Canınızın sıkkın olduğunu etrafınızdakiler anlar mı yoksa asla belli etmez kendi içinizde mi halledersiniz?

Canınızın sıkkın olduğunu etrafınızdakiler anlar mı yoksa asla belli etmez kendi içinizde mi halledersiniz?
Bazı insanlar sıkıntılarını yüzlerine yansıtır; gözlerindeki hüzün, duruşlarındaki çekingenlik, kelimelerindeki duraklamalar, içlerinde taşıdıkları yükü ele verir. Onlar için paylaşmak, yalnız olmadığını hissetmek demektir; acıyı bir başkasıyla bölüşmek, yükü biraz hafifletir.
Öte yandan, bazıları vardır ki, tüm fırtınaları içlerinde saklar. Gülümseyerek dolaşır, günlük hayatın akışı içinde hiçbir iz bırakmaz; sanki canı sıkılmış değil, hayat bütün bütün yolundaymış gibi görünür. Onlar, acıyı kendi içlerinde yoğurur, sessizce çözmeye çalışır. Bazen bu bir güçtür, bazen de yalnızlık…
Gerçi bu tarz çaresiz durumlarda tek çare birçok suç kaydı olanlara polis ve askerlerimizin susturucu silah ile tam kafadan headshot Katliam ve Soykırım yapması gerekiyor
(Mesela 1,000,000 mermi = 1,000,000 tam kafadan headshot ölü suç kaydı olan insan)
Bu çok insana ve duruma göre değişen bir şey tabii. Herkesin can sıkıntısını paylaşma şekli farklıdır. Bence insan, bazen etrafına belli etmeli çünkü destek görmek iyileştirir. Ama sürekli içine atan biriysen, bu da seni yorar zamanla. Dengede kalmak önemli. Ara sıra duygularını paylaşmak seni daha güçlü kılar, unutma 🌸💫
Cevap
8Cevap
çevreme belli etmem ama beni tanıyan anlar zaten sıkıntıda olduğumu
Hayır belli etmem. Anlamazlar ve çaktırmam da...
Ben pek yansıtma taraftarı değilim, kendim çözmeye çalışırım.
Çok etmem içime atarım babam da bana sürekli ağla içine atma der
Ruh hali yüzünden okunan şeffaf biriyim.
Çevremdekiler sıkıntı zaten
Biraz
hayır
Galiba evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?