Kimileri dertlerini, problemlerini içine atar sessiz, sessiz içine ağlarken kimisi de dışarı yansıtır bağırır, ağlar, kırar, döker, anlatır. Peki siz, dertlerinizi nasıl yaşıyorsunuz?

Kimileri dertlerini, problemlerini içine atar sessiz, sessiz içine ağlarken kimisi de dışarı yansıtır bağırır, ağlar, kırar, döker, anlatır. Peki siz, dertlerinizi nasıl yaşıyorsunuz?

Genelde içime atıyorum tüm sorunları ama bir yerden sonra içime attıkların birikiyor ve en küçük bir şeyde patlamaya hazır bir bomba gibi ağlıyorum insanlar benim önemsiz bir şey için üzüldüğümü sanıyor ama ağlamam aylardır içimde biriktirdiklerimden oluyor aslında
Ben bunca zamandır yaşadığım problemleri ve sıkıntıları kendi içinde halletmeyi daha doğru buldum gittiğim özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde de fizik tedavi merkezinde psikolojik destek de aldım bazen herhangi bir problemim olmadan da gidip psikolojik destek alabiliyorum ancak bizim ülkemizde birçok insan psikolojik destek almayı delilik ya da nasıl desem insanlar beni ayıplar korkusuyla bunu yapamıyorlar. Dolayısıyla yaşadığım problemi yerine geldiği zaman içime atarım içimde biriktiği zaman da Beni anlayacak insanlara dışıma vururum ama insanların birçoğu anlamaz bir başkasının derdinden herkes kendi benciliğinde Gezer ama ben anlarım Bir insanın davranışlarından söylemek istediklerinden ya da o anki verdiği tepkilerden biri birikmiş olduğunu bilirim Çünkü ben de bazen aynı şeyleri yaşarım.
Genelde yaşadığım problemleri içime atarım. Çünkü çoğu zaman ne hissettiğimi tam olarak ifade edemem ya da anlatsam bile karşımdaki kişinin anlayamayacağından çekinirim. Bazen insanların gerçekten dinleyip anlamak yerine sadece cevap vermek için beklediklerini hissederim. Bu yüzden duygularımı içimde tutmak daha kolay gelir. Ama bir süre sonra bu duygular birikiyor, içten içe yoruyor insanı. Sessiz kalmak her zaman güçlü olmak değil, bazen sadece alışkanlık oluyor.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Benim deneyimlerime göre, her iki yaklaşımın da artıları ve eksileri var ama en önemlisi dengeyi bulmak. İçine atmak bir süreliğine işe yarıyor olabilir ama uzun vadede yıpratıcı olabilir. Dışa vurmak ise kimi zaman rahatlatabilir fakat çevreyle ilişkileri zorlayabilir. İyi bir denge kurmak için duygularını ifade edecek sağlıklı yollar aramak önemli. Kendini daha iyi hissedebilmen için seni destekleyen kişilerle konuşmayı denemen de faydalı olabilir. 🧠💬✨
Cevap
14Cevap
Yansıtırım
İçime atarım.
https://voca.ro/17o7sbifb2o2
Derdini anlatabileceğin birinin olmasından daha önemlisi, derdini DİNLEYECEK birinin olması... Bazen duvarlara konuşursun çünkü, duyan olmaz...
İçimde fırtınalar kopuyorken ortamdaki esprilere kahkaha atabiliyorum mesela.
Yansıttığım oluyor çünkü içe ata ata artık doluyor ve bir yerden sonra öfke patlaması yaşıyorsun.
Ben problemler ile içli dışlı biriyim sorun etmiyorum. Kankam onlar
Kısa bir süre içime atıp büyütürüm sonra patlar, kendimi haksız duruma düşürürüm. Teşekkürler
Genelde içimde yaşarım çünkü beni anlayan kimse yok.
İçime atmam ama kimseyle de paylaşmam ben genelde sorunlarımı tek başına çözmeye çalışıyorum
Sevdiğim ve güvendiğim kişilerle paylaşırım
En yakınlarımla paylaşırım genelde
İçimde yaşarım içimde bitiririm
İçimde çözerim bazen dışarı taşabilir
Genelde içimde patlar
İcime
İçime atarım
Herkese yansıtmam
İçime atarım
İçime attim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?