Kekeme biri olsaydınız hayata nasıl devam ederdiniz?

20 yıllık bir kekemeyim. Bu yaşıma kadar hep kaderimi sorguladım, Allah benden ne istedi , niye bana böyle bir cezayı verdi diye düşünürüm. Kıvrak zekaya sahip olup , düşündüğü hiçbir şeyi dile getirmeyen , konuşurken zar zor konuşan, dilini ağır hareket ettiren biriyim. insanlardan korkan , insanlarla konuşmaktan kaçınan, hiçbir yere tek başına gidemeyen, hiçbir şeyin fiyatını soramayan, dolmuşa dur diyemeyen , tartışma anlarında haklıyken haksız çıkan , rahatsız olduğu şeyleri dile getiremeyen , insanlarla konuşma fobisi olan , sürekli rezil , ezik durumuna düşme düşüncesi, ilk konuşmaya başladığım zaman insanların yüzünde ki o tuhaf hareket , beni aşığılarmış , ya da engelli zannediyormuş gibi o yüz ifadesi... Bunların hepsini 20 yaşında, genç bir kız olarak yaşamak çok zor , 20 yıl boyunca hep zar zor konuşarak geldim bugüne. Bunları yaşamak genç bir kız için onur kırıcı değil mi? Sahi Allah benden ne istedi , oysa ki kötü alışkanlıklarımda yok , ibadetlerini yapan kendi halinde olan Müslüman bir kızım. Bu kadar günahkar imtihan edilmezken niye ben? Niye ben 20 yıl boyunca susmak zorunda kaldım?

Kekeme biri olsaydınız hayata nasıl devam ederdiniz?