İnsanın kalbindeki yük arttıkça, ruhunda birikmiş bulutların vicdanın yükünü alması daha kolaylaşıyor.

İnsanın kalbindeki yük arttıkça, ruhunda birikmiş bulutların vicdanın yükünü alması daha kolaylaşıyor.

Ben kimseyi kırmamaya dikkat ediyorum. çünkü biliyorum ki vicdan azabı çekerim sonra. ama bazıları da hak ediyor sonuna kadar. bu yüzden de en iyisi iletişimi kesmek sadece
Hiç kırmadan birini kırmadım hayatım boyunca. Kırilmaktan ödüm kopardı çünkü kimsenin yaşamasını istemezdim. Herkesi kendim gibi hassas zannederdim. Aile bireylerim dahil kimseye zararım olmadan çok fazla kırıldığım oldu. Ama hayat karşılığında onların da kırıldıklarını gösterdi bana. Karma ya da ilahi adalet nasıl adlandırırsanız. Hele çocukken yaşadıklarım... o yüzden vicdanım çok rahat. Çok değer verdim çünkü değere ilgiye sevgiye açtım. Karşılığında en narin yerlerimden defalarca kırıldım. Karşılık vermeyi öğrendiğimde sanki ilk kıran kendileri degilmiş gibi yine suçlu ben oldum. Bu hayatta her şey olabiliyoruz. Ama zorla sevilemiyoruz. Kırılmadan kırmayı öğrendim. Kendimi daha değerli hissediyorum. Çünkü insanlar buna alışık.
Ne güzel yazmissiniz öyle. Sizi çok merak ettim ama neyse, kırılmadan kırmayı öğrenmek gerekiyor hayatta; doğru!
Bu benim için öğrenmem gereken bir şey oldu. Aklımın ucundan dahi geçirmezdim sebepsiz insan kırmayı. Mantığım almazdı. Meğer insan ilişkileri için elzemmiş.
İstemeden kırdığımızda gözyaşı dökmem ama vicdanen üzülürüm peki ya değer verdiğin biri bilerek senin kalbini kırıyorsa yüreğini bildiği halde.
O zaman kanayan yarayı keser atarım.
Teşekkür ederim içten cevap için 😊😊
Böyle soru için de ben teşekkür ederim:)
Rica ederim 😊😊Bir aile danışmanı olarak yaklaşım vs
🌸🌸
Hayır, kimseyi bile isteye kırmadığım için öyle şeyler yaşamıyorum. Kırdığım insan da hak etmiştir.
@spadess Senin bile isteye kimsenin kalbini kıracak biri olmadığını, kırdığın insanın da gerçekten kirilmayi hak etmiş olsa bile, bu durumun kalbindeki yüksek vicdan duygusuyla seni üzdüğünü de çok iyi biliyorum.
Ama şuna da eminim, en az kendim kadar: Her ne sebeple olmuş olsa dahi, değer verdiğin birini kirdiginda senin de benim gibi; vicdanınin sesinin kirpiklerini nemlendirdiğini çok iyi biliyorum.
Çünkü; bir kişinin kalbindeki değeri yani yükü arttıkça, yaşanılan olayın ruhunda biriktirdiği duygu yüklü bulutlar vicdanın yükünü alarak, damla damla inmeden asla dağılmıyor.
Cevap
4Cevap
Sevdiklerimi bilerek bilmeyerek kırmam aslında ama bazen hakedene tak diye söylerim sonra hakettiğini bile bile vicdan yaparım günlerce saatlerce düşünürüm ama bu onun o kalp kırıklığını haketmediğınden değil tamamiyle benim karakteristik yapımdan kaynaklanıyor..
Değer verdiğim birini kırmışsam muhtemelen hakkından fazla değer verip, hayal kırıklığına uğramışımdır. İnsan kırıldıkça da keskinleşiyor duygu ve düşünceleri.. Kaçınılmaz son..
Evet, kalbindeki yük yani değeri arttıkça, ruhunda birikmiş o bulutların vicdanindaki yükü alıp rahatlatmasi; damla damla kirpiklerine inmesi daha kolay oluyor.
Kimseyi kırmadım çok şükür ama hep kırılan taraf oldum. Belki de kırılmamak için kırmamak değil, bazen kırmak gerekiyordu.
Bazen dilinin dizginlerini boş bırakmak gerekiyor, evet!
Yani, diline gelenleri serbest bırakmak ve gerekirse kırmak gerekiyor.
Rica ederim
Değer verdiğim birinin kalbini durduk yere kırmam. Hatta kimsenin kalbini durduk yere kırmam. Kırıyorsam eğer gerçekten de hak ettiği için. Yoksa kalp kırmak bana göre değil
kimseyi kirmayi sevmem, kirmamaya da cok özen gösteririm, bu konu da cok hassasimdir. üzücü ama kirilan tarafta hep ben olurum.. ama eger birini ciddi anlamda kirarsam bunu hak etmis olur ve bundan da hic pisman olmam.
Evet özellikle babamı kırmaya dayanamıyorum o benim canım annemden sonra tek varlığım
İçime dert oluyor. Üzdüğüm için pişman oluyorum ve hemen onarmak istiyorum.
Kasitli kirmam ama uzdugumu gorursem duygulaniyorum.
Ya tabi istemeden de olsa birini kırınca ben daha çok üzülüyorum.
E tabi insan ister istemez derin bir pişmanlık yaşıyor
En çok kırılan ben oluyorum. Karşılık vermeseydim keşke dediğim oluyor
Ben genelde kırılan taraf oluyorum o yüzden kıranlardan hemen uzaklaşıyorum.
Hem kırdım hem de kırıldım.
Hayır, hak etmeyen kimseyi kırmadım çünkü 💅
Evet özrümü de dilerim
Hep kırılan ben olduğum için vicdanım rahat
Haksız yere kırmışsam vicdan yaparım
Vicdan yapmam için haksız olmam lazım
Bu nasıl soru ba
Değer verdiğin birini istemeden kirdiginda, vicdanın sebebiyle hiç gözyaşı doktun mu?
Elbette
Aynen öyle oluyor
Vicdan yaparım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?