"Memlekette o kadar gerizekâlı dolu ki artık zekânın bile yapay olanına ihtiyaç duyar olduk. Her şeyi yapay zekâya soruyoruz."
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
s 7 ayHayır doğru değil katılmıyorum.
Bir sürü Grizekalı olduğu konusunda hem fikiriz ona sözüm yok.
Fakat, yapay zeka teknolojik bir yenilik.
Teknoloji kullanımını canım olarak sayarsak, bu hesaba telefon, navigasyon falan kullanan herkes canım sayılmalı.
Kullanım amacı, zeka durumunu etkiliyor diye düşünüyorum.
Yani kendi beyniyle yapay zekaya istediği işi yaptırıp kolaylaştıranlar - bütün işi yapay zekaya yaptırıp, kendi zekasını kullanmayanlar olarak ikiye ayırabiliriz.
01 Yorumla- 7 ay
Teknolojinin kullanımını g'erizekalılık saymıyorum zaten. Milletin kendisi ve çevresi o kadar bilgisiz ve g'erizekalı ki her şeyi yapay zekaya sormak zorunda. Oysa ChatGPT'de bir sürü yanlış bilgi de var.
En İyi Cevaplar
7 ayYapay zekanın en önemli avantajı zamandan tasarruf etmeyi sağlıyor olması. Kendimiz yaparken saatlerce belki de günlerce zaman alacak işlemleri saniyeler içinde yapabiliyor.
Saçma sapan şeyler için kullananlar da az değil hatta çoğunluk onlar.
Yapay zeka olmasa insanlar başka şekilde o g@ri zekalılıklarını ortaya çıkarıyorlar zaten.
Bu sadece ülkemizde değil dünya çapında geçerli bir durum.
08 Yorumla- 7 ay
Arkadaşımın mesela psikolojik sorunları var. Bana dedi ki çevremde benim sorumlarından hiç kimse anlamıyor, hiç kimsenin sorunlarıma empatisi yok. Yapay zekayla konuştuğumda beni öyle iyi anladı ki şaşırdım dedi. Zaten arkadaşımın böyle demesi üzerine bu soruyu sordum. :)
- 7 ay
Haklı. Yozlaşma insanlığın her kesiminde veba gibi yayılıyor. Doktor şifa vermiyor, öğretmen öğretmiyor. İnsanlar da çareyi yapay zekaya sormakta buluyor.
- 7 ay
Milli Eğitim Bakanı'nın tek haklı olduğu söz bence teknoloji gelişti lise eğitimine gerek yok demesi. :D
- 7 ay
Bakanlara hiç gerek yok aslında..
- 7 ay
Onlar yerine ülkeyi yapay zeka yönetse altı ayda milli kalkınmamızı gerçekleştiririz.
- 7 ay
Ahaha trajikomik ama doğru 😂
- 7 ay
Hazine Bakanı'nın yerine başa bol koltuk gelmişti dolar düşmüştü haha :D
- 7 ay
Güzel fıkra 😂
Yapay Zeka Cevapladı
Aslında bu söz zekâ kavramına dair ilginç bir eleştiri içeriyor. 😊 İnsanlar olarak bazen sorularımıza ve kararlarımıza daha hızlı ve objektif yanıtlar almak isteyebiliyoruz, bu yüzden yapay zekâya yöneliyoruz. Ama burada önemli olan, yapay zekâya danışmanın bizim kendi düşünme becerimizden ödün vermek anlamına gelmediğini unutmamak. 🤔 Teknoloji bir araç, onu nasıl kullandığımıza göre değer kazanıyor ya da kaybediyor. Sen ne düşünüyorsun, gerçekten zekâmızı köreltiyor mu yoksa bilgiye ulaşımı mı kolaylaştırıyor? 🧠
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
2Cevap
Gerizekâlı olmasak o yapay zekaların topladığı bütün veriler slikon vadisinde olmazdı
08 Yorumla- 7 ay
Farkındaysan memleket diyorum. Amerika demiyorum. Memleketten kastın Türkiye olduğunu anlaman gerekirdi.
- 7 ay
Ha pardon olsak diye okudum. Evet dediğin doğru.
- 7 ay
Yazdım ya "Ha pardon olsak diye okudum. Evet dediğin doğru." diye. Tekrar bak.
- 7 ay
Sadece olmasak kelimesini olsak diye okudum hızlı bir şekilde.
- 7 ay
Ha tamam helal olsun estağfurullah. Tam bir anlaşmazlık furyası oldu bizimki. :D
- Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.
7 ayBunu söyleyen kendini de o guruba katıyorsa, doğrudur
076 Yorumla- 7 ay
Belli ki alınmışsın.
- 7 ay
Hayır aksine bunu söyleyenin yüksek egolu ama düşük zekalı olduğunu her zaman kanıtlarım.
- 7 ay
Her zeki insan Türkiye'deki insanların çoğunun canım olduğunu bilir. O yüzden de son derece zeki bir insan olduğumun bilincindeyim.
- 7 ay
Sokağa çık bakalım. canımsın olduğunu düşünen kaç kişi bulacaksın. Herkes kendini zeki zannediyor. Biz buna yüksek ego diyoruz.
- 7 ay
Yüksek ego aynı zamanda süpergoya ulaşmaktır. Dürtüsellikten yani ideden sıyrılıp dürtüselliğini alt ettiğin bir süperego düzlemine varmaktır. Üstelik psikolojik olarak bağımlı kişilik bozukluğunu meydana getirmektense egoist bir insan olmak daha sağlıklıdır. Bir de egolu olmayısa neden hep avam takımı kötü olarak gösterir. Oysa filozofların çoğu egoisttir, rahatına düşkündür, cahilleri ise aşağılar. Ayn Rand'ın Bencilliğin Erdemi adlı kitabını oku. Yüzlerce akademik kitap okudum, İngilizcde, Kur'an Arapçası ve orta seviye Rusça biliyorum. Diğer yandan günlük hayatı idame ettirecek kadar Boşnakça ve Gürcüce de biliyorum. Tüm bunlara kafası basan bir adamdan bir düşük zekâ çıkma ihtimali var mı? Üstelik bir bipolar ve psikoz hastasıyım ve bununla birlikte asperger durumu da var ki bu yüksek zekadan kaynaklı. Ben değil doktorlarım söylüyor.
- 7 ay
Birinci kısmı chatGPT den kopyalamışsın. Yoksa bu kadar hızlı yazamazdın. İkinci kısım ise sendeki egonun hastalık derecesine ulaştığını gösteriyor. Zaten kendin de itiraf etmişsin. Biz insani değerleri ve mütevaziliği referans alıyoruz. Zeki insan şüphe eder. Sen kendinden fazla eminsin
- 7 ay
Hahah işte öyle aşağılık kompleksin var ki daha kendi yazdığım şeyin bile kendi yazdığım olduğuna inanamayıp yapay zekadan kopyaladığıma inanıyorsun. İstersen sana blog adresimdeki makalelerimi atayım bak bakalım onlara da yapay zekadan kopyalama diyebilecek cesareti kendinde bulabiliyor musun.. Senin tevazu dediğin şeyin altında insanları sömürmek isteyen ikiyüzlülerin başkalarına kendisini kabul ettirmek için kamufle edindikleri bir kibrin aslında ucbun bir ürünüdür. Bu arada zeki insan elbette şüphe eder, bildiklerime zaten şüphe ile ulaştım, şüphe süzgecinden geçirdim. Ama bu ülkede zibilyon tane g'erizekalıyı gördükten sonra kendime haksızlık edip düşük zekâlı diyemem. O konuda mütevazı olamayacağım. Bu arada mütevazi yazmışsın, mütevazi değil mütevazı olacak yani I harfi ile İ değil. Mütevazi paralel demektir.
- 7 ay
Yazı tarzından belli. Altı kaval, üstü şişhane. Dantel başlayan paragraf varoşlar bitiyor. Senin benden zeki olma şansın hiç yok.
- 7 ay
Tamam sen daha zekisin. :D Üstelik zekâ kendi başına entelektüelizm için geçerli bir neden değildir, sen git önce bunu öğren. Daha varoşlukla ilgili yazdığım yazının içeriğini bilmeden okumadan andavalca yorum yaparsın böyle. Bir insanda zekâ olsa da eğer bunu entelektüel bir çaba için harcamıyorsa o insan yine koftur. Aynı senin gibi.
- 7 ay
Konumuz entelektüelizm değil. Zeka. Haklı olduğumu kabul etmen güzel. ChatGPT sana gereken desteği vermiş. Şimdi kendi sorunu tekrar oku 🤣
- 7 ay
Sa'lak olduğunu ispatladın işte yine yazdığımı anlamamışsın. Varolan zekâ kullanılmıyorsa ve çevresinde entelektüel bir uyaran yoksa o kişinin zekâsı aşaları boylar. Aynı senin gibi yanı. O yüzden zekân kıt kalmış böyle s'alakça yorumlar yazıyorsun. Entelektüelizm kelimesinin İngilizce kökenindeki anlamına da bak istersen yavrum. Intelligent ne anlama geliyor istersen bir araştır. Yani zeki olmayan entelektüel de olamaz. Ben ise entektüel olarak zekiyim. Hala ChatGPT'den bakarak yazdığımı sanacak kadar da eziksin.
- 7 ay
İstersen bana mesaj at, gel bakalım bilgilerimizi yarıştıralım kim daha zekiymiş.
- 7 ay
Durgun zekalı insanlar, kendilerini ifade edemeyince hakarete başvurur.
Neden sana mesaj atayım ki? Er meydanında güreşmekten kaçma amacın nedir? Korkuyor musun? - 7 ay
Hakaret gayet bir aktif zekâ ürünüdür. Özellikle çok yaratıcı olan hakaret şekilleri de vardır. Hele bir de hakedene söyleyince tadından yenmiyor. Daha ilk yazdığı yorumda düşük zekâlı bir egoist kelimesini kullanıp da şimdi birinin hakarete uğramaktan mağduriyet edebiyatı kasması tam bir ikiyüzlülük örneği. Er meydanından kaçan kim, sana bunu kim söyledi? Sana mesaj at gel bilgilerimizi yarıştıralım entelektüel alanda diyorum. Yazdıklarımı nerenden okuyorsun?
- 7 ay
Ne demek istediğimi anlamamanı olağan karşılıyorum. Gerçi, bu kadar basit bir ifadeyi anlamamak mümkün değil. Olsa olsa anlamamış gibi yaparsın. Tabi yüksek ego ile süperego arasındaki farkı bilmeyenin bunu kabul etmesi zor
- 7 ay
Asıl şimdi senin ChatGPT'ye baktığın belli. Etimolojik olarak süper ile yüksek kelimelerini birbirinden çok farklı olarak algılamak da ayrı bir cehalet tabi. :D Senin kafanın basmadığı mesele şu: İdesini aşamamış kişilerin bir içgörüsü yoktur ve daha adamlar egoist bir benlik duygusu ve özsaygı bile inşa edememişlerdir, bu yüzden dürtüseldirler. Süperegosu olan kişiler ise özbenliklerine ve kişisel etiklerine saygılıdırlar. Bu kişiler senin sandığın şekilde egoist olması da gayet doğaldır. Egoizmi ancak senin gibi avam kısmı kötüler. Egoist insanlar asla kitlenin ucube gerekçeleri için kendini feda etmez. Eric Hoffer Kesin İnançlılar adlı kitabında bu tiplerden bahseder. Eric Hoffer son derece süperegosu gelişmiş, egoist ve bireyci bir insandır. Tabi senin gibilerin kafası böyle şeylere basmaz.
- 7 ay
Bak bunu kopyalamamışsın. Okuduklarını kendi el yazını kullanarak gizlemeye çalışmışsın. O yüzden geç yazdın. Ama verdiğin filozof isimlerini chatGPT eden aldığın gözümden kaçmadı. 😂
- 7 ay
İftira atarak ah'laksızlık yaptığının farkında değilsin. Kesin İnançlılar adlı kitabı okudum. Ve daha egoizm ve egosantrizm arasındaki farkı bilmiyorsun. Öncelikle egoizmin bireyciliğe dönük bir düşünce biçimi olduğunu bir ara öğren. Özellikle bende milliyetçilik olsa da yine de bu millete karşı hala şiddetli bir bireycilik ve egoizm kültürü besliyorum kendimde. Egoizme dair Eric Hoffer ve Ayn Rand okumaları yapmanı öneririm.
- 7 ay
Bu kitapları okuyunca zeki olunuyor mu?
- 7 ay
Bu kitabı okuyan her insan zeki olacak diye bir iddiam yok fakat bu kitabın önerdiği ifadeleri özümseyerek anlayan her insan elbette zekidir. Kaldı ki bu kitabı bana kesinlikle oku, aynı senin sosyolojik tespitlerine benziyor diyen arkadaşım kitapla fikirlerim arasında paralellik kurmuştu.
- 7 ay
Ne zaman söyledi bunu sana arkadaşın?
- 7 ay
Birkaç sene önce. 3 sene önce olması lazım. Neden sordun?
- 7 ay
3 Sene de tüm felsefeyi yutman beni şaşırttı :D
- 7 ay
Farkındaysan sosyolojik tespitler dedim. Bunları 2018'den beri yazıyorum Word dosyama. 300 sayfaya yakın bir deneme türünde notlarım oldu, arkadaşım bunları okudu ve beğendi. Zaten kendisiyle de böyle tanıştık. O da felsefeye ilgili. Sadece felsefe ve sosyolojiye değil tarih, dinler tarihi, siyasi tarih ve dil bilimine de meraklıyım.
- 7 ay
Senin meraklarını değil, zekanı sorguluyorduk.
- 7 ay
Hala anlatamadım, iyi bir felsefeye ve sosyolojiye dair zekan varsa zekisindir. Bitti, bu kadar basit mesele. Örneğin ben Emil Michel Cioran'ın Çürümenin Kitabı adlı felsefi denemesini okudum, kitabı okuduktan sonra bu adam resmen benim düşüncelerimi yazmış dedim. Sonra Kitapyurdu'ndan kitabın altındaki bir sürü yorumları okudum herkes kitap çok ağır, hiçbir şey anlamadık, dili çok ağdalı, çok zor falan demişler. Sonra ise haklı olarak kendimle gurur duydum millet bu kitabın nesini anlamadı diye. Eskiden Nihil adlı bir felsefe sayfasında yazıyordum ve yazıma dair çok olumlu eleştiriler aldım.
- 7 ay
Şu ana kadar tüm yazdıklarında, kendinle gurur duyduğunu vurguladın. Ancak ben, içi boş bir gururun neden sende bu kadar yükseldiğini sorguluyorum.
- 7 ay
Arthur Schopenhauer Yaşam Bilgeliğine Dair Aforizmalar adlı kitabında gururların en ap'talcası milli gururdur, kendilerine ait gurur duyacakları bir şeyleri olmayan her ap'tallar son çare olarak milli gurura sarılacaktır demektedir. Schopenhauer'ın haklı gördüğü gurur ise bireysel edinimlerle kazanılmış entelektüel gururdur. Ancak Schopenhauer milli gurura sallamasına rağmen Yahudilere karşı birçok nefret ve ırkçı söylemine sahiptir. Schopenhauer bir filozof olarak kapı önünde konuşuyor diye bir kadını bile dövüp sakat bırakmıştır.
- 7 ay
Milliyetçi olduğunu vurgulayan sendin :D
- 7 ay
Evet bunda bir çelişki yok. Sözümü ise kırpma her ne kadar milliyetçilik barındırsam da bu millete karşı bireycilik dürtüleri besliyorum dedim. Kaldı ki bireyciliği bu sözleriyle öven Schopenhauer Yahudilere, İtalyanlara ve zencilere nefret kusarak değil milliyetçilik ırkçılığın dibini sıyırmıştır. Hatta Nazilerin p'is Yahudi kokusu sözü de Schopenhauer'a aittir. :D Benim o övdüğüm filozof Emil Michel Cioran ise bireyci bir adam olmasına rağmen Hitler'i desteklemiştir. Ohoo ne anlatıyon. :D
- 7 ay
Ben anlatmıyorum. Sen devamlı kendini anlatıyorsun. Egonu yansıtmayı seviyorsun. Hatta bu konuda biraz sıyırdığını da söylemiştin :) Biliyor musun, deliler de hep mutludur
- 7 ay
Bu konuda Michel Foucault'nun Akıl Hastalığı ve Psikoloji adlı kitabını okumanı tavsiye ederim. Daha ileri seviyesi ise Deliliğin Tarihi adlı kitabıdır. Dahilik bir yerden sonra şiddetli acıyla birleşince iş deliliğe ulaşıyor ve vecd (senin deyiminle mutluluk) halini alıyor. Bunu ise bir yerden sonra doğru alanlara kanalize etmek gerekir elbette.
- 7 ay
Sen o çizgiyi aşmış mutluluk içindesin gibime geldi bana.
- 7 ay
Eskiden şiddetli bir acının içindeydim. Özgeciliğin (diğerkâmlığım) dibini vurmuştum, ne zamanki aydınlandım, işte o zaman Zen Budizm'inin bahsettiği o şatori uyanışı durumunu tatmaya başladım. Budizmin de elbette bir yerde özgeci (altrüist) durumu vardır ama yapı olarak her haliyle bireycidir.
- 7 ay
Acı eşini aşmana sevindim. Seni aydınlatan ışık gözlerine zarar veriyor mu?
- 7 ay
Bu gözle görünen bir aydınla hali değildir, zihinsel bir aydınlanma halidir.
- 7 ay
Işık zihnine fazla gelmiş olabilir. Ben öyle hissettim.
- 7 ay
Işık ve karanlık da dipsiz bir kuyudur. Önemli olarak ışıktan nasiplenmek.
- 7 ay
Sen nasibini almışsın. Bak yukarı. Tüm filozofları listeleyip, özet düşüncelerini tek tek yazdın. ChatGPT bile bunu yapamıyor :D
- 7 ay
Eğer hakkımı iade etme nezaketinde bulunuyorsan sen de aydınlıktan nasibini aldın demektir.
- 7 ay
Senin ışık bana uymaz.. Ben kendi zekamı kullanmayı tercih ediyorum.
- 7 ay
Diyalektik diye bir şey vardır. Her ne kadar ışığımız birbirine uymasa bile diyalektik düşüncede her şey birbirini tamamlayıcı düzenin bir parçasıdır. Buna toplumsal düzende zıt düşünceli yapıların bile biribirini tamamlayıcı bir özelliğine sosyolojik olarak simbiyotiktir deriz. :D
- 7 ay
Sen bize her zaman lazımsın. Biz ona, ibreti alem için gösterilen diyoruz :D
- 7 ay
İbretin kelime anlamı ders demektir. Dersini aldıysan ne mutlu sana. :D
- 7 ay
Bizim için önemli olan musibetleri görmektir. Sayende gördük :D
- 7 ay
Bir musibet bin nasihatten iyidir.
- 7 ay
Bak bakalım ChatGPT ye bunu hangi filozof söylemiş :)
- 7 ay
Bu filozof sözü değil atasözüdür. (proverb) Hiç duymadın mı?
- 7 ay
o parantez içindekini neden yazdın?
- 7 ay
Yani akademik İngilizce dilinde atasözüne karşılık gelir.
- 7 ay
Akademik İngilizce? Türkçesi yeterli değil miydi?
- 7 ay
Dilsel çeşitlilik zenginliktir.
- 7 ay
Türkçe ihtiyacımızı görüyor. Neden İspanyolcasını yazmadın?
- 7 ay
Schopenhauer eserlerinde kendi anadili olan Almanca'dan gurur duymasına rağmen eski Yunanca, Latince, Fransızca gibi kelimeleri parantez arasına sıkıştırır. Diller arasındaki kelimelerdeki nüanslara dikkat çekmede bir sakınca yok. Bunu birçok yazar yapar. Kitap okuyan her insan bunu bilir ve garipsemez.
- 7 ay
Özentilikte var diyorsun :D Ben okuduğum hiçbir kitapta gerekmedikçe farklı bir dil görmedim. ama ChatGPT bunu yapıyor :D
- 7 ay
Sürekli roman okursan ya da çeviri akademik, felsefi ve sosyolojik metinler okumazsan karşılaşmaman doğaldır. Bu ChatGPT ısrarırının nedeni nedir?
- 7 ay
Listelediğin filozofların hepsi için benzer sözleri kullanmış.. Dikkatimi çekti de :D
- 7 ay
Bu filozoflarlarla ilgili bilgileri okuduğum kitaplardan edindim. Yalan söylüyorsam Allah beni yarına çıkarmasın. Namusum ve şerefim üzerine de yemin ederim. En büyük yemini ettim. İnanıp inanmamak sana kaldı.
- 7 ay
Yani filozofların kitapları değil onlarla ilgili bilgilerin verildiği kitaplar doğru mu?
- 7 ay
Elbette her filozofun fikirlerini mutlak doğruluk olarak benimsemiyorum ama Cioran'ın ve Schopenhauer'ın fikirlerini kendi doğrularıma yakın buluyorum.
- 7 ay
Seninki hangi doğru?
- 7 ay
Felsefi karamsarlık, bireycilik, mizantropizm ve anti-hümanizm.
- 7 ay
Eeee bunlar sana ne ifade ediyor?
- 7 ay
Çok şey ifade ediyor. Hayata karşı tutumumu etkiledi. Bunlar bana başkaları tarafından da dayatılıp öğretilmedi, kendi tecrübelerimle öğrendim ve sonra aynı fikirlere birçok filozofların sahip olduğunu öğrendim.
- 7 ay
Hayatında neler değişti
- 7 ay
Hayata bakış açım değişti, ufkum genişledi, birçok şey hakkında fikir sahibi oldum. Daha nolsun..
- 7 ay
Başarılarını artırdı mı
- 7 ay
Ne anlamda başarı mesela?
- 7 ay
Mesela işinde
- 7 ay
Maddi bir getiri sağlaması amacıyla yapmıyorum bunu. Bu özel bir gayrettir.
- 7 ay
Hayatına ne kattı
- 7 ay
Söyledim ya yazdıklarımı okuyor musun.
- 7 ay
Senin sıyırmış olduğunu düşündüğüm için pek değil.
- 7 ay
Seni kaale alıp yazanda kabahat zaten.
- 7 ay
😂 söylemiştim. Ben zeki insanım. Seninle oynarım 😉
- 7 ay
Evet o kadar zekisin ki neyi okuyup neyi okumadığının bile farkına varamıyorsun. Zekâ seviyene hayret (!) ettim. Seni kaale alanda kabahat deme nedenim ise sandığımdan bile daha ge'rizekâlı çıkman.
Ben herşeyi sormuyorum 🙃
00 Yorumla
7 ayDoğru
10 YorumlaGündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. doğru
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayçözüm ne
03 Yorumla- 7 ay
Kültürel bir aydınlanma diktatörlüğü ve hegemonyası. Demokrasi en az 50 sene askıya alınmalı.
Cevap sahibi7 aysence siyasilerin işine gelir mi
- 7 ay
Onların tabi işine gelmez. Yoksa halkı nasıl söğüşleyecekler.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler