Hayatım çok karışık yirmi yaşındayım hala kendim için bir şey yapamadım bir mesleğim ilişki arkadaşım yok hep evde kardeşlerime bakıyorum ev işleriyle uğraşıyorum kendim için bişeyler yapmak istiyorum üstelik çabamın karşılığını da alamıyorum değer bile bulamıyorum ne yapmalıyım sınava girsem üniversite için yaşım büyük olur mu yoksa dışarda başka iş mi bulsam ne yapsam
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı. Hayatını hangi yönde değiştirmek istiyorsan o doğrultuda değiştirmek için plan hazırlamalısın kendine.
Dediğin gibi üniversite sınavlarına girebilirsin. Ayrıca hiç bir şey için geç kalmış değilsin. Daha 20 yaşında yolun başındasın. 50 yaşındaki insanlar üniversiteye gidiyor. O yüzden hiç bir şey için geç kalmış değilsin..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHayatınızı değiştirmek için atabileceğiniz adımlar şunlar olabilir:
1. **Hedef Belirleyin:**
Kendinize uzun vadeli ve kısa vadeli hedefler belirleyin. Bu hedefler, kişisel, mesleki ve ilişkisel alanları kapsayabilir. Hedefler belirleyerek, yaşamınıza odaklanmış bir yönelim kazanabilirsiniz.
2. **Yeteneklerinizi ve İlgi Alanlarınızı Belirleyin:**
Kendi yeteneklerinizi ve ilgi alanlarınızı anlamak, gelecekteki kararlarınızı daha bilinçli bir şekilde almanıza yardımcı olabilir. Hangi konularda yetenekli ve tutkulu olduğunuzu belirleyin.
3. **Eğitim ve Gelişim:**
Eğitim, mesleki gelişim veya kişisel gelişim için kurslara katılabilirsiniz. Eğitim alarak, yeni beceriler kazanabilir ve kariyer fırsatlarını artırabilirsiniz.
4. **İş İlanlarına Göz Atın:**
İlgilendiğiniz sektörlerdeki iş ilanlarını inceleyin. Deneyim kazanmak adına giriş seviyesinde bir iş bulabilir veya staj yapabilirsiniz.
5. **Aile İle İletişim:**
Ailenizle duygusal bir bağ kurun ve ev işleri konusunda daha fazla yardım talep edin. Kendinize zaman ayırmanız, kişisel gelişiminiz için önemlidir.
6. **Sosyal Çevrenizi Genişletin:**
Yeni insanlarla tanışmak, sosyal çevrenizi genişletmenin harika bir yoludur. Bu, hem kişisel ilişkiler hem de iş fırsatları açısından size yardımcı olabilir.
7. **Fiziksel ve Ruhsal Sağlığınıza Dikkat Edin:**
Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınıza dikkat etmek önemlidir. Egzersiz, sağlıklı beslenme ve düzenli uyku, genel yaşam kalitenizi artırabilir.
8. **Mentorluk İlişkileri Kurun:**
Kendinize bir mentor bulun. Sizi yönlendirecek, deneyimlerini paylaşacak ve kariyerinizde size rehberlik edecek bir mentor, gelişiminiz için çok değerli olabilir.
9. **Duygusal Destek Alın:**
Duygusal olarak zorlandığınızda, bir arkadaş, aile üyesi veya profesyonel bir destek almak önemlidir. Sorunlarınızı paylaşmak ve çözüm bulmak için profesyonel yardım almak size destek olabilir.
10. **Planlı ve Adım Adım İlerleyin:**
Değişiklikleri küçük adımlarla planlayın. Büyük hedeflere küçük adımlarla ulaşmak, başarıyı daha erişilebilir kılar.
Başarı ve mutluluk, sürekli bir çaba ve adım adım ilerleme gerektiren bir süreçtir. Kendinize inanın ve hayatınızı yönlendirmek için olumlu adımlar atın.50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAsla geç değildir üniversite için! Bir tanıdığım 8 kez üniversite okuyor çünkü mesleğinden sıkıldı. Tam ruhuna uygun bir meslek bulamadığı için sanırım 9. kez okuyor şu anda. Eğer sen de hala doğru mesleği bulamamışsan, endişelenme! Bir hobi edin, kendine değer veren insanların yanında ol, kendine zaman ayır. Bir yandan da yeni bir dil öğren, esneme egzersizleri yaparak spora zaman ayır ve ücretsiz kurslara katıl. Sevdiğin işi bulmak için kendini tanımaya odaklan, neleri sevdiğini ve sevmediğini keşfet. Her zaman harekete geçmek için geç değildir, yeter ki iste! Kendini ön planda tut, anne rolünden çık ve kendini keşfetmeye başla. Bir günlük tutmanı da öneririm, bu sayede kendini daha iyi anlayabilirsin. Yola çıkmak için şimdi en doğru zaman! Kendi sezgilerini dinlersen sana doğru yolu gösterecektir :)
00 Yorumla
+1 yılÜniversite okumak için yaşın büyük değil bence oku.
14 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşlarım üniversiteye gidiyor ben yeni çalışsam seneye anca sınava girerim yirmi iki de giderim geç olur mu
- +1 yıl
Ben de şimdi üniversitedeyim 20 yaşında başladım ama bu sene tekrar sınava gireceğim başka bölüme geçmek için 22 yaşında tekrar üniversiteye başlamış olacağım yani. Neden geç olsun ki gayet normal yaşlar tam üniversite okumak için herkes 18 19 yaşında başlamak zorunda değil. Ve şu anda da sınıfımda 30 yaşında çocuklu kadın bile var yani. Kesinlikle sınava hazırlan ve gir. En azından bir bölümü oku ve bitir.
Soran+1 yılHaklısın teşekkür ederim ☺️
- +1 yıl
Rica ederim 😊
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
33Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce cesaretle başlayacak her şey, sonrasında değişim için adım atarak devam edecek.. Sıfırlamak gerekiyor bazen hayatı. Çevreyi değiştirmek ve beklentilerimizi yerine getirmek için oturup beklemek yerine çaba göstermek..
12 Yorumla
Soran+1 yılDers çalışıyorum teşekkür ederim yorum için
- +1 yıl
Ne demek kolay gelsin..
- Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bence üniversiteye başlayabilirsiniz yani hiç geç falan da değil. Siz oraya gittiğinizde göreceksiniz zaten sizden çok büyük kişiler de olacaktır. 23-24-26 hatta 30'lu yaşlarda bile insanları öğrenci olarak görebilirsiniz orada. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
10 Yorumla
+1 yılHangi bilim dalı senin daha çok ilgini çekiyorsa o alan üzerine bi üniversite okuyabilirsin. Doğa Bilimleri: Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi.
Mühendislik ve Teknoloji: Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği gibi. Sosyal Bilimler: Tarih, Sosyoloji, Psikoloji, İktisat, Siyaset Bilimi gibi. Beşeri Bilimler: Edebiyat, Dilbilim, Felsefe, Sanat Tarihi gibi. Sağlık Bilimleri: Tıp, Hemşirelik, Farmakoloji, Beslenme ve Diyetetik gibi. İşletme ve Ekonomi: İşletme Yönetimi, Finans, Pazarlama gibi. Güzel Sanatlar: Resim, Heykel, Müzik, Tiyatro gibi. Hukuk: Ceza Hukuku, Ticaret Hukuku, Anayasa Hukuku gibi. Tarım ve Çevre Bilimleri: Ziraat, Ormancılık, Çevre Mühendisliği gibi. Eğitim Bilimleri: Eğitim Yönetimi, Öğretim Teknolojileri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık gibi. Bu disiplinleri iyice araştır oku. Hangisi daha çok ilgini çekiyorsa onunla ilgili bir bölüm oku. İş bulur muyum vs diye düşünme. İşini iyi yapan kimse aç kalmaz. Üniversite okumak için 20 yaş ideal. 30 yaşında üniversite okuyan insanlar var. Hala hiçbişey için geç değil.11 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim 💕
Selamlar,
Hayır, 20 yaş okumak için hiçte geç değil. Sen yeter ki bir yerden başla ve okumak iste. Gerisi o kadarda önemli değil. Daha yolun çok başındasın. Kendini bu kadar kötü ve ümitsiz hissetmenin hiçbir mantığı yok inan ki.
Elinden geldiği kadar gayret et. Önüne bir plan koy ve bu hedef doğrultusunda çalışmaya devam et. Sen istedikten sonra başaramayacağın hiçbir şey yok. Bundan yana hiçbir endişen olmasın. Ben sana inanıyorum.
Kolay gelsin.
10 Yorumla
+1 yılsenin için hangi şartlarda daha uygunsa ona göre bir yol çizmelisin kendine.. yeniden okumak, sınavlara girmek için yaşın geçmiş değil.. durumum buna müsaitse en uygun yol bu.. bunu yapamıyorsan, normal bir işte çalışıp en azından içinde bulunduğun durumdan uzaklaşabilirsin..
11 Yorumla
Soran+1 yılOkul zor olacak ama başka çarem yok
+1 yılHayır yaşın büyük olmaz deneyebilirsin ve dene zaten
11 Yorumla
Soran+1 yılDeneyeceğim
Kişilik & Karakter konusunda 514 cevap paylaştı. Üniversite oku derim de bu saatten sonra zor gibi, tabi yine sen bilirsin. Okuyacağın bölümde çok önemli yani okuduğun bir bölümün geleceği olmalı. Nacizane tavsiyem geleceği iyi olan bir meslekte uzmanlaşmaktır. Gerisinin hallolacağını düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle gereksiz arkadaşlarını hayatından çıkaracaksın daha sonra bir hedefe odaklanacaksın ve kendine güvenin sonsuz olup verdin he kararın ardında olacaksın
11 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşım yokki zaten
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen 22 yaşında üniversite okumaya gittim ordan hayatımın aşkıyla tanıştım şu an nişanlıyız bayramdan sonra evleniyoruz bu arada şu an 24 yaşındayim ayrıca bende senin gibiydim yıllarca okicam dedim kısmet olmadı en son bi gittim tam gittim 😀
14 Yorumla
Soran+1 yılNe okudun peki
Cevap sahibi+1 yılBilgisayar programcılığı okuyordum sozlendim diye okulu bıraktım 1 yıl okudum 2. yilimda gitmedim
Soran+1 yılBen tıp istiyorum ama çok zor inşallah başarırım
Cevap sahibi+1 yılİnşallah başarırsın kendine güven
Öncelikle ne yapıp ne yapamiycagini yani kendini bilmen lazım sonra bi hedef beriliyebilirsin kendine caliscaksan işini bulup orada da arkadaşlık ediyorsun arkadaşlarımla planlar yapıp gezip yapabilirsin onlarla ya da kendin hafta sonu gezip yapabilirsin bence illaha boş vaktin oluyordur geri günlerde de çalışıp kendine zaman ayirabilirsin bide ailemde olsa değer bekleme önce kendin ver o değeri kendine kendin vermezsen kimse sana vermez
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 523 cevap paylaştı. Varsa kapasiten üni oku. Yaşın daha çok genç
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Ailen yerine kendini düşünüp ona göre hareket etmelisin ilerdeki hayatında onlar yanında olmicak kendi hayatını kendin şekillendiriceksin
10 Yorumla
+1 yılÜniversiteye hazırlan, bi yandan da kpss sınavlarını kovala. Yaşın daha çok genç, genç yaş imkanın varken bekleyerek zaman kaybetme. 10 sene sonra yaş yüzünden bazı tercihleri elemek zorunda kalırsın
00 Yorumla
+1 yılüniversite okumak için geç değil. Ama güzel bir yerler kazanamazsan pek de anlamı yok
Dene ama Kötü puan alırsan zaman kaybetme bence başka türlü işlere yönel00 Yorumla
+1 yılÜniversite için geç değil hatta hiçbir şey için geç değil. Bu gençlerdeki hayata boşvermişlik nedir anlam veremiyorum hepsi aynı mod "nobody loves me"
00 YorumlaÜniversite oku kaç şehir dışına keyfine bak. Aile baskısından uzak dur hiçbir şeyi kafana takma
00 YorumlaOkumanın yaşı yok ama bu yaştan sonra iş ile eğitimi birlikte sürdürmelisin. Sadece birisine yıllarını bağışlama derim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnce kararlı biri olmalısın bütün bunlar kararsızlığından kaynaklanıyor belli ki.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha bu kadar gençken ne bu dert? Daha hayatın başındasın güzelim, ne geç kalması? 20 yaşında kaç kişinin mesleği var. İlk yılında üniversite kazanmayan bir sürü kişi var.
00 Yorumla
+1 yılHenüz her şey için halen erken bundna rahatsız olman da bir adım
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 27b cevap paylaştı.
+1 yılHobiler edin kurslara git kitap oku gez hayatın tadını çıkar
00 Yorumla Bi yerden başla geç değildir hiç bişey için ben gibi herşeyi boşverdysen geçmiş olsun
00 Yorumla
+1 yılHayat zordur bend öyle işten atıldım borcum var intihar bile edebilirim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSinava gir, kurslara katil hem biseyler ogren belge al h3mde sosyallesmis ol. Filmler izle sanaldanda ilsa arkadasliklr edin. Hers3y elinde degilse de coks ey senin elind3 bunu bil.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılBaşka bir iş bulup bence acil hayata derin
16 Yorumla
Soran+1 yılİş konusunda da biraz baskılılar
- +1 yıl
Baskı hep var ama olacak bu hayatta böyle gün gelecek onlar buyup gidecek anne baba ebediye kadar kalmayacak
Soran+1 yılHaklısın ama okumayı da çok istiyorum
- +1 yıl
Hadi ya geç değil bence hayaller icin bunu yap sonra çok pişman olur
Soran+1 yılHaklısın 🙏
- +1 yıl
Rica ederim
Sınava gir imkan varsa okuman için
13 Yorumla
Soran+1 yılİmkan çok zor ama uğraşacağım
Soran+1 yılAllah razı olsun
Kişilik & Karakter konusunda 870 cevap paylaştı. Zamanla hepsi olur sabret bacu
18 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyor kaç yıldır sabrediyorum
Soran+1 yılKüçük yaştan beri böyleyim
Soran+1 yılEn güzel yıllarım hizmet ederek geçti az mı
Soran+1 yılÖyle olabilirim 😂
Soran+1 yılPrensim bile var Ahaha
Gizli Üye(18-24)+1 yılAllah'a yaklaş, sürekli araştır kendini her konuda geliştir. Gülümsemeyi ve gloss tazelemeyi unutma.🥲✨🌸
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÖncelikle okuluna devam etmekle başla hiç bir şey için geç sayılmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır üni okuyabilirsin 26-27 yaşında bir sürü kişi var
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKonu is mi hayata essek gibi calismaya gelmedin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜniversite için geç değil ya okuyabilirsin yani hâlâ
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYunus Emre 22 yaşında şu an hala sınava hazırlanıyor bence yaşın küçük değil
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılFav ex yaaa
Cevap sahibi+1 yılSeninde mi ismin yunus emre 🤦
Cevap sahibi+1 yılHahahahhaha sen benim eski sevgili olmayasın
Cevap sahibi+1 yılHahahahahah o bu tarz şeyleri bilmez o cahil aq ne işi var bu sitelerde
+1 yılBu sene 20 yaşıma girdim üni 1. Sınıf dönem 2 öğrencisiyim. Hiç geç değil. Hatta senden benden büyükler bile var
00 Yorumla
+1 yılYaşın kaç ve yaşın önemli değil üniversiteye gide. Bilir sin ama iş hayatı zor dur yapa bilirim diyor san iş hayatına başla
00 Yorumla
+1 yılhicbirsey icin gec degil. Okuyabilirsin, calisabilirsin para biriktirip kendi isini kurabilirsin. Hedef belirle ve azimli ol :))
00 Yorumla
+1 yılUnı ıcın yasın buyuk değil .
10 Yorumla
+1 yılİlk önce yapmak istediğin şeye tam manasıyla karar ver öyle yap bence
00 Yorumla
+1 yılBen 28 de hu durumdayım 😂
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah sabır versin kardeşim çok zor gerçekten
- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılHedeflerine birer birer ulaşarak
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 892 cevap paylaştı.
+1 yılDaha çok gençsin
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 647 cevap paylaştı.
+1 yılHiçbir şey için geç değil
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bunu sana anlatabilirim istersen takipleselim
00 YorumlaBence önce üniversite oku garantin olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkumanın yaşı yok
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın aslında
Kişilik & Karakter konusunda 13,7b cevap paylaştı. Dua et sabır et
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılHepsi sırası ile dertleşmek istermisin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİlişkin istesen olurdu
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kendini keşfet