Bu sözü gördükten sonra döndüm baktım eskiye. Gerçekten de bu kadar kırıcı cümleleri içten mi söylemişler? Gerçek yüzleri bu muymuş? İşte o zaman insanlara bakış açım biraz daha değişti. Bu söz insanları şekillendirmeye yetti...

Bu sözü gördükten sonra döndüm baktım eskiye. Gerçekten de bu kadar kırıcı cümleleri içten mi söylemişler? Gerçek yüzleri bu muymuş? İşte o zaman insanlara bakış açım biraz daha değişti. Bu söz insanları şekillendirmeye yetti...
Bu sözü bu şekilde yorumlamak olmaz psikolojide farklı düşüncelerde vardır birinde evet bu Freud denen şahıs dil sürçmeleri bilinç altındaki derinlikleri gösterir der.
Bu açıdan bakarsan kavga anında edilen sözler gerçek düşünceleri diyerek büyük bir yanılgıya düşeriz.
Sana basit örnekler vereceğim hepimizin yaşadığı örnekler.
Hepimiz çocuk olduk ya da çocuk gördük.
Annemiz babamız kızdığında dilimizden hemen seni sevmiyorum sözcüğü dökülüverir değil mi?
Freud'a bakarsak ben bu cümleyi sağlıklı kafayla düşünmüş olmam lazım ama işin aslı öyle değildir hemen unutur pişman olur ve sarılır öperiz anne babamızı ☺
Diyeceksin ki ama o çocuk 😄 bunun anne ve baba Versiyonu da var! Onlarda sinirlenince benim oğlum/kızım yok gibi keskin sözler eder bağırıp çağırır.
Sanıyor musun ki bir anne ya da baba o sözleri ederken ruhu acımaz ☺ bırakın kimin ne dediğini ne kadar meşhur olduğunu
Allah kelamı değildir Freud'un dedikleri her insan kendi kendinin psikolojik durumunu en iyi bilendir zerre umrumda değil kimin ne dediği insan öfkeliyken, sinir katsayısı artar nefret, üzüntü acıtma duygusu ile dolu yaralı bir ruh vardır böyle güçlü duygular altında edilen sözlerin sağlıklı olduğunu diyen insan bana göre ruh hastasıdır.
Diğer türlü pişmanlık ve üzüntü gibi duygular sakinlik anında açığa çıkmazdı.
Mantıksal yaklaşımlar sergilemek gerekir kimin ne dediğine göre hayatımdaki insanlara ne yer veririm ne de değer.. Sana da tavsiyem kendi fikirlerini kendi içinde olgunlaştır.
freud’un teorileri ne kadar bilimsel?
Bu adam çok konuşmuş bir adam her konuda bir şeyler söylemiş annemizi becermek istediğimizi hatta bunun için babamızı öldürmek istediğimize kadar bir sürü bilinç altı teorisi var. Ama bilimsellik için ne lazım kanıtlanabilir ya da yalanlanabilir olması lazım. O nedenle çok fazla anlamda yükleme yani ☺
Abiiiiiiiii🙄🙄🙄🙄🙄
Ne zamandır yazıyorsun Allah'a çok şükür okumam hızlı da hepsini bir çırpıda okudum 😂😂😂🙈
Ama çok güzel yazmışsın seennn
Bazen kendimi kaptırıyorum böyle konuyu sevince 😃
Evet doğru bence ama her zaman değil. bazen insan insan bir anlık sinirle abartarak da söyleyebilir. çünkü sakince düşünecek zamanı olsa zaten o kişiden aniden soğurdu. ama yine de olur olsun seven sevdiğine kırıcı sözler söylememeli.. bir anlık da olsa bazen bazı şeylerin telafisi olmuyor.
Evet sinir anında söylenenler doğru değil diyor bazısı ama asıl düşüncesi bunlar bence. Çünkü sinir anında düşünmezsin öncesinde içinde tutukların dışarı çıkar
Evet doğru, kız kimse bilmiyor ama bak aramızda kalsın Freud benim dedem. Ben hık demişim onun burnundan düşmüşüm öyle o derece benzetirler rahmetliye
:)
Cevap
25Cevap
Hepsi değil ama bir çoğu. Bazen istemediğin ve hiç düşünmediğin şeyler çıkıyor ağızdan sinirliyken.
Seni seviyorum canem 😘🥺
Ben de seni seviyorum 😘
Kısmen doğruluk payı var o yüzden sinirliyken sözlerimizi ölçüp tartmalıyız...
Her zaman değil. Bazen sinirlendiğimizde ani refleks olarak geçmişi ya da düşündüklerimizi değil, alakasız saçmalıklarıda söyleyebiliriz. Freud sanal dünyayı hiç öngörememiş. 🤣🤣🤣🤣
Kessssinlikle doğru. Ailemle çok kavga ettik, hepsinde söylediğim şeyleri annem bi anlık sinirle söylediğimi düşünürdü ama yıllardır içimde biriktirdiğim şeyler...
Vay be boşuna demiyorlar insanı ofkelendigindeki davranışlarından anlarsın diye kimisi kırmamak için uğraşırken kimiside düşündüğü kelimeleri tek tek üzmek için söylermiş
Bunu genelde sinsi insanlar yapar ben plansız yaşıyorum yani anlık, bir insana küfürde edebilirim, sarılabilirim de.
Aslında doğru ama bazen sinirliyken kendimi tanıyamıyorum. Sakinken hiç düşünmemiştim mesela :/
Çok zekiler evet te bunları yapanlar bayağı hastalıklı düşünceye sahip olanlar yapar bence
Evet, doğru. Saygısızlığa ve kırıcılığa ulaşıyorsa orada durmak mümkün olmuyor artık.
Evet sakinken düşünülmüş olan hisler doğru. Ama kesinlikle söylemem karşıdakine. Kendimi tutabiliyorum öfkeliyken. Çünkü öfkeyle kalkan zararla oturur
Doğru demiş çünkü biriken cümle sinirli iken ağızda kalmaz
Evet çoğunlukla öyle oluyor. İnsan içindekini söylüyor
Bazen bir anlık sinirle, öfkeyle demeyecek sözleri söylüyorum ve sonrasında sakinken niye böyle dedim diye söylüyorum... Yani bazen doğru...
Freud abimiz yine boş yapmış
Sana göre
Bu söze asla katılmıyorum. Çünkü düşünen bir kişi eğitimli olandır
Bence doğru her sözün altından bir gerçeklik payı vardır bilinçaltindan geliyordur
Freud bazen saçmalıyor : ))
Hiçte bile
İnsan bazen sinirliyken ağzından çıkanı kulağı duymuyor...
Söylemek istedikleri zaten onlar bence
Çok doğru söylemiş gerçekten öyle.
Altına imza atarım
Freud her zaman ki gibi haklı.
Bir çoğu öyle.
Sonuna kadar hakli bir söz
Hele hele aydınlandım şu an
Evet katılıyorum
Olabilir.
Doğrudur.
Evet maalesef doğru
Evet doğru bence
Evet söze katılıyorum
Haklı
Bence doğru
Çok doğru
Katılıyorum.
Doğru
Doğru
Evet doğru
doğru
İnsan öncesinde düşünmediği bir kelamı etmez..
Hayır doğru değil.
Öyle
Hayır ne alaka 🙄
Sanane 🙄🙄🙄
Kızma abi🥲🥲
Kesinlikle doğru.
Kısmen..
doğru, bunu yaparım
Mutehani
Doğru demis
Doğrudur
öyledir bence de...