Bir şeyin olmasını çok istiyorum ama olmuyor çok dua edip ibadet ediyorum. Sadaka veriyorum, hayrı ve şerri ile istiyorum hepsine razıyım ama olmuyor.
Allah'a inandığım için içimdeki umut bitmiyor sebepsiz olmayacaksa neden bekliyorum yoruluyorum. Neden umut veriyorsun. Sabır derseniz her geçen gün aleyhime işliyor. İlerde olacaksa zaten olmasın. Ama bu içimdeki umut bitsin istiyorum olmayacaksa Allah neden boşuna ümitlendiriyor
Allah'a inandığım için içimdeki umut bitmiyor sebepsiz olmayacaksa neden bekliyorum yoruluyorum. Neden umut veriyorsun. Sabır derseniz her geçen gün aleyhime işliyor. İlerde olacaksa zaten olmasın. Ama bu içimdeki umut bitsin istiyorum olmayacaksa Allah neden boşuna ümitlendiriyor
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ne güzel işte keşke bende olsa eski yıllarim bitirdim deprem gecesinde desende gene yaptım Allah ibadet etmeyi biraktum deprem oldu başlamıştım
Velhasıl huzursuz umutsuzum
Umudunu taze tut istemek varsa Allah nasip eder senin dua etmen bilene nasip demekki Allah nasip edecek dua et
Sabır et Allahdan umit kesilmez..
belkit istedin sey senin için hayırlı değildir
Hayırlı olmasa da olması gerekiyor, gerekirse şerri ile olsun. Olmamasının üstünden 1 gün geçerken bile sıkıntıliyken 1 ay geçti hâlâ olmadı ve ama sebepsiz umut var
Tam olarak özel degilse ne icin dua ediyorsun?
Onu anca Allah bilir hayirli mi hayirsiz mi senin için
Her duaya cevap vardır bu cevap herzaman olumlu olmaz. Dua ettiğin şeye dikkat et hayırlısini iste en önce sonra bekle duam kabul olmuyo dersen yanlış olur duana cevap verildi belkide farkında degilsin. Allah seni bekletiyo dua edip bekliyosun çünkü senin için hazırladığı daha güzel seyler var demekki.
Kolay gelsin. Aynı durum aylardır. Bir yerde insan pes ediyor zaten... Umudunu kaybetme sen benim gibi olma yinede...
Umudu kaybetmekten ziyade dinden çıkma aşamasına geldim çok basit bir şeyin olmaması ve ben bunu Hayri ve şerriyle istiyorum razıyım sonuçlarına ama olmuyor
Bak dostum bende aynı durumlara çok düşmüş biri olarak yardım etmeye çalışayım. Şimdi hangi dine mensupsun bilmiyorum ancak islama inanan biri olarak hani diğer dinlerde de bu geçerlidir. Şimdi sen dua ettin, istedin diye olacak bir şey yok. Bunları yazarken pes etmiş biri yazıyor unutma. Ayrıca duanı düzeltmelisin şimdi her türlü olsun diyiyorsun ya asıl dua makbulü şudur. Hayırsızı hayra çevir, hayırlı ise ya da hayra çevirmeni istediğim muradımı bana yaz. Yazdığın muradı sağlıkla, kolaylıkla, rızanla, yardımınla, tez zamanda, müjdeli ve güzel sonuçla nasip et. Belki o şer olucak senin böyle duan bekleniyordur. ya da zamanı vardır. Hiç olmayabilir de. Yani yaratıcı yaratırken maalesef sen iste ben veririm garanti demiyor. O yazar biz yaşarız elden pek bir şey gelmiyor. İnan bana çok sinir krizleri geçirdim. Çok bağırıp çağırdım ama hep içime attım. Kimi zaman inancım sarsıldı ama şunu hep bilmek gerek. Yaradanın dediği oluyor. Müdahale bize düşmüyor. İnan bana ibadetimle de, kabahatimle de her türlü ben çok yalvardım. Sonra terk edilmiş gibi hissettim yaradan bıraktı sanki. Maddi, manevi, sağlık, huzur, mutluluk, sabır vs her şey gitti son 1 umut dedim o da yıkıldı. Ben en sonunda amaaaan dedim.
Bıraksam da bırakmasam da, her gün kendimi kessem de, ibadet etsem de, ağlasam da gülsem de yani ne yaparsam ya da yaparsak yapalım onun dediği olur bu çok keskin bir nokta. şu an artık son raktelerde bari elimde kalanlar gitmesin diye paronayaya girdim sonra aslında elimdekiler bile ona ait neyin tribine gireyim. Madem her dinde de en büyük emanetçi tanrıdır. Bizim her şeyimizi bilir. O zaman emanet edip çekildim artık. Bizler basitiz çünkü insanız. Hani dini videolarda örneklemeler olur o sahabe ki gibisinden abi onlara da pek bakma zaten kötü olanı neden örneklesinler. Mantıken iyi olan ve doğru olanı zaten din emreder insanlara yardım etmek gibi. Kötü olan nedir bile isteye birini öldürmek ya da zarar vermek. Hani günahın sevabın az çok fark etmez. Affeder, affetmez o da bizlik değil. İyi biri isen iyi yaşa gitsin. Elime geçse öldürürüm dediğim bir olayda bile büyük konuşmayayım ama elimi sürmem aslında. Orada da nefis ve şeytan giriyor devreye zaten. Sadaka, ibadet ne yaparsan yap o işi yaradan rızası için yap.
Hani pazarlığa giriyoruz bazen de boş ver değmez. Pazarlık etme sen olduğunca en basiti müslüman isen 1 cuma namazı, 1 sadaka ve bildiğin duaları oku kafanı dağıtmaya bak. Bir şey dile düşmüş ise vermeyi murad etmiştir derler misal. Onu garanti gibi diyenler var bir de. Hani o işte öyle değil belki bilinç altın oyun oynuyor veya istediğin şeyde nefsin istiyor. Umuda gelince bitmiyor, bitmiyor çünkü inanç var ortada ama umudun umursamazlığa geliyor artık. Bu yalan dünyada nere kadar savaş savaş diye kalıyorsun ortada. Bunu 6-7 aydır yaşayan birisi söylüyor. Psikoloji bir ara o kadar gitti ki cehennemde yanıyorum sandım. Şimdi mi versen de vermesem de napim elimdeki bir şey mi diyiyorum. Zaten elimde öyle bir durum olsa neler ister yaparım neler. Bunu paralar pullar düşünme. S... parasını pulunu. Hayatımı güzel idare edim bir şey gözümde kalmasın da isterim tabi. Hayırlı iş, eş, evlatta. Verse nimet vermese hikmet derler ben de dedim ki hikmeti nimete çevirme de senin elinde, hayırsızı hayra çevirme de.
Ben diğerleri gibi hayırsızsa olmaz dersem o zaman yaradıcının gücü yok demek gelir bana. Evren kainat vs vs onun elinde bir hayırsızı mı hayra çeviremeyecek :D komik gelir. Velhasıl kelam biraz akışına bırak dostum. İsyana da düşeriz, inkara da ama günün sonunda inancım kırılıyor korkusuna karşı demek ki var. Hani insanız elbette bu durumlara belki daha aşağıya düşecek aciz varlıklarız. Bu güne şükür de ve biraz da akışına bırak. Olacak ise 3 yıl sonra elinden ne gelir. Olacak ise 3 gün sonra elinden ne gelir. Savaşı bırak biraz rahatla artık. Sorgulayabilirsin, sinir stres gibi durumlar olabilir. Bu durumları çok daha pis ya da senden daha hafif atlatmaya çalışan da olabilirim ben ama şu bir gerçek. O tektir. Ben müslümanım ve bence Allah'tan başka ilah yoktur. Hz. Muhammed (S. A. V) onun kulu ve elçisidir. Yukarıda Allah'a inancından bahsetmişsin ama bunu okuyan diğer dinden insanlar anlasın diye yaratıcı yazdım. Affeder-etmez, verir-vermez, yapar-yapmaz bu böyle gider senden benden bir yere kadar gelir. Unutma senin ona ihtiyacın var ama onun sana ihtiyacı yok. Karışık ve zor işler. Umarım ikimizin de durumu düzelir.
Allah boşuna umut vermez demkki zamanı var ve bu Güzel bir şey, umutsuz olmak cok kotu
Ama o ilerde olsa da bana sıkıntı olur zaman sıkıntısi var
Pek anlayamadım aşk ilişkisi ve şu an olsun mu istiyorsun? Ya her şekilde de Allah en güzelini verir dua ederken Herşeyin en hayırlısını ver diye dua edin. Israrla olmasını istiyorsanız hayırlısıyla kolaylıkla tez zamanda olsun. Hayır değilse hayira çevir Allah'ım deyin
Hem Maddi anlamda hemde aşk ilişkisi ve manevi anlamda birkaç insanla yüzleşmek istiyorum haksızlığa uğradım
Allah'a havale et
Bende çok haksızlığa uğradm mecbur Allah'a havale ediyorum heleki manevi anlamda haksızlık olunca istedgn kadar yüzleş kötüyse yine onlar kazanıyor bu yüzden uğraşmaya değmez. ben o tür insanlardan uzaklaşmayı seviyorum seçiyorum. Daha sağlıklı
Elimden sevdiğimi de aldılar
Nasıl? Zorla biriyle mı evlendrdiler 🤣
Hayır ya. Bir daha vakit geçirmeme engel oldular bir nevi dolaylı olarak bir daha göremeyeceğim
Üzüldüm