Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBir şeylerin olması için çabalamak, emek vermek insanlar açısından tabii ki olmazsa olmaz.. Çünkü çabaladıktan sonra elde etmenin verdiği huzur çok daha başka oluyor.. Bazen de ne kadar çabalarsak çabalayalım olmuyor.. Bu noktada en azından verdiğimiz emeğe saygı gösterip çok da fazla yüklenmememiz lazım kendimize.. Olmuyorsa vardır bir hayır diyeceğiz.. Zorlayınca daha büyük sıkıntıların olduğunu, işlerin sarpa sarma derecesine gelme ihtimalinin olduğunu da göz ardı etmeyelim.. Olgunlukla karşılamak lazım olumsuzlukları da.. Belki de yine fırsatlar için, bu önemli bir adım olacaktır..
13 Yorumla- +1 yıl
Eğer o hırs bir kişiye karşıysa alacağın tavır farklı, Bir iş ya da bir konuya yönelikse alacağın tavır farklı olur.. Buna göre bir şeyler söylemek lazım yani..
En İyi Cevaplar
Başta kabullenmekte zorlanıyor, kafeste çırpınırcasına bu duyguyla baş etmeye çalışıyorum. Aslında anlıyorum, kapıyı da fark ediyorum hatta, fakat bilhassa diğer uzaklardan bekliyorum yardımı, çıkmak istemiyorum. Çıkarılmak istiyorum. Çıkarılmayı umut ediyorum. Yoruluyorum. Sonra uzunca bir süre kafesin kapısında bekliyorum, kendimden başka kimsenin ve hiçbir şeyin yardımı dokunmayacak biliyorum. O kabul etmenin bitikliği çöküyor sonra üstüme ve onun yorgunluğunu, heyecanını bekliyorum. Derken artık kapıyı sakince açıyorum, önce yavaş yavaş uçuyorum sonra sanki hiç var olmamış gibi kaçarak. En nihayetinde yine yoruluyorum ve dalıma konuyorum. Sanırım böyle hissettiriyormuş, bunlar dökülüverdi yazıya. 😄
12 Yorumla
+1 yılBazı şeyler olmayınca olmuyor. İnsan, her aklına koyduğunu yapamaz. İnanmak, her zaman başarıyı getirmiyor. Sonuçta imkan ve şerait diye bir şey var.
Denemekten çekinmem ama olmuyorsa vazgeçip, yeni hedefler belirlemesini bilirim. Ömrümü harcayamam olmayacak şeylerin peşinde.
Olmasını istediğim ama olmayan çok şey oldu. Bu durumlarda düşüncelere daldım. Neden olmadığını anlamaya çalıştım. Hatalarımı göz önünde bulundurdum. Şu an için olmayacağını anladıklarımın kapısını aralık bıraktım, sonra tekrar denemek için. Hiçbir zaman olmayacağını anladıklarımı rafa kaldırdım.
Mantıklı ve doğru bir şekilde hareket ettiğimi düşünüyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
Bunları yapsam okeyim uygulayabiliyorsan ne mutlu
- +1 yıl
Bence yapabilirsin. Denemekten çekinme.
Teşekkürler. - +1 yıl
Ricalar
Kişilik & Karakter konusunda 9,1b cevap paylaştı. Eğer kişi istediğine odaklı bı bencillikle sadece isterse hırsına kurban olabilir bazen olmayanın anlamını anlamak iç n kendini serbest bırakıp enerjisini yeni olabilecek ihtimallere açmayı bilmelidir
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
65
Cevap
41Cevap
+1 yılSorun değil, demek ki hayırlısı böyleymiş dedim hep. Elde edemediğim şeylerin tutsağı olmadım. Sahip olduklarımın değerini bildim bu da beni güçlendiren etkenlerden biri oldu.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 206,8b cevap paylaştı.
u +1 yılKötü bir duygudur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBuna inanmıyorum yıllar önce amerikada grafik tasarımı eğitimi almak istiyorum istiyorum da babam emekli ben 20 yaşındayım beş kuruş para yok babam kredi çekeyim dedi izin vermedim o parayla beni yollayacak ben gidip orada keyif surcem ailem perişan olmaz oyle... girdim bir işe 6 ay çalıştım o parayla oraya gittim (dil okulu bahanesi) o eğitimi alırken de orada çalıştım ( günde yemek yemedigim bile oldu) para biriktirmek için aileme de ses etmiyorum 1 yıl sonra yazildim Şu an istediğim meslekteyim...
11 YorumlaYapacak bir şey yok. Üzülsen de batsan da sezen Aksu'nun dediği gibi "çünkü olağan yıkılıp yıkılıp yeniden ayağa kalkmak"
Yalan bile olsa umutlu olmak lazım, yalan bile olsa sevildiğini düşünmek lazım, yalan bile olsa birinin seni çok sevdiğinden emin hissetmek lazım, öbür türlü mutsuz oluyorsun, kimse yok, umut yok, üretkenlik yok, sevinç yok. Bomboş bir hayat.
11 YorumlaBunu yaşamıştım o an hevesim gidiyor ama pes etmiyorum önemli olan da pes etmeden devam edebilmektir.
53 YorumlaSinir bozucu ve insanı yerin dibine sokan bor şey hele de çevren senin emek verdiğini biliyorsalar onlar da tuzu biberi oluyor. Ha tabi çevre her zaman o kadar önemli değil insanın kendi vicdanına verdiği hesap zor.
12 Yorumla
+1 yılKötü bir duygu uyandırmıyor. Anlık üzülürüm ama tüm hayatıma yaymam. Çabamın boşa gitmeyeceği alternatifler denerim pes etmem. Kısmet değilse ne yaparsan yap olmaz engel çıkar akışa bırakmak gerek bazen🌺
12 Yorumla- +1 yıl
Bıraktım gitti aksın gitsin 🌸
- +1 yıl
Süpersin🌺
Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Çok çalışırım uğraşırım kolay kolay pes etmem bir iş için. Olmayınca üzülüyürom o ayrı konu ama en azında çaba gösterdiğim için üzülüp, ruhdan düşmüyorum.
12 Yorumla
+1 yılBazen ne yaparsan yap olmaz. Ama herkesin hayatında bir kırılma noktası olduğunu düşünüyorum. Yükselmek için dibi görmek lazım bence.
24 Yorumla- +1 yıl
Kendini bulabilmek için bazı şeyleri kaybetmen lazım.
- +1 yıl
Hayatında sevdiğin bir sürü insan olsa bile hikayenin ne olduğunu sen biliyorsun. Böyle böyle güçleneceksin.
Başta bir çaresizlik hissi alıyor insanı ama sonradan aslında olmadığı için şükür ederken buluyor kendini. Bazı şeyler sadece bazen olmuyor.
12 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 585 cevap paylaştı. Hüsrana uğruyorsun sonra acıdan uyuşuyorsun bir saatten sonra boş ver diyorsun öğrenilmiş çaresizlik içinde yaşıyorsun
11 YorumlaBöyle bir şey hissettiriyor
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 814 cevap paylaştı.
+1 yılOlmayacak hedefe odaklanırsan sonuç tabiki başarısız olur Fakat şu da var gerçekten vazgeçtiğin an ne istiyorsan o gelip seni buluyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Aslında değil Üzerine çok düşünce fazla enerjin istediğin şeyi kaçırıyor. O yüzden olsa da olmasa da havasındayım saldım kendimi umrumda bile değil hiçbir şey Senin olan sana geliyor zaten O yüzden zorlama Aslında aradığın şey çoğu zaman burnunun dibinde bulunuyor ve göremiyoryuz
Kişilik & Karakter konusunda 8,2b cevap paylaştı. Başka türlü çabalıyorum. Ben kolay kolay vazgeçmem.
10 YorumlaGerçekten sevdiğim hiçbir şeyden vazgeçmedim. Ara verdiğim oldu ama tamamen vazgeçemedim. Bazen doğru karar, bazende yanlış karardı.
12 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yılDemek ki yeteri kadar istememişim ya da gerektiği kadar çok üzerine gitmemişim der ve kendimi geliştirerek devam ederim
11 Yorumla Gitmeyi bileceksin ne kadar çabalarsan çabala olmadığını anladığında gideceksin o zaman sen kazanmış olacaksın
12 YorumlaKendimi çaresiz hissettiğim nadir anlar oluyor o zamanlar. Koca bir boş vermişlik. Çay demliyorum, başa dönüyorum.
12 YorumlaHevesim kaçar ve tam vazgectiğim anda istediğim şey gerçekleşir
10 Yorumla
+1 yılEfkar yaptırıyor senin gibi.. İyi şeyler hissettirmiyor
10 Yorumla
+1 yılNasibim değilmiş diyorum. Çünkü elde etmek için zorladığım şeylerde elde ettikten sonra hüsrana uğradığım çok oldu. Bir noktaya kadar çabalarım evet ama pes etmeyi bilmekde gerekiyor bir noktada bence
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılPek takılmam, diğer hedeflerime odaklanırım.
11 Yorumla Ben vazgeçer çabalayacak başka bir şey bulurum😅
12 Yorumla
+1 yılOlanda da olmayan da hayır vardır diyip geçiyorum
11 YorumlaHayal kırıklığı
41 Yorumla
+1 yılBu durum benim modumu ve hevesimi kaçırır gibi yapıp sonra kendime diyorum pes etme kaldığın yerden devam et.
40 Yorumla
+1 yılBenim çabalayarak elde edemediklerini başkalarının hiç çaba göstermeden elde etmesi kadar kötü olacagini dusunmuyorum çünkü çaba gosteririm olursa bir hayir olmazsa bin hayir ararım bakarım ki birileri kilini kipirdatmadan o şeyi elde etmiş işte orada başka şey vardır diye düşünürüm
10 Yorumla
+1 yılOlmadığını alenen gördüğüm şeyleri direttiğim zaman kader hep kalemini batırıyor be ısrar mısrar etmiyorum ben de artık 🤦🏻♀️ kaderin bizzat gösterdiklerine gözümü kapamıyorum
10 Yorumla
+1 yılKötü bir duygu yaratıyor ve içimi afakanlar basıyor can sıkıntısından. Ama ölüme çare yok, o yüzden yapacak bir şey yok. Başını eğip kabul edeceksin durumu.
10 Yorumla
+1 yılBuruk bir tebessüm oluşuyor içimde. Kısa bir süreliğine "saldım çayıra Mevla kayıra" kafasında dolaşıp kendime gelince devam ediyorum kaldığım yerden.
10 Yorumla
+1 yılO kadar çok yaşadım ki bunu, artık bazılarından vazgeçebiliyorum vazgeçmediklerimi erteliyorum sonra kaldığı yerden devam zorlamaya
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılBir kaç çabamdan sonra pes ediyorum. Başarısızlığı pek sevmem ama elimden geldiği kadar diyorum bazen. Bende efkarlanıyorum.
10 Yorumla Olmuyorsa olmuyordur, her sebebin altında bir hayırlı sonuç vardır. Her çabamız lehimize olacak diye bir kural yok
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 402 cevap paylaştı. İşleri tersine çeviriyorum, yapmaya değil yıkmaya çalışıyorum sonra oluveriyor
10 YorumlaÇabaladığım süre boyunca başaramadığım pek fazla bir şey yok
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,4b cevap paylaştı. Bir duygu uyandırmıyor ve bunu çok defa yaşadım ama yine de ayağa kalkıp devam ettim
10 Yorumla
+1 yılElimden geleni yapmış isem yani vicdanen rahat isem kader der geçerim.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayal kırıklığı yaşatır biraz da depresyona girerim
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayalkırıklığı oluyor ama hayat bu zaten her istediğimizi elde edemiyoruz..
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 443 cevap paylaştı.
+1 yılÇok istediğim bir konu ise hırs yapıyorum ve çabaya devam
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. İşle ilgili ise üzülüyorum özel hayatsa artık nasip diyorum..
10 YorumlaO kadar iğrenç bir duygu ki çavalarsın hak ettiğini düşünürsün ama olmaz işte tam o dakika pes edesim geliyo
11 YorumlaDibe batıyorum.
Aynı şey için defalarca dibe battıysam bir daha başlamaya gücüm olmuyor.10 YorumlaÇabalamaktan o kadar çok yoruldum ki boş verdim artık
10 Yorumlaİnsanın cesareti ve risk alma isteği kırılıyor tabii haliyle..
10 Yorumla
+1 yılÇok çabalamıyorum. Mücadelelerimi doğru seçmeye çalışıyorum. Her şey için kavga vermek insanı yorar.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı. Vardır bunda da bir hikmet der besmele çeker yoluma devam ederim.
10 Yorumla
+1 yılinanılmaz hayal kırıklığı yaşarım
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 797 cevap paylaştı. Çok kötü hiss etdiriyo ama olmuyosa da zorlamam fazla
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,1b cevap paylaştı. Kalp kırıklığı beraberinde tükenmişlik duygusu
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
m +1 yılKötü bir hal alıyor ve zincirleme günlere değişiyor
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılOldukca moral bozucu. Pes edesim gelir ve o anlik ettigimi zannederim ama onemli ve halledilmesi gereken bir seyse enerjimi toplayip yilmam. Eninde sonunda donerim hedefime.
00 Yorumla
+1 yılCok kırıcı oluyor. Hayat bazı insanlar için böyle işte.
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
+1 yılTüm o süreci değerlendirmek ve hataları tespit etmek oldukça yorucu..
10 Yorumla
+1 yıl
böyle hissettiriyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen öyle yok kader böylemiş ya da hayırlı olan değilmiş demem yapana kadar çabalarım baktım olmadı gene yaparım ama başka bir şeklide.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılZaten çabalayan kazanır
Cevap sahibi+1 yılBoşta olsa bile
Gizli Üye(25-29)+1 yılO işten soğurum vazgeçerim içimde hep bir ukte olarak kalır
10 Yorumla
+1 yılhiç bir şey imkansız değildir sadece zaman alır
00 Yorumla
+1 yılBir süre sonra boş veriyorsun, gelişi güzel yaşamaya bakıyorsun.
00 YorumlaZafere giden yolda çile kutsaldır
12 Yorumla- Devamını Gör (46)
Devamını Gör(91)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Hayatta bazen ne kadar çabalarsanız çabalayın, istediğiniz sonucu elde edememek nasıl bir duygu uyandırıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım