Öz güvenim nasıl artar?

Kendimi anlatma ihtiyacı duydum o yüzden yazmak istedim, küçükken yaşadığım bir rahatsızlıktan dolayı yüz felci geçirdim doktor doğru tedaviyi uygulamadı ve evime gönderildim bu süre zarfında ne ailem ya da çevrem yüzümde bir sorun olduğunu söylemediler ilgisizliklerinden fark etmemeleri muhtemel. Güldüğümde ağzım karşı taraftan bakan bir kişi için sola doğru kayıyor. Bunu üniversite zamanımda 17-18 yaşlarımda fark ettim (hastalığımın 14 15 yaşlarında olduğunu düşünüyorum) tam pandemi zamanlarında. Maske takmak çok iyi gelmişti kusurum kapanıyordu keşke hiç kaldırılmasa bile dediğim oldu. Yıllar sonra buna neden olan şeyi öğrendiğimde dünyam alt üst oldu ablamla konuşmayı kestim. Herkes için kolay bir şey olan can atılan fotoğraf çektirmek benim için kaçmak için 40 takla attığım bir şey. Gizlice birisi beni çektiğinde deliye dönüyorum fakat karşı tarafa bunu anlatamıyorum ne yazıkki. Kendimi başkasının gözünden görmeye tahammülüm yok. Topluca çekilen fotoğraflarda her daim insanlar güzel çıkarken ben fotoğrafı bozan kişi oluyorum. Fotoğrafı benimde görmem için attıklarında fotoğrafa bakmadan siliyorum. bu kusurum yüzünden hep ağzım kapalı gülmek zorundayım. 2 ay sonra 26 yaşıma gireceğim ve bu zamana kadar göz göze gelip bir kızın ilgisini çekebildiğimi hatırlamıyorum zaten sevgilimde hiç olmadı orta okul ve lisede masum çocukluk aşkları haricinde. İnsanlara baktığımda hep kendimi kusurlu büyümüş ucube gibi hissediyorum keşke normal insanlar gibi olsaydım onlar için sıradan olan fotoğraf çektirmek dişlerimi açıp istediğim gibi gülebilmek. tek sorunum ağzım değil, insanlarla olan ilişkimde hep bir şekilde karşı tarafa kusurumu gizleme bir şekilde başka şekilde etkilemeyi deniyorum fakat çabalarım tamamen yetersiz. Bu çok yorucu bu da zamanla insanlardan kendimi soyutlamama neden oluyor özgüvenim o kadar kırılıyor ki kabuğuma sığmıyorum normalde hayat dolu birisiyim nasıl biri olduğumu hatırladıkça bütün enerjim bitiyor ve kendi kabuğuma geri çekiliyorum. Kendimi gerçekleştirmemdeki en büyük engel bu ve ben bu şekilde ömür boyu yaşamak zorundayım. O kadar çok şey var ki anlatmak istediğim yazarken olay sırası ve anlatımıma gereken özeni veremedim okuduysanız teşekkür ederim.

Öz güvenim nasıl artar?