumla
+1 yılDuyguları kontrol ede bilsen bir hayvandan ne farkın kalır
00 YorumlaMantığını ön plana çıkararak
00 Yorumla
+1 yılTamamen kendi düşüncelerin ile alakalı birsey
00 Yorumla
+1 yılOgrenirsen banada soyle
00 Yorumla- Devamını Gör (72)
Devamını Gör(117)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Duyguları kontrol etme süreci, kişisel farkındalık ve duygusal zeka üzerine bir yolculuktur. Bu yolculukta, duyguları anlamak ve kabul etmek önemli bir adımdır. Duygularınızın ne zaman ortaya çıktığını, hangi durumlar veya düşünceler tarafından tetiklendiğini anlamak duygusal zekanızı artırır. Bu süreçte duygusal tetikleyicileri tanımak ve bu tetikleyicilerle başa çıkmak için sağlıklı stratejiler geliştirmek önemlidir. Bunlar arasında derin nefes alma, problem çözme becerilerini geliştirme, olumlu düşünme ve duygusal destek almak yer alabilir.
Bununla birlikte, duygusal kontrolü sağlamak için yaşam tarzınızda yapacağınız değişiklikler de önemlidir. Düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, yeterince uyumak ve stresi azaltmak için zaman ayırmak, duygusal refahınızı artıracaktır. Ayrıca sosyal destek almak da duygusal kontrolü güçlendirebilir. Duygusal zorluklarla başa çıkmak için bir psikologdan yardım almak da önemlidir. Terapi, duygusal zorluklarla baş etme becerilerini geliştirmenize ve duygusal dengeyi sağlamanıza yardımcı olur.