Her Zaman başkalarını suçlamamak lazım , biraz da aynaya bakmalı :)

Her Zaman başkalarını suçlamamak lazım , biraz da aynaya bakmalı :)
Eksiklikleri görmüyorum ben. Bana göre her şey tastamam. Sorunları da, çıkaranı da pek iplediğim söylenemez. Kimseyi suçlamıyorum olanı söylüyorum, bunu kaldıracak Toto yoksa yapmasalarmış. Sorunlar durduk yere çıkmaz mutlaka çıkaran biri vardır, o kişi de ben değilimdir.
Benim de muhakkak eksiklerim var. Her boşluğun ya da problemin nedeni başkaları olamaz. Benim de o zeminde bir parmağım vardır. İçinde olduğumuz her olayı etkileyebilme özelliğine sahibiz, bunu bilmek ve kabul etmek gerek.
Gözlemlerdim önceden ama gerek yokmuş. Her hata benden kaynaklı gibi davranıcam. Sorun bende değilse bile ben öyle davranayım en azından bir şey kaybetmem ve sorunu daha erken bulmuş olurum
Hayır hatam varsa özür dilemesini de bilirim.. Hiçbir sorun tek bir kişide değildir.. İki tarafta da suç vardır.. Bu yüzden sadece karşı tarafı suçlamak bana yakışmaz..
Cevap
7Cevap
Kendime pay biçerim tabi ki en büyük haklılık payını kendime biçerim genelde 😄
Bilirim abiii bilirim 😒
Önce kendimi hesaba çekince, karşı tarafın muhâkemesi daha kolaylaşıyor iç mahkemede.
:)
Başkalarını suçlamak evet kolay evet rahatlatır ama birde şöyle düşünmek gerek: hep kendini suçlarsın, özeleştiri yaparsın gerktiğinde empati yaparsın ve sonuç ne oluyor :Sen Haksızsın, Sen nankörsün deniliyor ve bu oran çok çok yüksek!
Kendimden pay biçerim elbette.
Hırsızın hiç mi suçu yok” değil mi? :)
Ev sahibi mi suçlu hırsız mi🤭
Ben bir kusur işlemimişim ki, Allah o kusurumu törpülemek için beni insanlarla sınıyor diye düşünüyorum genelde.
Hep kendimle didişirim fakat genelde hep ben haklı çıkıyorum :))
Het ikisini de yaparım. Yüzde elli yüzde elli
Sorun kimdeyse ona pay biçerim
İşte kimisi o sorunu kendinde de olsa göremiyor maalesef
Ben her zaman başkalarını suçlamam asla
Her daim kendi kusurumu ararım.
Başkalarında ararım ve cogu zaman haklı cıkarım.
Önce öz eleştiri yapmak gerekir
Kendime de bakarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?