Sinirlendiğinizde çevrenize karşı kırıcı olabiliyor musunuz?

Sinirlendiğinizde çevrenize karşı kırıcı olabiliyor musunuz?
Kişinin sinirlendiği durumlarda nasıl tepki verdiği kişisel bir özelliktir ve herkesin tepki verme şekli farklıdır. Sinirlendiğinizde çevrenize karşı kırıcı olup olmamanız, genellikle duygusal kontrolünüz, iletişim becerileriniz ve stres yönetiminizle ilgilidir. İnsanlar stresli veya sinirli olduklarında farklı şekillerde tepki verebilirler. Ancak, çevrenize karşı kırıcı olma eğiliminiz varsa, bunun üstesinden gelmeniz için bazı tavsiyeler şunlar olabilir:
1. **Farkındalık Geliştirin**: Öncelikle kendi duygusal tepkilerinizi ve stres yönetimini gözlemleyin. Sinirlendiğinizde nasıl tepki verdiğinizi fark etmek, değişim için ilk adımdır.
2. **Duygularınızı Tanıyın ve İfade Edin**: Sinirlendiğinizde ne hissettiğinizi tanımak ve bu duyguları sağlıklı bir şekilde ifade etmek önemlidir. Duygularınızı bastırmak yerine, uygun bir şekilde ifade ederek iletişimi sağlamlaştırabilirsiniz.
3. **Empati Kurun**: Sinirlendiğinizde bile, karşınızdaki insanların duygularını anlamaya çalışın. Empati kurmak, iletişimi daha yapıcı hale getirebilir.
4. **Dinlemeyi Öğrenin**: İnsanların duygularını ve düşüncelerini dinlemek, karşılıklı anlayışı artırır. Karşınızdakini dinlemek ve saygı göstermek, kırıcı olma eğilimini azaltabilir.
5. **Mola Vermeyi Deneyin**: Sinirlendiğinizde hemen tepki vermek yerine, bir mola verin. Derin bir nefes alın, durumu değerlendirin ve sakinleşmeye çalışın.
6. **İletişim Becerilerinizi Geliştirin**: İletişim becerilerinizi geliştirmek, duygularınızı daha etkili bir şekilde ifade etmenize yardımcı olabilir. İletişim kurslarına katılmak veya kitaplar okumak faydalı olabilir.
7. **Uygun Olarak Sınırlar Belirleyin**: Sınırlarınızı açıkça belirlemek ve başkalarının sizi sinirlendiren davranışları konusunda net olmak, çatışmaları önleyebilir.
8. **Profesyonel Yardım Alın**: Kırıcı olma eğiliminiz sizi veya çevrenizdekileri olumsuz etkiliyorsa, bir danışman veya terapistten yardım almayı düşünebilirsiniz.
Önemli olan, sinirlendiğinizde daha yapıcı ve sağlıklı tepki verme yollarını bulmak ve duygusal kontrolünüzü geliştirmektir. Bu süreçte kendinize sabır göstermek ve küçük adımlarla ilerlemek önemlidir.
Allah belamı vericek biliyorum hemde çok fena sinirli olurum yani ağlatırım karşımdakını tabikiide yakınlarımdan bahs ediyorum sanaldan değil
Kendine olabildiğince hakim ol yine de sen
Belanı vermesin kimse :D
Olamıyorum napiyim denerim sfsfsfsd
Sen bir belanı bulmadan anlamazsın jdjd Önce bir burnunu sürt sonra hakim olursun
Herkes de böyle oluyor zaten genelde
O dersi almak için illa kötü bir şey yaşayacaz
Inan bana aklının alamayacağı kadar yaşadım o yüzden bu hırçın tavrın sfafgsd
M*
Bende ters tepmiş napiyim😂
Sen de etki etmiyor demek ki djjd Allah yardımcın olsun diyorum
Valla bana diyolar ki sonun hayır olsun😂 tisikurler ssffsgsds
Ni demek jdjd
Teşekkürlerr
Ricalar 😁
Sinirlenince ayarsız oluyorum ben o yüzden sinirlenince insan içinde durmamaya çalışıyorum.
😌
Ben elimden geldiğince kırıcı olmamaya dikkat ediyorum.. çünkü bir anlık söylediğim şey daha sonra bende vicdan yaptırıyor.. bu yüzden de o an konuşmayalım derim iletişimi kesmek daha doğru olur anlık olarak..
Cevap
8Cevap
Maalesef bazen kendimi kontrol edemeyip başkalarını kırabiliyorum. Sonrasında pişman olup özrümü diliyorum ama gereksiz yere kalp kırmanın verdiği rahatsızlık hissi hemen geçmiyor.
Birden fazla aynı konuda üstüme çok gelinirse ve sessizliğimden anlamazsa evet bi çemkirip susuyorum. Oda çok sürmüyor zaten
Evet maalesef öfke kontrolünde biraz problem yaşıyorum bu yüzden hep söylerim yanında durma git diye.
Evet. Lafımı esirgemem ama kolay kolay da o noktaya gelmem
Evet o yüzden sinirli olduğum da bulaşmayın diye uyarıda bulunurum
Evet oluyorum ve gönül alma huyum yoktur, kırdığım orada kalır pişmanlık duymam bundan.
Sinirlendiğim zaman susup oradan uzaklaşmaya çalışıyorum
Kalp kırmamak için sakin kalmaya uzaklaşmaya çalışırım
Beni sinirlendiren kişi muhakkak ki bir karaktersizlik yapmıştır ve zerre acımam..
Ustume gelinirse evet. Oyle olmadan uzaklasiyorum zaten genelde.
Kolay kolay sinirlenmem ama sinirlenirsem etrafımda olanın vay haline..
Evet çok kırıcı olurum
Sinirlenince kaçarlar
Hayır sessiz moda geçip uzaklaşıyorum
Son minvâlde kırıp geçiriyorum
Cook ama çok sinirlenmem gerek
Evet, kendimi kontrol edemiyorum.
Oluyorum maalesef ki.
Onların kırdığı kadar
Cahillere her zaman olurum 👊
Uuuu hem de ne kırıcılık...
Evet bazen kırıcı oluyorum
Maalesef yakıp yıkıyorum..