İnsan evladı en çok seçtiklerinden mi yara alır yoksa vazgeçtiklerinden mi? Bir de mecburi vazgeçiş var ki ölümden beter.

İnsan evladı en çok seçtiklerinden mi yara alır yoksa vazgeçtiklerinden mi? Bir de mecburi vazgeçiş var ki ölümden beter.

Vazgeçtiğinin sana diyeceği, yapacağı bence umrunda olsa vazgeçemez insan. Ama seçtiklerimiz kendi elimizle hayatımıza dahil ettiklerimiz oluyor. Ve bizim izin verdiğimiz ölçüde yakıyor canımızı. Tam da ona gösterdiğimiz en hassas yerden vurarak.
Seçtiklerimize dikkat edelim ki gün geldiğinde vazgeçmeyelim..
İkisinin de kaynağı yine insanın tercihi değil midir zaten. Kişi iradesi ile hayatına alınca sorunlar silsilesi durumu ortaya çıkınca aldığı gibi de çıkarmayı bilmeli. Zor olur evet ama onca insanın içinden eleye eleye birinde duraksıyorsun güvenmek istiyorsun lakin olmuyorsa insanın kendisine olan saygısına karşı bile hayatından çıkarması daha makbule geçer. İnsanı uzen durum bence kazandığı veya kaybettiği insanlar değildir, kendi kararlarını ile bir yola çıktığı insana bu denli guvenmenin sebebini kendine sorar ilk neden böyle oldu neden böyle yaptım diye kendisine kızar insan. Bir insan ilk kendini sorgulamalı ben hangi konuda gardıma yenildim de bunlar oldu demeli insan bu olmadıkça sorun çıkıyor işte.
Kendi tercihinin sonuçlarına katlanmak zorunda olmak kadar acı bir şey yok. Evet bir yerden sonra bırakıyorsun ama o sınıra gelene kadar da epey eksilmiş oluyor insan.
"Kendi tercihinin sonuçlarına katlanmak zorunda olmak" nokta atışı, can yakıcı cümle.
Önce seçip sonra vazgeçmek zorunda kalmak üzer İnsanı.. Türlü hayaller kurup Bir çok şeyi Onun üzerinden planlıyorsun çünkü.. Bir gün biteceğini düşünmeden, Hep yanında olacakmış gibi yaşıyoruz.. Dur durak bilmeden her şeyimizle...
böyle birinden vazgeçmek, Vazgeçirilmek, Bunu yapmak zorunda kalmak Kolay değil elbette..
Çok güzel özetledin üstad.
teşekkür ederim üstat..
rica ederim üstadım..
Cevap
17Cevap
Bence ikisi de üzebilir.. ama duruma göre değişir.. mesela yanlışı seçince de üzülür insan.. aynı şekilde doğru şeyden vaz geçmek de üzebilir.. bazen de zorunda kaldığın için çaresiz kaldığın için vaz geçersin.. ama eğer bir şey sana zarar veriyorsa ve vaz geçiyorsan o zaman mutlu eder
Onu asla kesinleştiremeyiz. Seçimleri ve vazgeçtikleri konusunda olasılıklar var ve deneyimlediği kadar emin olabilir insan.
Seçtiklerinden vazgeçer insan.
Seçtiklerimiz vazgeçtiklerimizin fragmanı gibidir.
Nasıl olsa bir gün diyorsun..
İnsan işte üzülmek için bahane arar. Kötüyü yaşamak bazen iyidir. İleride acı vermez.
Aslında ne seçtikleri ne vazgeçtikleri.. Kişiyi üzen karar alırken ki gösteremediği dirayet, farkındalık, sezgi..
Nasıl olabilir ki bu? Vazgeçerken ya da seçerken nasıl dirayetli olunabilir? Sezgiler de yanıltır insanı
Sezgi çok yanlış algılanıyor.. Duygularını, arzularını işin içine katmadan aldığın her kararda sezgilerin devreye girer.. Bu dünya bir sistem üzerine kurulu.. Bu sistemin en büyük oyunu duygularımıza kapılıp gitmek.. Bizzat tecrübe ettikten sonra bu durumu aydınlandım denebilir..
Daha açıklayıcı oldu.. Teşekkür ederim yone.
Seçtiklerimiz belirli bir zaman zarfından sonra vazgeçtiklerimiz olmuyor mu? İkisi de üzmez beni. Ben seçtim ben vazgeçiyorum.
İşte özgürlük bu!
✌️✌️
Benim için seçtiklerim ben vazgectikten sonra dönüp üzülmem seçtiğimden vazgeçtiysem zaten çoktan bitmiştir tüm ilişkilerimde böyleydi, vicdanımın kafamın rahat etmesi icin iyi bir şekilde bitiririm, çok şükür hiçbir pişmanlığım yok.
Seçtiklerimiz daha çok üzüyor, ne de olsa vazgeçtiklerimiz hep seçtiklerimizden değil mi¿
En can yakanı da bu maalesef.. Önce seç, sonra sev, sonra vazgeç. Yap, işlet, devret gibi oldu. 😂😂
İnsanı en çok sevdiği üzer. İnsanın canını başkaları yakabilir fakat kalbini sadece sevdiği acıtır.
Seçtikleri üzer tabikiide yanlış şeyleri seçmek kötü sonlar yarata bilir. Bir şeyden vaz geçiyorsak demeki o işde bir iş vardır
Bence insanı seçtiklerinden ya da vazgeçtiklerinden olan beklentileri üzer.
Neticede de, o beklenti içinde olunanlar vazgeçtiklerin ya da seçtiklerin. İşte, seni en çok hangisi üzer?
Ama mesela genel beklentileri var insanların. Bence mevzu sadece vazgeçmek ya da seçmek değil. İnsanın bence yapısı gereği her şey için bi beklentisi bi umudu var. Mesela tadını bilmediğimiz bi kurabiyeyi dış görünüşü için alırız kendimizce de bi beklentiye gireriz. Belki güzel olur belki de bizi cezbetmez. Bence genel olarak bizi üzen şey beklentilerimiz.
Olabilir makûl.
Hani bi söz vardırya seçtiklerin vaz geçtiklerine değsin diye aslında ikiside aynı orantıda can yakar
Mecburi vaz gecis diye bir sey yoktur bana göre elimden (zorla) alinmis seyler vardir. Ve bu beni en cok üzen sey oldu hayatimda.
Seçtikleri üzer. Ders alıp yola devam etmek gerekir. Bataklığa sağlanıp kalmanın bir anlamı yok. Vazgeçtiklerimiz de seçimlerimizin sonucu netice de.
Seçtiklerinden birgün gelir vazgeçersin her şey insan için bence, hayatı belli bir kalıba koyup bazı şeyleri gözümüzde büyütmemek lazım.
Seçtiklerini vazgeçerler.. her ikiside olasılıkları var. Yani en çok üzen şey olay durumuna bağlı.
Vazgeçtiklerim hiç üzmedi beni. Tercihlerim üzdü genelde.
Sectiklerinin karakterine bagli. Uzmeyedebilir deger bilen biri ise.
Seçtiğim yanlış çıkarsa, nasıl böyle bi hata yaptım diye üzülürüm. Vazgeçtiğim o an silinir.
İnsanı en çok seçtikleri üzer; çünkü her vazgeçiş de bir seçimdir.
Seçtiklerinden vazgeçtiği zaman üzülür insan.
Mecburi olarak yaptığı her şey üzer. İkisi arasından ise en çok vazgeçtikleri üzer.
Kendi seçtiklerim beni üzmedi ama beni seçenler üzdü. Vazgeçmiş olduklarım kurtulduğumu düşünmüş olduğum kişiler.
vazgeçmek zorunda kaldıkları yani bir nevi seçimleri
seçtikleri üzer sonra da vazgeçersin onlardan
Eğer vazgectigin sectigine deyiyorsa üzülme ama vazgectiklerin sectigine degmediyse o zamn sectigin senin sınavın olur
vazgeçtiklerinden çünkü vazgeçtikten sonra kötü anıları hatırlamazsın hep iyi anıları hatırlarsın hele ki içinde ukte kalmışsa
Seçtiklerimiz bazen bizi yanıltabiliyor.
maalesef
Bence bir insanı daha çok seçtikleri üzer
Çok acıda olsa böyle
Tabikii seçtiği dangalaklar 😂
Seçip sonra vazgeçmek zorunda oldukları
Vazgeçtikleri.
Vazgeçmek zorunda kalmak daha çok üzer.
Hiç vazgeçmedim ki
Vazgeçtikten sonra üzülmem seçtiklerim üzdü
vazgeçmek zorunda kalmak..
İnsanı seçtikleri üzer.
Seçtikleri için vazgeçtikleri olabilir