Fiziksel olarak bakarsak olaya haftada 3 gün yüzmeye gidiyorum, düzenli yürüyüş ,egzersizler yapıyorum, yediklerime dikkat ediyorum, sağlıklı besleniyorum, pilatese de gitmek istiyorum aslında bakalım uygun zamana göre. Kültürel olarak bakarsak hergün gazete okurum takip ettiğim köşe yazarları var ayda en az 3 kitap okumaya çalışırım. 2. yabancı dil için bir kursa yazılmayı planlıyorum, araştırma yapıyorum. Güzel filmler olunca sinemaya giderim, onları da takip ederim. Mesleki olarak araştırmalarım var ayrıca tabi ki. Manevi olarak da yaptıklarım kendime kalsın :=) Ha faydasını görme kısmına gelince hepsinin faydası olur, kendine güvenin olur, hayata tutunursun, sağlıklı olursun, mutlu olursun, . Ha birde varsa ömrüne ömür katan bir sevdiceğin onu da katarsın bu aktivitelere. bunlar yeterlidir insanın mutluluğu için. bizzat tecrübelerime dayanarak konuşuyorum. ki burda bu sporları yazdım diye bunları yapmalısın anlamına gelmiyor istediğin sporu yap, ama bişeyler yap sağlığın için, istediğin filmi izle sana katkı sağlayabilecek, istediğin kitabı oku ilgini çeken, sevdiğin dili öğren. Hayat zaten kısa bilinç olmak lazım, gerektiği gibi dolu dolu yaşamak lazım.
00 Yorumla
+1 yılKitap oku demem, zihin açıcı kitaplar oku derim, Harry Potter falan okumasanız da olur. Bunun dışında epey ansiklopedi devirmek lazım. Hobiler olması lazım. Bu tenis olur yüzme olur ıvır zıvır. Satranç olur mesela. Ben doğa yürüyüşlerine ve dağcılığa meraklıyım, geziyorsun keşfediyorsun. Yaşadığın dünyayı gezip tozucan ama alışveriş merkezleri gibi kapalı piyasa yerlerine değil, doğal güzelliklere gidicen. O zaman dünyayı daha çok seviyorsun, dünyayı sevdikçe hayata bakışın da değişiyor. Gez yani, paraya gerek yok, yürüyerek gez, bisikletle gez, gidilmeyen yerlere gitmeye çalış. Dil öğrenmeye bak, dil öğren derken Tarzanca konuşmak hedefinden kaçın, o dilin gramerini de kökenini de kapmaya bak ki gerçekten öğren. O dilleri kıyasla incele, farklı kültürlerle tanış, ayrımcılık diyorsunuz ama sizinle aynı dini siyasi inançtan olmayan kişilerle yakınlaş mesela, başka çevrelere bir bak çık. Tek taraflı işlerden kaçın gelişirsin. Ama bazıları gibi dünyadan bihaber, anca Plevne Savaşı GAzi Osman Paşa edebiyatlarıyla yaşarsan gelişemezsin
00 Yorumla
Kişisel gelişim kitaplarından uzak dur mümkünse. Onlara harcayacağın zamanla doğru dürüst şeyler oku, başka başka hayatlara tanıklık et. Sana ilham verecek şeyleri o içinizdeki öküze oha deyin tarzı kitaplar değil, insanı anlatan kitaplarda bulabilirsin. İnsanı anlatmasa da olur, yine de bulabilirsin.
Yabancı dil kas. Açıklamaya bile gerek yok bunu.
Dünyadan haberin olsun. Burdaki gençler çok tatlı, hiçbi şeyden haberleri yok nerede yaşıyolar bilmiyorum.
Spor yap. 30lardan sonra oram sarktı buram pörsüdü diye geziyolar. Mutluluk için spor şart, birçok insandan duymuşsundur o spor sonrası yorgunluk hissi bağımlılık yaratıyo.
Gez devamlı. Ülke dışına çıkamıyosan ülkeni, şehir dışına çıkamıyosan şehrini. Bi turist geldiğinde şehrine onu gezdirip bilgilendirebilcek kadar bil yaşadığın yeri.
Kendini bil, kendini sev.
Böyle.59 Yorumla- +1 yıl
Hepsi tamamen palavra. Medyanın bu tarz ürünleri pompalaması yüzünden yazar diye geçinen tipler para kazanıyor. İnsanlar bunları okuyup kitap okuduklarını sanıyorlar. Kattıkları hiçbir şey yok, içinin sesini dinleyen herhangi bi insan o saçmalıklara başvurmadan da hayatını düzene sokabilir.
ilk olarak klişe kitap okurum, araştırırım merak ettiğim ya da güncel konuları.Ayrıca en öenmlisi çevre yapacaksın ama kastettiğim kafa dengi bir çevre değil her kesimden insanla tanışacaksın ne kadar çok insan tanır ve hikayelerini dinlersen o kadar da tecrübe otomatikman gelir
32 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
+1 yılSoru çok geniş zamanlı olmuş, kimi mesleki anlamda yönlendirmelerde bulunmuş , kimisi insan ilişkileri sosyal yönüne değinmiş. Şahsi fikrim soru gibi geniş zamanlı olucak, Amaçlarının ve hayallerinin peşinden koştuğun sürece zaten istesende istemesende kendini geliştirmiş olucaksın. Bir enduro motor ile (BMW 1200gs gibi..) sevgilimle dünya turuna çıkmak gibi bir hayalim var ve bunun için yapmam gerekenleri biliyorum (ekonomi, dil , dünya , doğal yaşam ) Bu soru bile senin kendini ne kadar geliştirdiğini ve ne kadar geliştirmek istediğini gösteren bir unsur harika gidiyorsun SAYGILAR...
00 Yorumlamadem sosyallikle kısıtlandık, o zaman gezmektir cevabın. hatta sana en çok ufkunu açacak şeyi söyleyeyim; alıp başını çık yurt dışına fırsatın varsa gezini uzun tut ve sakın otellerde kalma. hostellerde kal ve diğer gezginlerle tanış, klasik olarak şehri gezip gör ama daha çok oranın halkıyla iletişime geçmeye çalış. ne kitaplar ne filmler, bi insanı en yoğun geliştirecek olan budur, ama en zorudur da aynı zamanda..
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 304 cevap paylaştı. Sosyal olarak mesela sevdiğiniz sporlarla ve hobilerle ilgili etkinlikler ve kurslar olabilir. Ama bunları yapınca da kısa bir süre yapıp bırakmamak lazim. Çünkü bazı insanlar sırf zevk için bir şeylere başlayıp kısa bir süre sonra bitiriyorlar. Bence spor yada hobilerde bir yerlere gelebilmek için ve çevre edinebilmek için uzun bir süre motive olup devam ettirilmeli.
00 Yorumlakitap tavsiye ederim bende hatta bir kaç isim versem sanırım daha iyi olur..dokuz yüz katlı insan(hem psikolojiyi hemde tasavvuf'u içerir)richard bach'ın martısı.gündüz vassaf-cehenneme övgü.oruç arıoba-de ki işte.jack london-martin eden(dünya klasikleri okumak insanları ve kendi duygularını tahlilde çok faydalı olur ve sıkılmadan okursun)eric from kitapları vs vs..ve arada bir kenara çekilip kendini dinle,ben napıyorum,neden bu konumdayım,ne istiyorum gibi..meditasyon yapmanı öneririm onun faydasıda çok.
00 YorumlaKişisel gelişim kitapları okuyabilirsin. Psikoloji üzerine kitaplar okuyabilirsin. Ayrıca özellikle kitap oku dememin tek sebebi içindekileri okuyup kendine en uygun payı çıkartıp özümseyebilmen. Haricinde güvenilir kaynaklardan kendini geliştirmek istediğin her hangi bir konuda araştırma yapabilirsin. Artık internet bir çok şey için rahatlıkla kullanılabiliyor üstad..
00 Yorumla
+1 yılbilimsel araştırma ve makaleleri takip ediyorum belgesel izliyorum kitap okuyorum insanlarla diyaloglar kurup farklı düşünce yapılarına sahip olmaya çalışıyorum bir çok şeyi farklı algılamaya çalışıp değişik yönlere yönelmeye uğraşıyorum ve doğru bilgiyi almak için farklı kaynaklara başvuruyorum
10 Yorumla
+1 yılhaberleri takip etmek en azından gazetelerdeki başlıkları okumak bile yeterli bir bakıma gündemden haberdar olmak için kendimizi geliştirmeye gelince muhakak bir ilgi alanımız olmalı ve bunu en iyi seviyeye taşımalıyız ne olursa olsun ve en azından hiç zamanı olmayan bile ayda 1 kitap okuyabilmeli ki farklı görüşleride öğrensin.
03 Yorumla- +1 yıl
her düşünceden insanı okumak her bakış açısıyla bakmak gerektiğine inanıyorum.
- +1 yıl
her bakış açısından insanın düşüncelerini öğrenmek dünyaya her pencereden bakmak istiyorum.
Gelişimim için deneyim sahibi olmalıyım, diyerek yola koyuldum... Deneyim, adı üstünde, denemek, yaşamak, hata yapma riskini göze almaktır... Hatta, hata yapmadan tam bir sonuç değerlendirmesi de yapamaya bilirsin.. Denemek ve hata yapmak tavsiye edebileceğim tecrübelerimdir... kısa ve öz olarak budur.. :))
10 Yorumlafiziken geliştirmek için bol spor, zihnen ve mental olarak geliştirmek içinse bol bol okumak ve araştırmak, insanlarla fikir alışverişinde bulunmak, kafa yormak, herşeyin nedenini, problemlerin çözümünü aramak vs.
00 YorumlaElimden geldiğince her şeyi öğrenmeye çalışıyorum. Aklınıza gelebilecek her şeyi. En işe yaramaz dediğiniz şeyi bile. Gözlem yapıyorum sürekli. Etrafımda olup bitenleri, insanların birbirine karşı tavırlarını davranışlarını konuşmalarını. vs vs
00 Yorumlaahmet şerif izgören avucundaki kelebek bu kitabı oku veya videosunu izle zaten 1 saatlik bir video ile tüm kitabı anlatmış gibi bir şey kendini geliştirmenin ucu bucağı yok sadece bir alan seçmeli ve uzmanlaşmaya çalışmalıyız...
00 Yorumla
+1 yılTv de salak diziler ve Nette fasa fiso sitelerde vakit geçirme yerine değişik konulşarda dğişik yazarların farklı kitaplarını okumak çok faydalı..Şu an elimde..Yakın Tarihin Gerçekleri...İlber Ortay lı nın çok güzel bir araştırma kitabı var..
02 Yorumla- +1 yıl
Kesintili olarak parça parça işte, arabada, evde günlük 4 - 5 saatim nette geçiyor...Kalan zamanım kendime ve diğer dostlarıma harcanıyor...İşte cevap..
hangi açıdan geliştirmek ? Her insan aynı tablodan aynı sonucu cıkartamaz göreceli sorulardan biri daha.
02 YorumlaGidip yurtdışı gör derim. Kültür farkını ve yaşam standartı farkını daha iyi anlarsın. Çok iyi bir tecrübe.Neredeyse her alanda farklılar...
00 Yorumla
+1 yılgünde bir kaç saat bilgisayara bağlıyorum... data aktarımı uzun sürüyor
00 Yorumlabody yapıyorum. koşuyorum. şinav çekiyorum barfiks çekiyrum. öyle yani. belli bir gelişme oluyor ama devamlı yapmak gerek.
00 YorumlaŞahsen konser , tiyatro , sinema gibi aktiviteleri sürekli gerçekleştirmekteyim. Tiyatro günümüzde pek fazla ilgi gören bir alan değil. Hele ki doğaçlama şovlar insana çok şey katabiliyor.
00 Yorumlaçocukluğumdan beri biyerlerde çalışırım paraya ihtiyacım olmasa da bu beni ticari ilişkilerde yetişridi oturmayı kalkmayı ticareti böyle öğrendim...
geri kalan şeyler okumakla ve gezmekle oldu.00 Yorumla
+1 yılinsanlara yağcılık yapma kendin ol, her insana yardım etme, herkese arabanı verme, biraz kötü olsun insanlarla aran onları göre göre bişiler edinirsin hayatına.
00 Yorumlakitap okuyorum farklı fikirde olduğum insanlar ile tartışıyorum tahammül sınırlarımı zorluyorum deneme yazıyorum. kendimi eleştiriyorum
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 309 cevap paylaştı. Kişisel gelişim kitaplarını okumayı bıraktım mesela, en büyük adımda bu oldu sanırım.
00 Yorumla4 temel araç var
1-spor
2-müzik
3-kitap,belgesel
4-sosyal çevre00 Yorumlayaşıyarak görerek.. İnsaan en iyi bu şekilde öğreniyor gelişiyor.. Hergün yeni bişey öğreniyorum...
00 Yorumla
+1 yılinternetten araştırırım vöğrenmek sitediğim şeyi bilen birisine danısırım
00 Yorumlakişisel gelişim kitapları okurum, adnan hocayı dinlerim
00 Yorumlaİnternet'e gir bilmediğin ne varsa araştır oku takip et.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılpsikolojiyle ilgilenince hayata bakışın değişiyo. kişisel gelişim kitaplarından uzak dur boş yere gaz verir ama psikoloji candır. ayrıca yabancı dilimi geliştiriyorum
12 Yorumla
+1 yılGörüşüm karşıtı kitaplar okurum internetten sürekli tarihsel bilgiler araştırırım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılher etkinlikte bulunmak. bilhassa yasadığın sehirdeki üniversite etkinlikleri
10 YorumlaKurslara katıl mutlaka :) Hobı edınmeyı dene :)
23 Yorumla- +1 yıl
deniyorum aslında nasıl arkadaşlarım varsa bu tür kurslara benimle gelmiyorlar veya hobileri kısıtlı bu sene ingilizce kursuna beraber gideceğim birisini buldum bir de bir tanesiyle tenis öğrenmeye başlayacağım vazgeçmemişse :) bir de dağcılık ve kamp gibi bir kulüp var ona katılmayı planlıyorum tek başıma.Onun dışında pek aklıma bir şey gelmiyor
- +1 yıl
dağcılık zevkli ama zordur.ingilizce mutlaka geliştir.tenis gerçekten çok zevkli...üçüde ilgi alanım...ilgileniyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılzati çok gelişkin olan zekamı,baş ağrılarıyla kendiliğinden düşürmemeye çalışıyorum.;)
11 Yorumlaİnanılmaz çok kitap okuyoruum
410 Yorumla
+1 yıltabiki spor sağlam kafa sağlam vücut.
00 YorumlaDedikoduculardan uzak kal. Geliştiğini göreceksin.
00 YorumlaKitap okumak
Kitap okumak
Gezmek00 Yorumla
+1 yılİçki içiyorum içiyorum güzelleşiyorum =D
00 Yorumla
+1 yılhergün 50-60 bazen 70 mekik 30 40 şınav
00 Yorumlabol muhabbetli ortamları terketmemek
00 Yorumlafilm izle araştır kitap gazete dergi oku
00 YorumlaNe yapıyorsam hayattan zevk almak için yapıyorum.
00 Yorumlanet
10 Yorumla
+1 yılhergün yatı uyuyorum napıcam
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 589 cevap paylaştı.
+1 yılfilm izliyorum .
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbulmaca çözerim.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı. Git kitap oku :)
00 YorumlaHiç
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkitapp
10 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne