Sizce umudumu nasıl korurum?

Biraz uzun ama içimi boşaltmak istiyorum. Yakında 40 yaşıma gireceğim. Doktora eğitimim biteli biraz oldu ancak torpil ülke şartları vs ne kadro ne de uygun iş bulamadım. Kariyer olarak sıfır gibiyim üstelik bunca emek ve eğitime rağmen. Evlilik de çok isteyip çabalamama rağmen uygun biri hiç denk gelmedi. Parasızlık kariyer den ötürü tatminsizlik üstüne yalnızlık.. Eleştiriler olabilir ancak ne seçtim ne de çok eledim. Arkadaşlar uygun iş ve eş için 6-7 yıl didindim. Olmayınca olmuyor çok yoruldum. Bu süreçte benden 10 yaş ufak kardeşim evlendi abim evlendi iki çoçuğu oldu. Lisede ders çaliştırdığım arkadaşım memur oldu vs. Dua da ediyorum namaz kılıyorum sebeplere de uyuyorum. Ben yaşlandım ama hayatım hep aynı. Şu an hayatımda olan 2 arkadaşim sildim zira iyi gün dostu sanirim onlar da. 2-3 yaşıt kuzeni m var hiç aramaz arasam benden bekler. Yani çok yalnızım.. Ailemle ilişkim de iki yıldır kötü kardeşim evleneceğinin benden gizledi üstelik hiç sebep yokken ve bayağı da nankör ve saygısızlık yaptı. Abim ise ayda 80 bin civarı maaş almasına rağmen bu durumda laptop almama yardım etsin istedim en fazla 6 bin veririm dedi ve şu an onu da sildim bsn zamanında işim varken Hep yardım etmiştim. Kısacası ben neredeyse hergün ağlar oldum bunu abim de bilio ve benden 10 bin TL'yi esirgedi. Herkesi sildim hayat bana hiç adil davranmadı lütfen bana akıl verin

Sizce umudumu nasıl korurum?