Ben kendimi tutamadım gerçekten ve ağladığım konu hakkında biraz utanıyorum artık. Umarım tekrar aynı konuda konuşmak zorunda kalırsam ağlamam..
Evet
Hayır
Ağlamadım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben kendimi tutamadım gerçekten ve ağladığım konu hakkında biraz utanıyorum artık. Umarım tekrar aynı konuda konuşmak zorunda kalırsam ağlamam..
Ağlamaktan utandığınızı hissetmeniz oldukça yaygın bir duygudur ve birçok insan zaman zaman benzer hisler yaşayabilir. Ağlamak, duygusal bir tepki olarak doğal ve insanı olan bir davranıştır. Ancak, ağlamaktan utandığınızı hissetmenizin altında yatan nedenleri anlamak önemlidir:
1. **Toplumsal Normlar ve Kültürel Etkiler** Bazı kültürlerde veya toplumlarda ağlamak, zayıflık veya kontrolsüzlük olarak algılanabilir. Bu tür normlar ve beklentiler, kişinin kendini utandırmasına neden olabilir.
2. **Duygusal Zayıflık Korkusu** Bazı insanlar duygusal zayıflık veya kontrol kaybı olarak ağlamayı algılarlar. Bu nedenle, duygusal tepkilerini göstermekten kaçınabilirler.
3. **Duygusal Deneyimler** Geçmişte olumsuz tepkilerle karşılaşmış olabilirsiniz. Örneğin, ağladığınızda başkaları tarafından yanlış anlaşılmış veya eleştirilmiş olabilirsiniz. Bu tür deneyimler, ağlamaktan utandığınızı hissetmenize neden olabilir.
4. **Kişisel İnancı ve Tutumlar** Kendi duygusal tepkilerinizle ilgili tutum ve inançlarınız, ağlamaktan utandığınızı hissetmenize yol açabilir. Örneğin, duygularınızı kontrol etmek ve güçlü görünmek isteyebilirsiniz.
Ağlamaktan utandığınızı hissetmek normaldir, ancak duygusal tepkilerimizi kabul etmek ve anlamak önemlidir. İşte ağlamaktan utandığınızda kendinize hatırlamanız gereken bazı noktalar:
- **Duygularınızın Doğal Olduğunu Kabul Edin** Ağlamak, insan doğasının doğal bir parçasıdır ve duygusal tepkilerimizi kabul etmek önemlidir.
- **Duygusal İfade Özgürlüğü** Duygularınızı ifade etmek sizin hakkınızdır ve duygusal deneyimlerinizi bastırmak yerine kabul etmek önemlidir.
- **Empati ve Anlayış** Başkalarının duygusal tepkilerini anlamak ve empati göstermek, kendi duygusal deneyimlerinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.
- **Profesyonel Destek** Eğer duygusal tepkilerinizle ilgili sürekli olarak sıkıntı yaşıyorsanız veya duygusal zorluklarla başa çıkmakta güçlük çekiyorsanız, bir danışman veya terapistten destek almayı düşünebilirsiniz.
Unutmayın ki, duygusal tepkilerinizi ifade etmek doğaldır ve insan olmanın bir parçasıdır. Kendinize karşı anlayışlı ve nazik olun, duygularınızı kabul edin ve ihtiyacınız olduğunda destek aramaktan çekinmeyin.
Ailemin yanında katiyen olmuyor. Yok ya ben birinin yanında ağlayamıyorum. Kendim yerine ağladığım için yanımdakinin teselli edesim geliyor. Bana zarar gelse, acımı unutur, bir şey olmadı ki diye güldürmeye falan çalışırım, avuturum yanımdakini ben. Kendi kendime anca, diğer türlü tuhaf kaçıyor. Küçüklükten beri güçle ilgili alıp veremediğim bir şeyler var bir gün anlamayı umut ediyorum 😃
Duygularımı dışa vurmayı sevmiyorum. Ağlamalarımı benden başka kimse göremez. Göz yaşlarımı saklamak adına dudaklarımı ısırarak tuttuğum da olmuştur.
Dedem vefat ettiğinde ağlamıştım 20 Şubat 2023 akabinde daha önce ne zaman ağladım onuda hatırlamıyorum utanma konusuna gelince hiç o kısımları düşünmedim bile.
Cevap
9Cevap
Gözyaşları bir insanın içinde biriken zehirin dışarı akmasıdır, ağlamak utanılacak bir şey değildir ama bazen gülmekten utanmak lazım.
evet di mi. dünyada bu kadar acı varken, bazen diyorum nereden buluyor bu insanlar gülünecek şeyleri...
Ağlamakta Gülmekte bizim için bir yerde okumuştum "insanoğlu hayatta o kadar acı çeker ki canlılar arasında gülmeyi sadece o icad etmiştir" ağlamak zehir ise gülmek panzehir bol bol gülümse okey😊
ahah okeyy 😆 güzel söz gerçekten. acaba bu kadar acı çekmemizin sebebi böyle bir bilince sahip olmamız mı dersin?
Bilmiyorum çözersem yazarım😄
okeyy 😄
Herkesin ortasında ağlamam, ağlamayı sevmem ama kendimi tutamayacak hale de gelirsem yalnız kalabileceğim bir yerde ağlarım
Sen ilahi aşk yolunda ilerleyen arkadaş değil misin
öyle bir mertebeye gelmek kim ben kim
Neden, ben sana ermiş gözüyle bakıyordum oysa ki
ama bir insan için de aşk acısı çekeceğimi sanmıyorum artık, komik. çekeceğimi çektim. ayrıca bir insan aşk kadar ağır bir duyguyu kaldıramaz, tabi ki ilişkiler sarpa sarar. o aşk duygusunu insana değil ilahi kaynağa yönlendirmek gerekiyor. ağladığım konu aşk değil bu arada.
hemen herkese bir gözle bakma, önce tanı.
Bak yine yanlış anlaşıldım, kötü bir amaçla öyle söylemedim ama o gün anlattıkların baya doluydu, aşk için ağladığını düşünmüyorum ama insanlar kötü ağlatacak şeyler buluyorlar illa ki
evet çok kötü insanlar var. en çok da bana neden bunları yapıyor kısmına üzülüyorum. ileride daha kötü şeyler mi yapacak diye üzüldüğüm de oluyor..
Tepkisiz insan deneyini biliyor musun, eğer tepki vermezsen insanlar zamanla daha da kötüsünü yapar, daha da vahşileşir
Deneyin adı tam olarak böyle olmaya bilir
evet sanırım tepki göstermediğim için daha ağır şeyler yaptı ama tepki gösterince de bu tepkiyi görmekten hoşlandığını düşünüyorum. o yüzden tepkisiz kaldım, yani beni hiç etkilemedigini gördü ve daha ağır şeyler yapmaya başladı. Bilmiyorum, benim düşündüğüm bu, belki de o böyle planlar yapmamıştır. sadece bir kadınla nasıl konuşulacağını bilmeyen bir hanzo olarak tanımlıyorum 😆
Tepkiden hoşlanıyorsa vardır bi psikopatlık bence, dikkat et sen ona
bence de biraz psikopatlık var. çevremdeki insanlara daha kötüsünü yapabilir mi acaba bana diyorum. onu tanıyoruz öyle biri değil falan diyorlar. narsist bence, insanlar karşısında çok güzel rol yapıyor.
Dışardan insanları tanıyamazsın, insanlar çok güzel roller yapıyorlar, güvenemiyorsun, dediğin gibi narsist bir kişiliği olabilir ama belli etmiyor olabilir, insanlar böyledir, uzak durmak gerekir, sevgilin falan mı
hayır değil
Umarım bir daha üzmez, seni üzemeyeceği ağlatamayacağı kadar uzağında tut onu, mesafe koy, yoksa yine aynı sonuçla karşılaşma ihtimalin yüksek olur
mesafe koydum. zaten bayram tatilinden döndüğümüzden beri mesafeliydim, artık daha çok mesafe koyarım..
Kendini üzmeye gerek yok en iyisi mesafe koymak bence, en iyisini yaparsın
kesinlikle. fiziksel olarak da duygusal olarak da
Niye utandınki bazen ağlamak en iyi terapidir
böyle bir konu beni ağlattığı için utandım işte, insanlar yanlış da anlayabilir..
içimden geldiği gibi davranıyorum zaten de sorun bunun işyerinde olması. neyse ki biri kapalı bir odadaydı ama iki tane yöneticim vardı, diğeri de kendimi çok yakın hissettiğim bir insanın yanındaydı ve az kişi vardı ortamda. zaten daha önce de ağladım 😆 kimsenin umurunda olmuyor, kimse bakmıyor yani duysa da. ben de amma sulugözmüşüm he😆
evet ya kesinlikle. her bir şeye diyecek bir şey bulur insanlar. o yüzden çok da takılmamak lazım bazı şeylere..
Hayır utanmıyorum doğal yani , bilerek ağlamıyorsam neden utanıyım.
Eskiden ağlamamı görsünler istemezdim bazen görmeleri daha iyi anlasınlar duygularını gösterince zayıf olmazsın
En son ne zaman ağladığımı hatırlamıyorum
ağlamak duygularını dışa vurmak içinde yaşamaktan ve içine atmaktan daha sağlıklı bence
daha büyük bir acı olamaz bence de. Başka hiç bir şey ağlatmaz ki seni. güler geçersin. bazen ben de ağlamaklı olunca bak milletin ne dertleri var diyorum kendi kendime
evet bazen işyerinde ağlamaklı olunca bir müşteri geliyor mesela, diyor şu kadar borcum var bilmem ne. diyorum benim hiç borcum yok, millete bak ne dertleri var. 😆 bankaciyim.
Al sana bir sürü dertli insan 😁 şu Türkiye ekonomisinde borcu olmadan yaşamak büyük başarı. Tamam KS de bankacımız da oldu. Cevaplar sende artık 🙄
Benimde müşterilerim genelde son model tasarım ister ama paraya gelince çok kısıtlı imkanlarımız var diyorlar. Bende sunum şeklini değiştirdim
ahhaahahahaaha bütçeye göre tasarım sonuçta 😆😆😆
öyle bir endişe duymuyorum
Millet içinde ağlamak da olmaz tabi 😅
millet içinde ağladım valla
yapay zeka değilim sonuçta 😆😆😆
ağladığımı kimse göremez. Kendimden de utanmam salya sümük yapıştır :D
Olmuyor komşi
Oluyo. Milletin diline düşmek istemiyorum
Ağlamaktan utanır mı insan
Oluyor
oluyor
Hayır olmadi