Kendimi geliştirmek istediğim bazı konualr var bazı özelliklerimi değiştirmek istiyorum mesela. Psikoloji okuyorum kişisel gelişim kitapları okuyorum ilgim var böyle şeylere ama çok şey var ve kafam karışıyor. Okuduklarımı ertesi gün unutuyorum ilişkiler üzerine mesela çok şey okudum ama gel gelelim toplum içinde yine aynıyım okuduklarımın hepsi aklımdan uçup gidiyor nasıl değişime sokabilirim kendimi?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılHocam bazı şeyler yaşamakla kazanılıyor. Bende kişisel gelişim kitapları okudum , okuyorum. Mesela bugün birini bitirdim. Bu alanda ki bir çok kitap çöptür. Bugün bitirdiğimde çöptü. Koca kitapta 2 bölüm işe yarıyor toplasan 20 sayfa etmez. Herneyse , şuna gelicem. İlk önce kendini değiştirmeyi isteyeceksin. Bunu istiyor ve karar veriyorsan al eline kalemi kağıdı ,, değiştirmek istediğin özelliklerin ne bunu araştır ve üstlerine git. İnsanlar seni çok mu kullanıyor , bundan bıktın mı manipülasyona yönel. şu an okuduğum bir kitap var ,
www.dr.com.tr/.../urunno=0000000154929
Bu kitaptakiler bence cok faydalı. En azından kitaptaki uygulamaları dürüstçe uygularsan insanlara bakışın değişir. Ben bu konuda ilk darbeyi dost dediğim kişilerden yiyince yöneldim. Bu kazık sonucu öğrendiğim şeyide kitapta görünce direk aldım.
Kitap 11 tl ve incecik birşey ancak içindeki bilgiler gerçekten işe yarar diyorum ve tavsiye ederim. Bütçen uygunsa al oku ve uygula.
Kitabın özetide şu :
İlk önce şunu kabul ediceksin :
- Herkes en iyi olanı ister, ama yalnızca kendisi için.018 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada kitap okumak önemli derler ama çok kitap okumak zihni ve insanı tembelleştirir. O yüzden şu sözü okumanı öneririm.
"Belli bir yaştan sonra kitap okumak, zihni onun yaratıcı özelliklerinden saptırır. Çok kitap okuyup da, beyninin çok azını kullanan herhangi biri, düşünmenin tembel alışkanlıklarını edinir. Tıpkı vaktinin çoğunu tiyatroda geçirip, kendi hayatını yaşamaktansa, başkalarının hayatını yaşamaya özenen birisi gibi...""
Kimin sözüymüş bir bak internetten.
Soran+1 yılTavisyen içn sağol. Çok kitap var zaten biliyorum en az 10 15 tane kitap listelemişimdir hep okucam diye ama hala alıp okucam :D Bu konularda bir kitap görsem hemen oradakileride kaçırmıyım diye hepsini okuma isteği geliyor ama buda zaten vakit kaybı olur. Kitap veya makalede güzel şeyler yazıyor fakat insan bunları farkediyor ama 1 gün sonra unutuyor zaten. Hayatına geçirme işi zor olan kısım yani kitaplarda tonla bilgi ve teknik var insan okuyunca anlık farkındalık oluşuyo ama 2 gün sonra hepsini unutuyosun zaten. Manipülasyonu bende biliyorum ama detaylı olarak değil detayıda var mı bilmiyorum. Klasik 10 15 yöntemi var onlar dışında bilgim yok. Zaten birçoğunuda yapıyoruz hayatta bilinçsiz olarak :D Mesela bu kitapta seni manipüle etmeye karşı nasıl önlemler alacağın yazıyordur fakat kitap bittikten 1 hafta sonra insanın aklında hiçbirisi kalmıyor zaten :( benim müzdarip oldugum konu bu. Einshteinın sözüymüş her sözü gibi bu da doğru :)
Cevap sahibi+1 yılLinkini attığım kitap 120 sayfa bende 55. sayfadayım.
Bu kitabı alma sebebim bu yıl okulda arkadaşlarım tarafından satışa uğradım diyeyim. Ve bu satan arkadaşlarımdan biri bana bir söz söylemişti , ona söylenen bir şeyi baya bir irdeleyip söyleyen kişinin aslında ne amacı olduğunu bulmuş. Ve bana bunu anlattığında farkettim ki ben birşey söylerken o kadar derinlemesine düşünmüyorum. Anlık cevaplar veririm altında aranacak mesajı araştırmam. İşte yanlış yaptığımı o zaman anladım.
Kitabı alma sebebimde tanıtım bülteninde yazan şu paragraf : karşımda ki insan benden ne istiyor? Onun bu işten çıkarı ne? amacına ulaşmak için hangi yöntemi kullanıyor?
Şimdi farkındalık durumu dediğin gibi çok önemli. Bu kitapta yapılan örneklerde bu farkındalığı hayat boyu sahip olabilmek. Şöyle ifade edeyim , kitabın ilk bölümlerinde senden arkadaşlarını ve yukarıda ki soruları düşünüp yazmanı sağlıyor ve bir bakıyorsun ki cidden aslında o kişiler seni sahip oldukların için gibi kullanmış...
Cevap sahibi+1 yılBu gibi gerçekler yüzüne çarpılınca uzun süreli hatırlıyorsun. Mesela bu kitabı bitirdikten sonra eylülde okula döndüğümde bu kitabı tekrar okucam , 3. aydada tekrar okucam. Çünkü senin dediğin gibi okuyup unuttuğun bir kitap değil. İçindeki uygulamaları ayda 1 5 dakika yapmak bile sana çok büyük bir farkındalık sağlıyor. Bilmiyorum , son zamanlarda insanlara güvenim çok azaldı ve herşeyi sorguluyorum. Belki de kitapta bu dönem üzerine geldiği için çok etkili geliyor olabilir genede öneririm yani.
Özetle şunu demek istiyorum bu kitap öyle diğer kişisel gelişim kitapları gibi oku-koy kenera - 3 gün sonra unut kitabı değil. İnce bir kitap , her 3 aylık periotta bir kere oku ve içindekileri yap , hayata dair sana gerçekten yararlı şeyler katar. Bunu kişisel gelişim kitapları okumuş biri olarak tavsiye ederim.
Aslında senle konusmakta isterim hocam. Birbirimize kitap önerileri atabiliriz.
Soran+1 yılUyguladınmı sen hiç kitapta yazanları peki? En basit bir örnek ver mesela bende deniyim yarın birinde merak ettim :D
Cevap sahibi+1 yılKitap manipülasyon nedir? Nasıl uygulanırı anlatmıyor o yüzden bir kişi üzerinde deneyebileceğin şeylerden ziyade herkes üzerinde uygulaman gereken filtreleri anlatıyor. Yani manipülasyondan korunmak için yapman gereken , farkında olman gereken şeyleri anlatıyor.
Ders ders uygulamalı şeyler isteniyor senden.
Mesela ilk dersi örnek vereyim ;
İletişimde olduğun , çevrende olduğun kişilerin listesini çıkart. Sonra her kişi için şu soruları sor ,
isim : Benden ne istiyor? (yaz) Bu kişiye hangi yönlerden yararlı oluyorum? Benim sayemde elde ettikleri avantajlar ne?
Bu şekilde bir not defterine yazıyorsun. Mesela sonraki bölümlerde başlıca manipülasyon tekniklerini anlatıyor sana. Sonra bu listede ki kişiler ile bu teknikleri düşünmeye başlıyor.
Ben yaptığımda bu yıl arkadaşım dediğim kişilerin aslında sırf bilgimden faydalanmak için bana yakın davrandıklarını farkettim. Sonraki bölümde ki tekniklerden birini , özellikle bana yakın davranan bir arkadaşımın bana uyguladığını anladım.
Cevap sahibi+1 yılDaha açık olamadıysam k. bakma , alıp almamakta sana kalmış birşey. Kitap sana hayatın gerçeklerini sunuyor diyemem ancak bir çok kişisel gelişim yazarının aksine bu yazar herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalışırı savunan bir yazar.
Hani hayat güzzel , çicekler böcekler yerine gerektiğinde eşin bile kendi menfaati için seni manipüle edebilir diyor ve sana bunun yollarını öğreterek gerektiğinde , başına geldiğinde bu manipülasyondur diyebilmen için temel şeyleri aktarıyor.
Yani kısaca alırsan memnun kalırsın kalmazsın demiyorum , diyememde. Ben okuyorum , okumaktan keyif alıyorum. Zaten kısa birşey , ileride bir iki kez daha tekrar okumayı şimdiden planladım diyebilirim.
Karar , seçim senin.
Soran+1 yılAnladım cevabın için sağol. Zaten karşılıksız seven bu dünyada insanı bir annesi vardır gerisi hep çıkar :)
Cevap sahibi+1 yılAnnen bile seni hormonları ve çocugusun diye seviyor , belki de karakter olurak tanıdığı biri olsaydın sevmezdi seni :) inci sözlük they call me alpha diye bir arkadaş vardı , onun yazdıklarını da okuyabilirsin. Özellikle karşı cins için bazen saçma olsada efsane tespitleri var.
Soran+1 yılbiliyorum incide çok var o başlıklar :D bunu çok sık yapmam diye birşey di omu
Cevap sahibi+1 yılAynen o arkadaş. Ben ilk kısımlarını okumustum , bazı tespitleri çok cinsiyetçi olsada gerçekten değişmek isteyen bir kişi için bir başlangıç olabilir o başlık. Gerçi şu an girilemiyor sanırım :D , öyle yani :D
Soran+1 yılYa onlar saçmalık ben diyim sana herkes kafama eseni yaparım kimseyi s*klemem ben kralım tarzı egoist egoist takılırsa ortamı kalmaz. Bir çok kişide var zaten o yazıyı okuyup egoistin teki oldum g*tüm kalktı çevremde kimsem kalmadı eskiden arkadaşlarımla çok iyi ortamımız vardı diyenler falan :D Kendi çevremdende biliyorum eskiden çok iyi anlaştığımız arkadaşlarım vardı sonradan değiştiler soğuklaştılar falan eski samimyiet kalmadı o yüzden. Herkes öyle burnu bir karış havada soğuk olursa yalnız kalmaya mahkum olur zaten D:
Cevap sahibi+1 yılTamamda ordaki olay farklı abicim. imse insanlara soğuk ol demiyor. Ama insanların kendi çıkarları için hareket ettiğini kabul etmen daha kalıcı ilişkilerde bulunmana olanak sağlar. Tabi bu benim görüşüm.
Şimdi olay şu , sosyal olduğunu zannedip insanların seni kullanmasına izin vermek mi? Yoksa belli bir farkındalığa ulaşıp , göreceli olarak yalnız ama dost ile gerçekten dost olmak mı? Sen hangisini seçersin?
Soran+1 yılİkincisini ama bende kolay kolay hayır diyememe olayı var mesela bazen zorlanıyorum oyüzden :(
Cevap sahibi+1 yılİşte hacım bu olay başına bir olay geldiğinde tecrübeyle öğrenebileceğin bir şey. Mesela birinin seni kullandığını farkedersin , öfkelenirsin ilk 1-2 hafta , sonra ya kabullenirsin ya da sorunun kaynağına inersin. Ben kaynağına inmeyi seçtim. O kitabıda sana o yüzden önerdim. Bu yıl öğrendiğim şeyleri anlatıyordu :) , Böyle yani değişmek istiyorsan değişeceksin aga.
Soran+1 yılAynen sorunu bulsak gerisi gelecekte zaten sorunu bulmak mesele :D
Cevap sahibi+1 yılLan oğlum diyon ya kimseye hayır diyemiyorum diye :D Al sorun sana :D Tövbe tövbe :D
Soran+1 yılTek sorun o değil işte :D
En İyi Cevaplar
+1 yılHayat kitaplarda değil, dışarıda. Insanları kitapla falan cozemezsin yasamalisin. Göz göze gelmeli konusmalisin. Okuduklarını teorik bilgi olarak gor ve onlari yapmakta zorunlu hissetme kendini. Yasa. Tek tavsiyem
028 Yorumla
Soran+1 yılDoğru diyorsun düşünmek çok yoruyor bazen insanı düşünmeden yaşamak en iyisi fakat insanın kendinde rahatsız olduğu şeyler oluyor değiştirmek istediği
- +1 yıl
Bunları çok düşünme. Neyden rahatsizsan hemen değiştir. Uzun uzun planlar yapma. Yaşayarak duse kalka öğren.
Soran+1 yılEvet içimi açtın valla sağol. Çok düşünüyodum kafayı yicektim artık erteleye erteleye ambele gibi oldu kafam :( Bende biran önce herşeyi öğrenip en iyisi olma önüme ne çıkarsa çıksın hata yapmama en iyi kararı verme şeyi var. Mükemmelliyetçilikte denebilir. Bazı insanlar her durumda karizmasından ödün vermez doğru kararları verir ya ben beklemediğim durumlarda anlık kararlar veremem anlık cevaplar veremem benim sorunum bu birazda
- +1 yıl
Ben de mukemmelliyetciyim :D bana ciddi sorunlar açtı hatta sağlığımı bozdu. Seni çok iyi anlayabiliyorum. Bak kafanı rahat birak c artık düşünme tamam mi? Dışardaki insanlar seni, senin onları taktiğin kadar yapmıyorlar. Birak ne soyluyorsan şöyle gitsin. Isterse kussun defolsun gitsin . Hayat kısa. Plan program la bitirilmemeli. Ya sana samimi olan , gulucukleriyle bile seni mutlu eden insanların peşinde kos. Kendini de geliştirmeye çalışma artık bu konuda. Değer mi allah iicn? Etraf bir milyon gerizekali kaynıyor. Uzme tatli canını hayat kisaaaa ☺
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun ama işte kafamdan atabilsem. Hemen aklıma takılıyor yine birşey :D Keşke tamamen atabilsek kafadan şu rahatsız eden düşünceleri. Ama ben çözdüm artık kısa planlar yapıp gerçeekleştirmek mutlu ediyo insanı
- +1 yıl
Aynen ya :D bildiğini yap seni mutlu edeni. Çok da dusunme 😉
Soran+1 yılSen tam carpe diem felsefesini benimsemişsin gibi :D
- +1 yıl
Aynen de öyle 😃😊
Soran+1 yılAma mükemmelliyetçiyim demiştin. Bastırılmıs duygulardanmı oluyo acaba bende mükemmelliyetciyim fakat bir yerden sonra sıkıyo her maceraya atlayıp spontane yaşayanlar daha ilgimi çekiyor. Zamanla hiçbir şeyi sallamayan rahat birisi oldum Sadece kafamın içindeki sorunları çözemiyorum problemim o
- +1 yıl
Tüm duygularimi bastirdim evet. Yani aslında hala mukemmelliyetciyim. Ikimizin arasındaki fark ben kafamdakileri bitirdim. Sana da şiddetle tavsiye ediyorum.
Soran+1 yılKafada bitirmek için karakterini belirlemen lazım. Ben mesela bir ortama girdiğim zaman hata yapmamam lazım herşey istediğim gibi olsun herşey tam eksiksiz olsun isterim. Mesela çevrede yön gösteren herkesle iyi iletşiim kurduğum zmn o gece mutlu olurum ama ertesi gün birisi laf soktuğunda veya ortamda pek iplenmediğim yalnız kaldığım zmn bunu takıyorum işte düzeltmem lazım ortamda en sevilen en sözü dinlenen ben olmam lazım diyorum kendi kendime :D Mesela alkol aldığımdaki kafada çok iyi o zaman herkesle şakalaşıyorum herkesle iyi anlaşıyorum çok rahatım kendimi seviyorum ama ayık kafayla çok nadirdir iletişimde anlaştığım genelde nasıl çevrenin göz bebeği olurum nasıl her girdiğim yerde dikkat çekerim diye düşünüyorum :D günah çıkartmak gibi oldu belki ama içim çok dolu :((
- +1 yıl
Yok anlat rahatlarsin. Ben elimden geldiği kadar yardımcı olurum. Sen bayagi bayagi insanları takiyosun yaa. Benim mulemmelliyetciligimde insanlar yok. Yani asla senin kadar takmam. Alanında, derslerinde en iyisini istemen normal ama insanları bu kadar takman cidden anormal. Resmen desinler için yaşıyorsun. Seni olduğu gibi kabul eden insanlarla vakit geçir. Seni sevmeyen ilgi gostermeyenlere de aynisini yap olsun bitsin. Kendini yeyip durma artik
Soran+1 yılSorunda ben olmak istediğim gibi değilim yani bazı özeliklerimi değiştirmek isterrim
- +1 yıl
Neymiş o ozelliklerin? Soyle de çare bulalim
Soran+1 yılBilmiyorum kalabalıklarda geri planda kalıyorum. Bazı hıyarlar sonradan gelip herkesi çevresine toplayabiliyorken ben yalnız kalıyorum.
- +1 yıl
Himm anladım. E on planda olma napacan? Geride dur sen de. Her seyiyle ortada olan. insanın kimse ilgisini çekmez. Seni merak eden tanımak isteyen yanına gelsin. Farketmesen de bazı ciceker, gölgede buyurler 😊
Soran+1 yılÖylede olmuyo işte insan yalnız kalıyo hep bu sefer
- +1 yıl
Niye yalnız kalasin? Allah için takma yaa
. Kendin bile yetersin kendine. Hem güçlü ol bak bakalım kim kimin yaninda 😉
Soran+1 yılGüç değilde bazı insanlarda var işte bir enerji sevdiriyolar herkese kendilerini o yüzdende herkes kuyrukları oluyor :D
- +1 yıl
En itici insan tipiii nefrett ederimmm.😝 iyy sosyopat misin sen yaa 😃😂 öyle olmaya çalışma cidden çok itici 😃
Soran+1 yılSosyopat ne alaka? Nesi iticiki herkesle bir muhabbetinin olması geniş ortamının olması falan
- +1 yıl
Şöyle diyeyim. Kesinlikle bir sosyopatsin. Ister kabul et ister etme. Haa fiilen değilsin ayrı konu. Bak niye itici biliyor musun o insanda dogustan vardır. Ekstra çaba harcayanlar komik duruma düşüyor. O yüzden itici
Soran+1 yılSosyopata nasıl bağladın cidden merak ettim :D senin mantığa bakarsak bir insan nasıl doğduysa öyle ölmeli hiçbir şeyi değiştirmeyelim o zaman
- +1 yıl
Evet kendin gibi kal. Ayaklarının üstünde dur güçlü ol. Seni sevenler zaten yanindadir. Kendini Kendini kendin için değiştir baskalari için değil 😃
Soran+1 yılBen başkaları için değişmek istemiyorumki zaten ynalış anlamışsın sen. Kendim istediğim öyle mutlu oldugum icin değişmek istiyorum
- +1 yıl
Ay valla kafayı yedim 😃😂 tamam da başkaları. tarafından sevilmek için için degismek de yine başkaları için yapılmıyor mu
Soran+1 yılYa o sadece küçük bir örnekti ona takıldık kaldık yarım saattir uykm geldi zaten :D Uyucam şimdi yarın devam ederiz
- +1 yıl
Siliyorum ya 😕 malesef 😃 yeni açtım akşam silecem ama 😂
+1 yılOkuduğun şeyleri anında hayatına geçirmeye çalış ve birini geçirmeden diğerini okuma
012 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı. ben hepsini okuyorum sonra erteliyorum hepsi birikiyo hangisinden başlasam ne yapsam kafam daha çok karışıyor bu sefer. Teorik olarak çok bilgim var fakat pratik 0.
- +1 yıl
Bir dene derim 😊
Soran+1 yılSağol denerim :) Başka tavsiyen var mı
- +1 yıl
Başka gelmedi aklıma
Soran+1 yılPlanlı yaşamaya ne diyosun peki? Sezgilerlemi yaşamak daha iyi yoksa baya araştırıp kafa patlatıp her adımı planlayarakmı
- +1 yıl
Baya arastirirsin ama bir kere arastirirsin. Eğer ki araştırdıklarını hayatına geçirebilirsen olay tamamlanmış demektir
Soran+1 yılBak ben yeni bir okula gidicem örnek veriyorum daha ilk baştan kendimi güzel tanıtmalıyım hatasız olmalı diye kendimi yiyorum. Yani gittiğim yerde herkes tarafından sevilmek herkes tarafından iplenen biri olmak istiyorum. Aynı zamanda karizmadan ödün vermeyen birisi işte. Mesela biraz komik esprili birisi ol hemen trolle bağlanıyorsun bir kere bozulan itibarıda değiştirmek zor. O yüzden hayatımın geri kalan kısımlarında hep hata yapmadan görülmek istediğim gibi biri olmak istiyorum. Bunlarda birden olmuyor baya köklü bir değişim demek, çünkü bu zamana kadar düşünmeden alışıla gelmiş şekilde yaşamıştım davranışları değiştirmek fikirleri değiştirmektende zordur çünkü. Biraz kafanı şişirdim gece gece ama k. bakma :D
- +1 yıl
Bana kalırsa biraz özgüven eksikliği olabilir sendeki. Ama yine bana kalırsa olduğun gibi davran. Sonuçta nasıl olduğunu sorgulayan kişiler senin gerçek kişiliğini seven kişiler değiller. Ayrıca hiç önemi yok kendim cevap yazdım, sormakta özgürsün
Soran+1 yılÖzgüven eksikliği çok derin birşey sen hangi anlamda söyledin merak ettim
- +1 yıl
Herkes tarafından sevilmek istiyorsun, ilk girdiğin ortamda doğru tanınmak istiyorsun. Özgüven olduğu takdirde zaten seni nasıl tanıdıklarını önemsemezsin.
Soran+1 yılBilmiyorum artık ben sana olanı söyledim işte çözümünüde bilmiyorum
- +1 yıl
Çözüm göstermeye çalışıyoruz, dilersen başka yorumları da hayatina geçirebilirsin 😊
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
0Cevap
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler