Kemiği olmayan diliniz her yöne dönüyor mu birilerini eleştirirken?

Kemiği olmayan diliniz her yöne dönüyor mu birilerini eleştirirken?

Herkes herkese her türlü yakıştırmayı yapıp yaftalayabiliyor.. Haklı ya da haksız, yerli ya da yersiz.. Çünkü dilin kemiği yok, sınırı yok, adaleti yok.. Kendi açısından baktığı için de ona doğru geliyor.. Mesela 9 rakamını yatay yönlü yatırdığımızda sağdan bakan 6, soldan bakan 9 olarak görecektir..
Bir de tanımadan, bilmeden, sadece tahmin yoluyla yapanlar var bunu.. Adı eleştiri değil bunun, çamur at izi kalsın..
Evet adaletli oluyorum ama zaten kimseyi eleştirmek gibi derdim de olmuyor benim yani ben kendi hayatıma odaklanıyorum sadece.. aynı şekilde eleştiriye her zaman açığım ama eleştiri yapıcı olmalı sırf kıskançlıktan dolayı ya da birini sevmediği için eleştiren insanların dediklerini hiç bir zaman ciddiye almıyorum.. bunun yerine beni seven bana değer veren ve benim iyiliğimi düşünen insanların eleştirilerine bakıyorum her zaman tabi ki de.. onları dinliyorum hatam varsa kendimi düzeltiyorum
Eleştiri yaparken çoğu zaman önce kendime bakıyorum. Bazı şeyleri yaşamamış olduğum için anlayamayabilirim ama emin ol ki onları da hayat insana tecrübe ettiriyor. O yüzden çok inanırım kişi kınadığı şeyi yaşamadan ölmez sözüne.
İnsanlarla uğraşmam, kalp kırmam herkes kendinden sorumludur.
Bir de aynen böyle ayarsızca milleti eleştirip yerin dibine sokup sonra insanlar şöyle yapıyor böyle yapıyor diye ahkam kesenler var komik.
Cevap
18Cevap
Hak edene pamuk hak etmeyene mızrak :D
İnsanları eleştirmeyi sevmiyorum fakat eleştireceksem önce kendimden başlıyorum.
Eleştirilen kişi ve konu, kırmızı çizgili hususlara sahipse bazen acımasız olabiliyorum. Bundan da hiçbir şekilde pişmanlık veya rahatsızlık duymam.
Bunun dışında kalan eleştirilerde ise ölçüyü korurum.
Artık kimseyi eleştirmiyorum gelip fikrimi soran olursa söylerim. Kendim dışında kimseyi eleştirmem
Kesinlikle dikkat ederim, pek eleştirmem ama , eger soylemem gereken şey varsa düşünür tartili şekilde eleştiririm
Evet adaletliyim ve bazen cok acimasiz olabiliyorum o da onlardan kaynakli yoksa durduk yere kimseye sert yapmam
İnsanları eleştirmiyorum, bu zamana kadar kimseyi büyük ve küçük görmedim. O yüzden kişiliğe ve karaktere göre davranış gösteriyorum.
İnsanları eleştirirken kırmadan dökmeden eleştirmeyi tercih etmeye dikkat ediyorum bazen dozumu aşmış olduğum da oluyor hani
Adalet gerek sosyal gerekse iş hayatımda en çok sarmaladığım kavramlarımdan.
Adaletli ve dürüstüm.
Ben kimseyi eleştirmem gelen giden mallar elestiriyor kendini bi b0k sananlar baktım olmuyor ters cevap verip bağı koparıyorum
Evet, önce kendim aynaya bakarım, sonra eleştiririm...
Bazen ipin ucunu kaçırdığım oluyor. Gerçi Herkes kendinden sorumlu önce.
Her zaman vicdanım, sonra da mantığım ile hareket ediyorum.
Adaletsiz olmak sıkıntı, adalet çerçevesinde ne ise o
çok samimi olduklarım dışında kimseye bir şey söylememeyi tercih ederim
İnsanları eleştirmiyorum herkes kendinr baksa bence her şey daha okey olur
Evet öyle yaptığımı düşünüyorum
Kimseyi yargılamam. Herkes kendi haline baksın
Çokta eleştiremoyorum ki
Miyorum ki fjfjf
Adaletli oluyorum.
Kesinlikle yapıcıyım yıkmam
Adaletime güveniyorum.
Bazen nevrim dönünce kendime engel olamıyorum
İnsanları eleştirmeyi hiç sevmiyorum