Kendimi hayatımda hep arka plana attım psikolojimi önemsemedim o halde işlerimi yapmaya sosyal yaşantıma devam etmeye çalıştım ben bastırdıkça mental olarak daha da yorgun düştüm stres hastalık yaptı ilk midem bozuldu yediklerimi kustum şimdi ise bağırsaklarım birkaç aydır çalışmıyor ve ilaçla yaşantıma devam edebiliyorum yksye çalışıyorum kafamdaki sesler susmadığı için derse oturup kendimi zorlasamda dinlediğimi anlamıyorum anladımki hayatımı düzene sokup yaşantıma devam edebilirim ama nasıl?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 7 ay
Öncelikle bu anlattıklarının hepsi stresten kaynaklanıyor, stresini azaltmalısın demek istiyorum ama sınava hazırlanıyorsun ne kadar mümkün olabilir bilmiyorum. Sadece şunu söylemek istiyorum ki istediğim bölümü üniversiteyi kazanacağım diye kendini bu kadar yıpratmanın hiç bir faydası yok, ben de çok çok çok isteyerek geldim bölümüme ama inan bana bir süre sonra boş geliyor o kadar yaptığım stresi ağlamaları düşünüyorum ne kadar gereksizmiş halbuki sakin olsaymısım hiç bir şey benden önemli değilmiş, kazandıktan sonra bunları düşündüm. İnan bana hiç bir şey senden, ailenden, sağlığınızdan ve huzurunuzdan önemli değil. Kendini sıkma, akışına bırak çünkü sen ne yaparsan yap nasibinde ne varsa onu yaşayacaksın endişelenmene gerek yok su akar yolunu bulur. Bir süre ara verebilirsin, bir kaç gün ya da bir iki hafta artık sana kalmış, ara verdiğin bu süreçte evde kalma ve çıkıp gez insanların arasına karış yapmayı sevdiğin şeyleri yap ve tekrar dön. Eğer çok zorlanıyorsan psikolojiktir destek alabilirsin gerçekten iyi geliyor. Daha sonrasında hayatın da sırasıyla yoluna girecektir merak etme. Umarım iyi olursun ve düzelirsin bir an önce ❤️
12 Yorumla- Soran7 ay
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim bebeğim ❤️ Ama zorundayım ailemle kalmak istemiyorum ve maddi durum olmadıgından bi sene daha böyle geçirmek istemiyorum maddi yük olmak ve zaten evde oturmaya tekamülüm kalmadı streste ister istemez yapiyorum çünkü sözelciym biyere gitmem için nerdeyse fulle yakın yapmam lazım ve bu çok zor 😔 umarım başarırım saolun yorum için
- 7 ay
Kendini çok kasmadan çalışırsan çok daha kolay geçer senin için bu süreç ve daha güzel yerlere gelirsin, rica ederim canımm 🩷
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(18-24)7 ay
Bende seninle aynıyım ikinci mezuluğa kaldım ama masaya zar zor oturuyorum. Netlerim düşük. Hayatın için sadece kendine odaklan. Geç kalmış değiliz. Sınava 3.5 ay var ve bu süre az demeden elimizden geldiğince bu kısa sürede ne kadar şey yapılabilirse onu yapmalıyız. Eğer evde çalışamıyorsan kütüphane ya da kitap kafe tarzı yerlere gidip çalışmaya çalış. Ben erinmezsem kütüphaneye gidip çalışıyorum bazen. Orası bana iyi geliyor. Yalnızlığımı üzerimden alıyor ve çevremde çalışan insanlar olduğu için ben de bir tık motive oluyorum. Sadece yapabileceğine kendine inanmaz lazım. Ben üniversite sayesinde olduğum şehirden kurutulup hayatımda yeni bir sayfa açma düşüncesiyle kendimi motive etmeye çalışıyorum.
06 Yorumla- Cevap sahibi7 ay
Sanırım ailenle de aran pek iyi değil yorumlardan anladığım kadarıyla. Benimde ailemle aram pek iyi değil. Bu şehirden uzaklaşmak ikimize de iyi gelecek. İnşallah ikimizde bu sene istediğimiz bölüme ve üniversiteye yerleşip yeni bir başlangıç yapabiliriz.
- Soran7 ay
Merhaba canım öncelikle geçmiş olsun çok üzüldüm aynı şeyleri yaşadığım için duygularını birebir hissettim umarım netlerin yükselir ve istediğin yerde olursun bak ben çalışıyorum mesela kendimi zorlayıp oturuyorum derse ama dinlediğimi anlamıyorum bu sefer ondan müzdaripim ertelemiyorum mesela ama zorlayıncada odak kuramıyorum dikkatim dağılıyor evde ruhum bunalıyo kalkıyorum balkonda salonda güneş alıyo diye ders yapıyorum ama orayıda işgal ediyorlar kütüphane vs gitmek istiyorum ama maddi durumumuz yok kütüphaneye gitmek için dolmuş parası ve yemek parası lazım ama buna bile laf ediyorlar vermiyorlar yani gidemiyorum bende istiyorum ki onlara bağlı kalmıyım muhtaç olmiyim kendi istediğimi kendim yapayım evde yatmiyim ama sayısalım çok kötü o yüzden sözeli fullemem lazım ve bu çok zor kendime inancım çok düşük ve umutsuzum keşke sayısal 3-5 soru bile olsa yapabilseydim ama temelim yok işte bilemiyorum canım ben kazanabilirmiyim ama sen inşallah kazanırsın
- Cevap sahibi7 ay
Güzel dileklerin için çok çok teşekkür ederim ama sen de ben kazanamam falan deme bu olumsuz düşünceyi kafandan çıkar ki motive olasın daha iyi çalışasın. Biz sadece şu an elimizden geleni yapmaya çalışalım gerisi Allah kerim inşallah ikimiz de istediğimiz bölüme gideriz. Aileni de kafana takmamaya çalış modunu düşürmelerine izin verme.
- Cevap sahibi7 ay
Kendimi yapamam diye odaklama de ki ben yaparım herkes nasıl yapıyorsa bende yaparım benim neyim eksik ki diye düşün kendini motive et. Yapanlarda bizim gibi insan. Önce kendine inamalisin. Modunu düşürecek şeyler düşünme. De ki bu sene kesin kazanmalıyım
- Soran7 ay
Yapamam diye şartlamıyorum gerçekten çarpım tablosu bile ezberimde yok matematik yapamıyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum diğer derslerde ama sadecw sözel yapıp bi bölüme yerleşmek imkansız gibi bir şey yani çok üzgünüm
- Cevap sahibi7 ay
Hayır imkansız değil sozelden yerleşen bir çok arkadaşım var. Sen sadece elinden geleni yok gerisi Allah kerim 🩷
- 7 ay
Hayatını düzene sokmak istiyorsan ajanda tutmanı tavsiye ederim psikolojik olarak kendini iyi hissetmek istersen meditasyon yapabilirsin. Ders çalışmakta zorluk cekiyorsan kütüphanede çalışabilirsin orada herkes ders çalıştığı için az da olsa motivasyon un yüksele bilir, bunu bir süreç olarak düşün. Senin yaşadığın durumları bende yaşıyorum bu sürecin geçmesini bekliyorum evde hergun tartışma oluyor bıktım artık. Ben de açıktan üni okuyorum tekrar yks ve kpss hazırlanıyorum. Kpss sınavını daha çok kazanmak istiyorum umarım şehir dışı kazanırım da bu süreçten kurtulurum🤦♀️
01 Yorumla- Soran7 ay
kütüphane vs gitmek istiyorum ama maddi durumumuz yok kütüphaneye gitmek için dolmuş parası ve yemek parası lazım ama buna bile laf ediyorlar vermiyorlar yani gidemiyorum bende istiyorum ki onlara bağlı kalmıyım muhtaç olmiyim kendi istediğimi kendim yapayım evde yatmiyim ama sayısalım çok kötü o yüzden sözeli fullemem lazım ve bu çok zor kendime inancım çok düşük ve umutsuzum keşke sayısal 3-5 soru bile olsa yapabilseydim ama temelim yok işte bilemiyorum canım ben kazanabilirmiyim ama sen inşallah kazanırsın
Kişilik & Karakter konusunda 25,9b cevap paylaştı. Selamlar,
En azından kendini ihmal ettiğini fark etmişsin geçte olsa. Bana göre çokta geç kalmış sayılmazsın. Önüne bir hedef ve bir maç koymanı tavsiye ediyorum. Amaçsız bir insanın mutlu olma ihtimali hiç yok. Bu dünyada insanın kendinden fazla birine anlam yüklememesi lazım. Sen ne olursa olsun her zaman öncelik olarak kendini tut. İnsanların sana ilgi vermesini asla bekleme. İçinden geldiği gibi davran. İçinden geldiği gibi yaşa.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6Cevap
- 7 ay
Bunlar düzlüğün önünde ki yokuşlar. Niyet etmişsin, gerisi gelir
01 Yorumla- Soran7 ay
İnşallah saolun
- u7 ay
bence plan yaparak
00 Yorumla - 7 ay
Bir de üzene sokmayı dene
01 Yorumla- Soran7 ay
Ama nasıl?
- 7 ay
Birinin senin gibi insanı silkelemesi lazım
00 Yorumla - 7 ay
Neden böyle yaptın kendine ceza verir gibi?
010 Yorumla- Soran7 ay
Kendime ceza vermek değil aslında aile ilişkilerimiz iyi değil kimse gelip kızım nasılsın iyimisin demez kötüyüm diyincede neren kötü neyin var boş konuşma tarzı konuşurlar bana iyi gelecek kimse olmadığını bildiğim için mecburiyetten böyle oldu
- 7 ay
Sevgili falanda olmadı galiba?
- Soran7 ay
Hayır sevgilim yok zaten insanların yarardan çok zararı oluyor arkdaşlarımıda sildim hep
- 7 ay
Sevgili yapmayarak doğru yapıyorsunda ama kendin gibi düzgün arkadaşlar iyidir ya, yani bir sebebin olur kendine bakmaya falan, içine kapanmazsın bu kadar
- Soran7 ay
Benim lisede çok yakın kız arkadaş grubum oldu onlarla baya zorluk yaşadık okuldakilerle onlara sahip çıktım senelerimi harcadım en yakınım olan beni sattı bir kıza ve senelerce gözüme soktular sonradan tamamen dışlanmaya başladım bende sildim hepsini ondan beridir kimseye güvenemiyorum herkesten uzak duruyorum
- 7 ay
Çoğu kişinin karşısına öyle arkadaş çıkmıştır bende onun içindeyim bu herkesin öyle olacağı anlamına gelmez ki, sadece fazla değer vermemek lazım insanlara çünkü fazla değer verince onların gözünde sen değersizleşiyorsun
- Soran7 ay
Sakin biri olduğum için pek kimse benimle tanışmak istemiyor :”
- 7 ay
Kendin gibisi denk gelmedi mi daha?
- Soran7 ay
Yok yaşıtlarıma göre farklıyım sakinim makara kikiri etmem dershanede bile ayrımımı farkediyorlar hocalar onlar bile garipsiyo neden üzgün duruyorsun vs diye soruyor hoca diğer hocada diyor sakin bir kız o yüzden öyle diye
- 7 ay
Aslında senin gibi kız yok denilecek kadar az, ciddi düşünen biri için çok değerlisin
- 7 ay
kafa dagıt bıraz
07 Yorumla- Soran7 ay
Ama nasıl?
- 7 ay
flortozmusun
- Soran7 ay
Hayır
- 7 ay
bence olmalısın
- 7 ay
dene bence bıraz