Size tesir eden cümlelerin anlamı mı yoksa size söylenme şekli midir? Bir başka deyişle, insan ne dediğinden mi mesûldür, nasıl dediğinden mi?

Size tesir eden cümlelerin anlamı mı yoksa size söylenme şekli midir? Bir başka deyişle, insan ne dediğinden mi mesûldür, nasıl dediğinden mi?

"Sen onlara sırf Allah'ın lûtfettiği merhamet sayesinde yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı kalpli olsaydın hiç şüphesiz etrafından dağılır giderlerdi..." Al-i imran 159. ayet
Üslûbumuz, kimliğimizdir.✨
Nasıl dediği daha önemlidir.. Karşımdaki insan benim hatamı söylemiş olsa dahi.. Bunu laf sokarak değil de daha naif şekilde söylemesi uyarması daha uygun olacaktır.. Her zaman karşımdaki insanı nasıl kırmadan hareket ederim diye düşünürüm.. Benim için çok önemlidir..
👏👏👏
☺️☺️
Teşekkür ederim efenim.. ☺️
Rica ederim efenim
Nasıl dediği daha önemlidir, kırıp dökmeden üslubuyla anlatmak kişinin özünde olmalı zaten, olgun olan her kişilik bunu hissettirir mutlaka..
Teşekkür ederim 🙂)
Rica ederim
Cevap
5Cevap
Ne yaptığı daha çok önemli.
Allah doğruyu güzel soyleyenlerle muhattap etsin diyelim, onlarla hemhal etsin..
Allah herkesi kendisi gibilerle muhattap etsin.
Âmin.
Nasıl söylendiği daha önemli tabii ki tatlı dilin açamadığı kapı yoktur zannımca. :))
Doğru zan :)

Söylem bicimi daha önemlidir.
Kapasitesi kadar. Kapasitesi var da bile bile güzellikle dile getirmiyorsa can sıkar, ama Kapasitesi yoksa suçlamıyorum.
Nasıl dediği daha önemlidir benim için , çünkü güzellikle söylenmesi gereken cümleleri mimik şekli ile kin kusanlar var..
Sen doğru olsaydın lafda ona göre gelirdi. Demek ki bi oynaklık var ki haketmişin
Nasıl dediği daha önemli tabi ki.
Ne dediği empati yapmadan doğru görduğüdür, nasıl dediğinin içinde merhamet vardır.
Yaptığına bakarim
Üslup, esasına önüne geçer her daim
Söyleyip yaptığı şey diyelim
Nasıl dediği
size söylenme şekli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?