Bir insanın yalan söylediğini kolayca anlayabilir misiniz?

Bir insanın yalan söylediğini kolayca anlayabilir misiniz?
Aslında evet, insanın mimikleri elleri kolları her şeyi bir ipucu verebilir. Örneğin sorgu odalarında detektiflerin şüphelileri sorgularken yalan söyleyip söylemediklerini anlamaları için özel eğitimleri var.
Birkaç örnek vereyim.
1-Konuşma biçiminde değişiklik

Konuşma biçimi bir kişinin kendini ifade etme şekli olarak açıklanabilir. Eğer bir kişi rastgele anlarda rastgele uzunluklarda cümleler kuruyor ve bu cümlelerin anlatım şekilleri rastgele şekilde değişiyorsa, bir nevi cümlelerinden stresli olduğunu anlayabiliyorsanız bu, konuşulanların yalan olduğu anlamına gelebilir.
2-Her soruya cevap vermeden önce soru sormak

Bunun sebebi sorunun anlaşılmaması değil soruya verilecek cevap için küçük bir düşünme molası denilebilir. Özellikle sorular sorulan soruyu tekrar eden sorular ise, bu size yalan söylendiği anlamına gelebilir.
3-Bölük bölük konuşmak

Bölük bölük konuşmak konuşurken aralarda kısa kısa düşünmenin işaretleyicisidir. Bu bir yalan göstergesi olabilir.
Tabi önemli olan şu ki bunlar kesin olarak söylenen cümle yalan demek değil, yüksek stres ile yalan bazen benzer göstergeler gösterebilir.
Evet anlayabilirim ama az çok o insan ile biraz zaman geçirmiş olmam lazım tanımam lazım.. hiç tanımadığım insanın yalan söylediğini anlayamam bu yüzden de zaten güvenmem ilk başta
Yok anlamıyorum ben. Herkesi kendim gibi sandığım için zor geliyor. Hele ki, sevdiğim biriyse yalan söyleyen “konduramıyorum” bile yalancılık sıfatını.
Teşekkürler 🥳
Rica ederim ^^
Bir şekilde hissediyorum sanırım. Halinden, tavrından, konuşmalarından mutlaka küçük belirtileri alıyorum ben.
Cevap
16Cevap
Yok ben o kadar anlıyamıyorum günümüzde herkes bu yalancılık konusunda profesyonelleştiği için sıkıntı oluyor
Anlamak öyle kolay değil. Bazı insanlar çok kolay yalan söyleyebiliyor. En usta dedektifler bile bunu anlamıyor çoğu zaman. Tamamen söyleyen ile alakalı bir konu.
O kadar çok yalan duydum ki evet anlayabiliyorum ama anlamamazlıktan geliyorum. İnsanları yalana iten sebepler beni daha çok merak ettiriyor.
Bazı insanların anlarım.. Herkesi elbette anlayamam..
Evet, mumları erken sönüyor.. Hayatları yalan olunca bir yerde sıkışıyorlar fare gibi.. 😄
Anlıyorum, özellikle de söyleyen kişiyi tanıyorsam hangi noktası yalan, olayın aslı ne ve bu yalanı neden söyledi onu bile anlıyorum. İstisnaları da oluyor tabii.
Evet, anlıyorum ama anlamıyormuş gibi yapıyorum. O da yalanlarını anlatıp anlatıp duruyor 😂
Hissettiğim doğru çıkar genelde. Ama mevzu kadınsa iki lafından biri yalandır
maalesef
Kimse anlayamaz çünkü insanoğlu bu konuda çok iyi.
Anlarım desem bir saniye sonra kandırılabilirim de bilemedim. Anlarım ama yakınım değilse
Anlatılmaz hocam anlayan kişi ise çok Güzel yalan söylüyordur
Anlıyorum ama ortaya dökemiyorum. Yalancı benden baskın geliyor.
Belli oluyor ya ortam bir sessizleşiyor sjsj ya da çok konuşuyor.
Kişiden kişiye doğru değişir eğer karşı taraf porefesyonel bir yalan konuşuyorsa anlamamız zor bana göre tabbi
Evet genelde kimse profesyonel şekilde yalan söyleyemez yalanı söylerken illa bir açık veriyor
Gözlerinin içine ve onun alnına bak zaten tedirgin olur anlarsın👍
Evet bu çok kötü bişey ama sürekli kafanda birşeyler oluyor keşke hiç bişey anlamasam sonradan anlasam
Anlıyorum ama çaktırmıyorum bunu ona
Çok kolay anlayamıyorum, safım biraz.
Görmeden anlayamayız tam
Belli eder bir şekilde
Anlayamıyorum maalesef.
Evet bu konuda iyiyim
İnsan sarrafıyım anlarım
Er ya da geç anlaşılıyor evet.
bazen evet bazen hayir diyeyim sjjs
Anlayamıyorum
anlarim
Yok malim ben