Mayamızda var sanırım bilmiyorum çözemedim bu işi..

Sessiz sakin kendi halimde yaşamaya çalışıyorum. Lütfen benimle savaşır gibi davranmayın. Savaşamazsınız..
#inci🌸
Mayamızda var sanırım bilmiyorum çözemedim bu işi..

Sessiz sakin kendi halimde yaşamaya çalışıyorum. Lütfen benimle savaşır gibi davranmayın. Savaşamazsınız..
#inci🌸
İyilik için değil insanlık için yaptım sadece. Karşılık görmek için hiç bir şey yapmam.
Yunus Emre' m der ki: İyilik eder gibi görünmeyin. İyilik edin, görünmeyin...
Gördüm tabi ki de ablam görmez miyim.. ama hep onlar kaybeder elinde sonun da o kadar karaktersiz insanlar var ki ne haltlar yiyorlar bile bile.. birde üstüne kendine akıl veren tavsiye veren bak yapma diyen insanı siliyorlar direk.. bunlar akıllanmaz gerçekten de bende o yüzden de bu tipleri hayatımdan çıkartıyorum her zaman. iyiliğin değerini bilmeyen vefa bilmeyen kişiye güven olmaz çünkü.
Bu yaşımıza kadar boşuna yaşamadık. Öyle adalede insanlardan değil. Çoğu zaman en yakınımızda olan insanlardan gördük bunları. Yapacak bir şey yok. Hayat kocaman bir tecrübe. Bende gerekli dersleri alıp hayatıma bir şekilde devam ettim.
Nankörlük görmezsek iyiliğin kıymetini bilemeyiz.
Cevap
24Cevap
Görsem de sorun etmem. Denize atarım 😃
Bunları yaşamazsan insan olmazsın zaten. İnsan bunları yaşaya yaşaya insan olur. O yüzden iyiliği nankörlük bekleyerek yaparım. Nankörlük görünce de şaşırmam. Savaşmam da. Yok saymak en iyisi. Nefret negatif de olsa duygudur. Böyle birisine negatif de olsa bir duygu beslemem.
Aslında bu bakış açısı çok garip. İyilik yaptığın birinin sürekli senin isteğin doğrultusunda hareket etmesini beklemek kölelik beklemek gibi bir şey :D
Karşılık beklemiyorum ki... nankörlük görüyorum bu ikisi çok başka.
Siz anlamadniz ama peki sağolun
3 ay yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez bir oğlanın eski sevgilimle bir olup arkamdan ne hainlikler çevirdiğini öğrendim kısa bir süre önce.
Yakın tarihte yaşadım hemde... Kızın birini bi erkek hakkında uyardım bak dedim bu çocuğa dikkat et, ardından atıp tutuyor.. Şöyle yaptım, böyle yaptım diyor dikkat et.. Beni engelledi, o çocuğa gel gel yaptı... Deveye dikeni yararmış işte
Hiç mi? Nankörlük görmediğimi hiç hatırlamıyorum ki 😄
Bu 100. yaş olgunluğuna 1 günde gelmedik biz..
Sıkça gördüm. Bu yüzden iyilik yaparken üç dört kez daha düşünüyorum emin miyim değil miyim diye. Sonra heveslenip yapıyorum yine pişman ediyorlar orası ayrı sjsjs
Biz nankörlük ya da kötülük görme ile çalışıyoruz zaten. Hep iyilik yapıyoruz hep ters tepiyor. Bundan şikayetçimiyim, değilim. Çünkü yapımız bu. Vicdan rahat en azından.
Umursamam. Herkes kendine yakışanı yapar. Ne onlar nankör diye ben iyilikten vazgeçerim ne de iyilik gördü diye onlar nankörlükten. İyilik karşılıksız yapılır. Karşılık beklemek manfaate girer
gördüm hiç güzel bi şey değil ama yaptıgın seylerin kırıklığını kimden beklediğin önemli hayal kırıklığını aza indirmek için
evet gördüm. bazen yaptığım iyi şeyler bile kötü algılanıyor, kimse iyilik yaptığımı bilmiyor ve laf yemek beni üzüyor.
Her zaman görüyorum.
Fakat iyilik yapmaktan yine de vazgeçemiyorum.
Galiba sorun onlarda değil bende
Evet gördüm. İnsanı en çok yaralayan ya da üzen sevdiği kişilerin vefasızlığı oluyor.
Gördüm ama ben iyilik yapmaya yinede devam edeceğim
22 yillik hayatimin özüdur by kelime nankôrluk. Evet maalesef
Menfaati bittiyse nankörlüğe hazır ol derler. Onun da kralını gördük..😏
Evet gördüm. Bu yüzden iyiliklerimin son kullanma tarihi geçti.
Nadiren iyilik gördüm karşılığında. Nankörlük doğamızda var.
Çook gördüm ama boşuna uğraşıyorlar ben iyilikten vazgeçmem.
İyilik yap denize at balık bilmezse Halik bilir. İnsanlara iyilik yaptığımı düşünmüyorum.
o benim sorunum değil ben yapmam gerekenden sorumluğum
Defalarca gördüm ne diyim kendileri kaybeder.
Iyilik yapan karşılık bekliyorsa tefecidir. Rahmetli Cemil Meric'in sozudur.
Ohooo sen ne diyorsun iyiliğe karşı iyilik görmedik ki hacı abla hep nankörlük.
Gördüm tabi en acısından.
Bünyem alıştı artık.😂
Full HD gördük çok şükür.
Hayır görmedim
Hem de bayağı oldu maalesef.
Nankörlük bazen düşmanlık
Nankörlük yapanlar bedellerini ağır ödedi
Çok gördüm.
Çok gördüm
Çok gördük ama anında delete tuşuna bastik
Şaşmaz hepsi
EVet