Probleme bağlı ama genelde ilk önce ağlarım. Ağlamam bitince durumu sindirip mantıklı düşünmeye başlarım. Bazende hiç tepki vermem, zaman içinde o durumu sindiririm. Ne olduğuna, olayın bende etkisine göre değişebilen bir şey
Aklım mantığım sürekli duygularımın önünde olduğundan akılcı çözüm yöntemi ve kestirme, kolaylık sağlayacak yöntemler uygularım. Duygusal hislerin duygusal tepki doğurması sebep olacağından hata yaptırma riski daha fazladır söz konusu iş hayatıysa özellikle.
Duygusal tepkilerimi kontrol etmeye çalışırım öncelikle.. Genel itibariyle yapı gereği işlerin aksamasından, düzenimin bozulmasından hoşlanmıyorum.. Ekstrem bir durum yaşadığımda panik yaparım biraz..
Problemin varlığını kabullenirim öncelikle, bir durup düşünürüm, zmn tanırım kendime,, beni üzecek birşeyse eger onu da yaşarım,, tepkilerimi duygularımı kendimden saklamam.. ve bunların hepsi yavaştan beni çözüme götürür
genellikle o problemin anası aglayana kadar acısını celerim kücücük biseyi bile kafamda kura kura büyütür kendime iskence ederim ama daha somra toplanmaua karar verip ayağa kalkmaya calisirim bunu da en iyi icimi kagida dökerek yaparim