“Mutluluğun sırrı; daha çok olanı aramakta değil, daha azın tadını çıkarma kapasitesine ulaşmaktır.”

“Mutluluğun sırrı; daha çok olanı aramakta değil, daha azın tadını çıkarma kapasitesine ulaşmaktır.”

Bende zaten kendimi sürekli mutsuz hissediyorum hayatta istediklerim olmadığı için herkesin mutsuz olduğu bir hayatta ben mutlu olur muydum hayır.. çünkü benim açımdan değişen bir şey olmazdı ki.. ben yine aynı şekilde mutsuz kalmaya devam ederdim.. yani diğer insanların mutsuzluğu beni mutlu etmezdi.. ya da diğer insanların mutluluğu da beni mutlu etmezdi aynı şekilde..
Nötr duygularda kalırdın☺️👍🏻
Hayatın, uzun vadede olumlu bir tarafı yok.
Bir oyun alanındayız. Bu oyunda herkes kaybedecek. Zengin olan, sağlıklı olan, fakir olan, hasta olan, kısacası herkes kaybedecek. Kazananı yok, tıpkı savaşlar gibi.
Oyun alanı dediğimiz yer, aslında bir savaş meydanı. Herkes farklı alanlarda, farklı şekillerde savaş veriyor. Birkaç raundu kazanacağız ama çan çaldığında, kaybedecek olan bizleriz.
Bu kısım içimden geldi. Hayatın ciddi, olumsuz ve kaçınılmaz bir sona sahip olduğunu söylemek istedim.
Mutsuz insanların olduğu yerde mutlu kalamam ama mutlu insanlar olduğu yerde de mutlu kalamam. Mutluluk kısa vadeli, geçici bir durum. Benim mutluluğum ise, daha kısa bir vadeye sahip.
👏🏻👏🏻
Soru gerçekten zor bir yerden geldi tebrik ediyorum. Benim öyle bir yanım var ki 1000 tane mutsuz insanın içine girsem Öncelikle onları mutsuzluk sebeplerini irdelerim Daha sonra da ya Allah aşkına Bunun için mi mutsuz oluyorsun Bak şöyle yapalım Bak böyle düşünelim Hayat çok kısa üzülecek kadar zamanımız yok deyip bir sebep oluşturup onların hepsini birer birer mutlu ederdim.
Teşekkür ederim. Kendinden çok ödün vermiyorsan insancıl bakış açısı🙂
Rica ederim✨
Herkes mutsuz zaten benim mutluluğum da mutsuzluğum da içimde nasıl ve ne şekilde mutlu olacağımı biliyorum ama ben mutlu olmaktan çok mutlu görmek istiyorum. Tebessüm ettiğin insanın seni dövecekmiş gibi bakması hayat enerjini sıfırlamaya yetiyor😕
Sen bulaştırabilirsin hayata bakışın mutlu ve iyimser☀️💐
Rica ederim gerçekler💐💐🌹
Cevap
21Cevap
Mutlulukta, mutsuzlukta bulaşıcı olduğu için bir süre sonra ya benim mutluluğum onlara geçer ya da onların mutsuzluğu bana...
💐💐
Kesinlikle mutlu olurdum gülerdim dalga geçerdim hep
✅✅
Senin soruların bi yere cuk oturuyo bilşyo musun?
Bir çeşit "Refah Adası"nda yaşıyorum, orada, sıradan insanlara ait olan sıradan problemler yok. Ama bu ada, sadece 3 kişilik. Dışa doğru, daha iç çeperde sorunlu insanlarla karşılaşıyosun. onlara 1 ve 2. Derece akraba da deniyo. Aslında, mutluluğunu artırman gereken insanlar, negatif auralar saçıyor, bazısı düşman kesilivermiş. Yani, daa fazla mutluluk yerine, bu mutsuzlar seni dar alana hapsediyo. Daha geniş çeperlerde de durum böyle.
Teşekkürler😌
Hayır sadece mutsuz insanların olduğu bir hayatta ben mutlu olamam hatta çevremin mutsuz olması bile beni etkiler çünkü insanlar birbirlerine bir enerji aktarır ve o kötü enerji beni de mutsuz ederdi
Doğrusun bende tercih etmezdim💐
Rumi'nin de söylediği gibi" testinin içinde ne varsa onu sızdırır"
Benim ruh halim çevreme değil bana bağlı. Ve mutlu olmak benim için içten gelen bir şey dışa bağımlı değilim bu konuda.
☀️👌🏻
Zaten mutluyum ama son 2-3 gündür C vitamini kullanmayı unuttuğum için halsiz, yorgun ve bitkin hissediyorum. Eczaneden gidip almam gerekiyor. Normalde çok enerjik insandım. Enerjim düşmesiyle sosyal medyaya sardım. Bunu da yeni farkettim.
Kendine değer ve farkındalığın çok güzel. Evet c vitamini kış ve bahar geçişlerinde eksik olunca radara alıyor direkt hastalık🌹
Teşekkür ederim. Kesinlikle öyle.
Çok zor, ama bunu başarabilirim bence.
Şöyle düşünürüm mutluluk bulaşıcıdır eğer ben mutlu olursam insanlar da mutlu olur diye kendimi motive ederim😅🌸✨️
Ne kadar güzel🌹mutluluk bulaşıcı cümlesi tamda bu duruma uyuyor👏🏻
Evet 🌸🧚🏼♀️
Olmazsın çünkü insan ayna gibi bulunduğu ortamın enerjisini yansıtır. Ne kadar pozitif birisi de olsan mutsuzluk içindeki enerjiyi emer bitirir.
Doğrusun👏🏻💐💐
Onu bunu bilmem ben apla. Tek bildiğim şey şu; "huzurundan çalan insandan uzak duracaksın"...
Haklısın😁
Profilindeki kim
Merak ettim
Olmazdım sanırım mutsuz insanlar enerjisini bana geçirir ya da ben mutlu şekilde onlara enerjimi veririm 😂
Haklısın😁
☺️🌹
Mutluluk da , mutsuzluk da bulaşıcıdır bir süre mutlu kalmaya çalişsan da. zor. olurdu mutlu kalmak
Aynen öyle💐
Olurdum şu an da öyle zaten özellikle İstanbul'da çoğu insan mutsuz yüzlerde hep karamsar kaygılı ifadeler var ben her şeye rağmen gülümsüyorum.
Ben yeterim bulaştırırım mutluluğu mantığï güzel😄👏🏻
Kendi mutlulugunu dıs faktörlere bagımlı hale getirirsern hiç bir şartta olamazsın
Öyle
Zaten öyle bir ülkedeyiz. Ruh hâlinden anlayabilirsin.
Dünya öyle😌
Hayır asla olamam ben insanların mutluluğu ile mutlu olan biriyim.
Biliyorum✨
Yani heralde 🌺🍀
Ben her zaman mutlu olmaya çalıştım da insanları mutluluğumu elimden aldı.
Hayat şartlar adil davranmayabilir😌
Ya da insanlara ben fazla değer verdim
Mutlu insana denk gelemeyince bende mutsuz olurdum otomatikman.
Doğru👏🏻
Dünyanın %90'ı fakir geri kalanı zengin demekki mutlu olunuyormuş
Öyle🙃
Mutluluk bulaşıcıdır. Tek başına mutluluk olmaz
Katılıyorum👏🏻
Kesinlikle olurdum djjdjd mutsuz olsam ile gülerdim herhalde
☺️☺️
Mutluluğumu bir nebze vampir gibi emerlerdi ama yine de mutsuzluğa teslim olmazdım..
👏🏻👏🏻
zaten böyle bir hayatta yaşamıyor muyuz? herkes mutsuz herkes şikayetçi. bir parça huzur ve mutluluk için çırpınıyoruz
Haklısın mutlu olup bulaştıran tayfa olmak iyidir👍🏻
Sadece mutsuzluktan beslenen insanların olduğu bir ülkede mutlu yaşıyorum
Her yerde var bu😌🌸
Mutsuzluk bulaşıcıdır başka sözüm yok.
Mutlulukta🙃
Kesinlikle 😇
Yollarını bulurum mutlaka
👏🏻👏🏻
Erkeğim sevdiklerim yoksa olmam
Aşk kadınısın🌹☺️
🤗🤗
Hayır
Bende öyle👏🏻💚
Olmazdım
Bende valla💐
Ne mümkün
Doğrusun💐
Oluyorum.. insanlar deli zannediyor.:)
Mutluluk bulaşıcı dersin sende😄
Bunlar ne anlar mutluluktan. Her arabesk dinleyeni derbeder her güleni deli zannediyor.😂
nasıl olabilirm ki
Zor bir durum bence de ben olamazdım😌
Zor ama olabilirim
Olursun olursun☺️
☺️☺️
Bn hep mutluyumdur
🌹☀️
Eğer Yay burcu değilsen olamazsın
Olamazdım sanırım
Olamazdım galiba
Bende olmazdım doğrusun💐
Olmam