Hayır olur mu, olabilir mi öyle bir şey benim hayattaki en büyük mutluluk sebebim başkalarını mutlu ettiğimi görebilmektir. Kendime dünyaları alsam , başkasına aldığım bir kibrit tanesinin yüzünde yansıdığı mutluğu görünce elimde cebimde ne varsa vermek isterim. :) Bu Dünya’da birisini mutlu etmekten daha güzel bir şey olabilir mi?
Şimdi iyilik meleği olamıyacağım. Çünkü benim mutsuzluğum ile mutlu olan ve bana sadece kötülüğü dokunan kişinin mutluluğundan mutlu olurum. Ha bu etik bir hareket olur mu? asla olmaz. Ama beni her mutsuz eden kişiye de gül uzatacak kadar bir olgunluğa ulaşmamış da olabilirim başkaları için ama herkes ektiği kötülükleri biçer ve bende o insanları keyifle izlerim.
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Kötü bir insansa hak etmişse normalde mutsuz olduğum için mutlu olmam ama sevinirim. sevdiğim bir insanın mutluluğu beni de mutlu eder ama mutsuzsam yine de mutsuz olurum.
Sevdiğim veya samimi olduğum, bana zararı dokunmamış olan biriyse mutlu olmam, aksine üzülebilirim. Fakat bana zararı dokunmuş veya bir şekilde antipati duyduğum biriyse mutsuz olması gram umrumda olmaz. Kinci biriyim, bazı kişiler ilahi adaletle karşılaştığı için rahatlayabilirim bile.
Başkalarının mutsuzluğu ile mutlu olan insanlar genellikle kendi başarısızlığını gölgelemek için bunu yaparlar. Kimsenin üzüntü ve kederiyle çok şükür beslenen biri olmadım. Bu saatten sonra da olacağımı düşünmüyorum.
Mutsuzluktan hele ki başkalarının mutsuzluğundan beslenen insanları ömrüm boyunca anlamadım, anlayamayacağım da.. Benim işim değil bu tip aksiyonlar, ben hayatını mutlu yaşamaya mutlu bireylerle yaşamaya çalışıyorum, benim yolum yordamım tercihim budur.
olamam diyenler iki yüzlüdür verilen her karar başka birini etkiler ve mutlu oluruz genel olarak nefret ettiğiniz insanları incitmeyiz biz çok iyiyiz demezsiniz umarım :D
Biraz fazla kinci biriyimdir. İçten nefret ettiğim insanlarsa evet mutlu olabilirim. Ya da mutlu olurum demeyeyim de, üzülmem diyeyim. Bu daha doğru bir tanım olur.
Aklıma Witcher evrenindeki Haym'lar geldi. Bu iblisler, pişmanlık ve mutsuzluk duyan insanların içine girip mutsuzluklarıyla besleniyorlardı. Ben Haym değilim, ben tüccarım sadece. Başkasının mutsuzluğu beni mutlu edemez. ☹️
Hayır aksi hiç sevmedigim bi insanın bile mutsuz olduğunu duyunca çok üzülüyorum ya keşke herkes mutlu olsa ama imkansız imtihanlar var bu yüzden mutlulukları ile mutlu olurum ama üzüntüleri ilede çok üzülüyorum
Eğer kin tuttuğum ve bana çok zararı dokunmuş biriyse mutlu olmam ama hak etti oh olsun derim. Başkalarının mutsuzluğu beni de üzer istisnalar dışında.
Eğer karşımdaki beni mutsuz ettikten bir süre sonra kendisi bi sebepten mutsuz olduysa mutlu olurum. Ama bana zararı olmayan biriyse bende mutsuz olurum
Çevremde olup bitenlerle pek ilgilenen biri değilim. Kim besleyen biri de olmadım hiç. O yüzden kimsenin mutsuzluğundan keyif almam. Bu hayatta kim ne yapıyorsa, kendi için yapıyor zaten.
Seren Serengili sevemedim gitti Bu kadın hep başkalarına laf soktu kendi ilişkilerindeki kişiler ya hapiste ya müptezel çıktı O yüzden kimsenin mutsuzluğundan pay çıkarmamak gerekir
Yani ortamda çok kişi varsa ve birkişi mutsuzsa ben görmem ama görürsem merak ederim merak edincede zaten mutlu görünmüyorum sonra unutmaya çalışırım ama unutmam (hiç bir şeyi unutmam çünkü) mutsuz olurum bende
Böyle düşünmem için karşı tarafın beni ciddi anlamda yaralaması gerekir ve pek kolayda değil açıkçası ama normal şartlarda bir insanın mutsuzluğuyla mutlu olabilecek kadar bencil değilim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bana aci cekturen biri ise evet onun haricinde olmam