bu aslında önemli bir konu, mesela bir insan öfkeyle başka bir insana ciddi zararlar verebilir hatta öldürebilir. ben bir çok insanı "zihinsel" dolayısıyle "sessiz, dingin" insan tanımının dışında görüyorum (neredeyse istisnasız) ve bu tarz insanları anlamadıklarını ve onların sabırlarını akıl almaz seviyede test ettiklerini ve/veya onlara zarar verdiklerini düşünüyorum. ve bu sabır taştığında ölümlerine bile neden olacak sonuçlar ortaya çıkabilir. böyle bir arkadaş grubunda çocuk vardı, ve aslında erkek güzeli bir çocuktu uzun boylu filan tüm serseri tipler bunun erkek güzeli olmasından kaynaklı "gay" vs olması gerektiğini düşünüyorlardı (kendilerince) ve direkt cinsel kimliğine saldırıda bulunuyorlardı. çokcuk en son birini bıçaklamıştı..
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Ben kimseden çekinmem. çünkü bir insanı kızdıracak bir şey ya da haksızlık yapmam. ama karşımda ki insan dengesiz ruh hastası ise anlayacağı şekilde davranırım.. nasıl hak ediyorsa.. bazen en sessiz insanların öfkesi aslında tehlikeli oluyor.
Çekinirim, kendimden de bilirim. Halikarnas balıkçısından da şöyle bir söz vardır; “Sabırlı insanların ağır ağır kabaran öfkeleri korkunç olur.” Kendim aniden sinirlenen biri değilim genel olarak, bir müddet dolmuş olmam gerekiyor. Bir kişi ile tartışma içerisindeysem kesinlikle ona göre davranırım. Ses tonunu yükselttikçe yüz ifadem değişir önce, hemen ses tonu yükseltmem ben. Baktım hâlâ devam ediyor, havada hâlâ yüksek desibel bir ses var.. o saatten sonra Allah merhamet etsin çünkü ben etmem.
bütün sorun bazı insanların neden "sabır" etmek zorunda kaldığıdır. insan zihninin bu kadar bilgi birikimi var ve "sabır" taşıran insanlara "yol" veriyor.. halikarnas balıkçısı nı okuyanlar sadece kendilerini kurtarır. değişimi gerçekleştirmez.
zaten bütün "okuyanlar" kendini kurtarmak için okuyor, fakat 3. dünya savaşı çıkarsa "okuyanlarda" kendini kurtaramıyacak yani "kötüyü" değiştirmek zorundasın bu "okumaktan düşünmeye" geçmektir.
Konuşsun diye yalvar yakar aylarca dil döken insanlar , sussun diye evi terk ediyor. Sabrın ve saygın yoksa, sevgin evlenene veya elde edene kadarsa sen kendini hiç adam yerine koyma derler adama.