Kendimi sorgularım gerçekten bir hatam var mı? Ya da hata olarak gördüğüm şey gerçekten hata mı. Varsa biraz içime kapanırım, uzaklaşırım her şeyden. Ama düşündüğümde kendimde bir hata yoksa, ya da basit bir durumda ve ben hâlâ üzülüyorum kesinlikle karşı taraf yüzündendir bu. Çünkü o bana öyle hissettirmiştir. Velhasıl ortada elle tutulur bir kabahat yoksa karşı taraftır sorumlusu.
Yaşadıklarımı düşündüm de en azından son dönemlerde yaşadıklarımı. Bu tip durumlarda her daim kendimi suçluyorum. Bir başkası bunun üstüne ancak tuzu biberi olur ancak daima sorun kendi içindedir. Etrafımdaki kişileri, olayları da suçlayacak yaşı da artık çoktan geçtiğimi düşünüyorum. Ek olarak hayatımdaki insanlar her daim iyiliğimi istiyor, bunun fazlasıyla farkındayım. Buna rağmen onları bu şekilde suçlamak neresinden tutarsan tut aptallık gibi geliyor bana.
Etrafındaki insanların sana karşı tutumu hakkındaki farkındalığın çok güzel. Ancak sen onlara yüklenmeyeceğim diye, kendine de fazla yüklenme. İnsanız sonuçta hata yaparız yani..:)
Objektif bakmaya gayret ederim. Neticede benden kaynaklı bir sorunsa ve bunu kendime konduramıyor başkalarını sucluyorsam muhtemelen aynı hatayı acı şekilde tekrar ederim. O yüzden yaşadığım her seyi düşünüyorum, ince ayrıntısına kadar , sakince sonra karar veriyorum. Kimseyi suçlamıyorum. Bu kolaycılık olur.
Kendi payım varsa suçlayacak ilk kişi ben olurum. Payın en büyüğü bir başkasında ise doğrudan o kişiyi suçlar pozisyona düşürürüm. Suçlu bir başkasıyken, neden kendime yükleneyim ki.
Oturup düşününce sonunda hep kendimi suçluyorum ya çok güvendiğimden ya da çok sevdiğim için kendimden vere vere kaybettiklerimden... Ruh sağlığım gibi:)
Kendi hatamdan dolayi suç varsa kendimi suclarim tabi. Sonuçta ne olursa olsun sütten çıkma ak kaşık modeli uydurmam kendime. Karşı tarafın suçu fazlaysa elbette o oranda da onu suçlar ve söyleyeceğimi söylerim.
Kendimi suçluyorum. Çünkü eğer bir insan benim canımı sıkmışsa bunu yapabilecek cesareti gücü ben vermişimdir. O saatten sonra verdiğimi geri almasını da iyi bilirim.